Mind Yourself bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren. Een plek om te ontspannen, te leren en te inspireren. 

Mind Yourself Burn-out & stress Coach Opleiding

In de Mindfulness, Yin Yoga stress coaching module leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness, mental coaching en yin yoga oefeningen. Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en uiteraard Mindfulness, meditatie en Yin Yoga. 

Deze opleiding is voor jou een mini-retraite inclusief meditaties, yin yoga, hapjes en lunch.

Wat leer je?

 

Re-Engergize

Diverse oefeningen zoals, ademhaling, (zittende) bodyscan, bewegen met aandacht, ontspanningsoefening, visualisatie en vipassana meditatie.

Mind Yourself

Diverse praktische en mental coaching oefeningen om te kunnen toepassen, zoals Rationele Emotieve Therapie, werken aan belasting/belastbaarheid, van moeten naar willen.

Stress Relief

Kennis over Mindfulness, burn-out, stress en effecten van mindfulness en yin yoga; psycho-educatie geven.

Yin Yoga & Body

De effecten van yin yoga op het brein en (overprikkeld) zenuwstelsel

Bewust zijn

Coaching technieken om cliënten te begeleiden alsof ze zelf in de spiegel kijken en zien wat ze nodig hebben.

Mind & Soul

Aandacht voor het fysieke, emotionele en mentale lichaam

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Intervisie 4 uur

Deze Mindfulness & Yin Yoga Stress Coach Opleiding bestaat uit 4 lesdagen (26 uur) op locatie.

In de Mindfulness, Yin Yoga stress coaching module leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness, mental coaching en yin yoga oefeningen. Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en uiteraard Mindfulness, meditatie en Yin Yoga.  Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk en rust te gaan ervaren. In deze opleiding ligt de nadruk op het leren gebruiken van mindfulness meditaties, relevante yin yoga houdingen en mental coaching oefeningen.

 

 • De opleiding is inclusief eten en drinken.
 • Deze opleidingsdagen zijn mini retraite dagen voor jou en zijn inclusief yin yoga lessen, mindfulness meditaties en gebruik maken van de faciliteiten van landgoed. 
 • excl. Mind Yourself luister training t.w.v. 49,95 euro
BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
 • Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze mindfulness oefeningen doen en dat men oefent met trainersvaardigheden tussen de bijeenkomsten. ( 4 uur per week)

In de Mindfulness, Yin Yoga stress coaching module leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness, mental coaching en yin yoga oefeningen.

Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en uiteraard Mindfulness, meditatie en Yin Yoga. 

Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk en rust te gaan ervaren.

In deze opleiding ligt de nadruk op het leren gebruiken van mindfulness meditaties, relevante yin yoga houdingen en mental coaching oefeningen.

Deelnemers leren oefeningen, het stappenplan van stress coaching en begrijpen de werking van de hersenen relevant aan stress.

Ze oefenen de therapeutische vaardigheden die nodig zijn om het stappenplan voor stress coaching zelfstandig te gebruiken op een verantwoorde manier. We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als client of therapeut.  

Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de basisvaardigheden van het mindfulness based stress reductie en cognitieve therapie protocol.  Je begrijpt de opbouw stress stappenplan. Je kunt als therapeut/trainer mindfulness, yin yoga en stress coaching integreren in je huidige werk. Je kunt zelfstandig werken met elementen uit het protocol. 

 Literatuur:

 • Mind Yourself, Merel Gerrits.
 • Compassie in je leven, mindfulness verdiepen met heartfulness Auteur: Frits Koster
 • RET-jezelf, Verstandig omgaan met problemen. Auteur: Jan Verhulst.
 • Yin Yoga, Stefanie Arend
 • Handboek coachen bij stress en burn-out, Annita Rogier.

Diploma en certificering

Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het diploma Mindfulness burn-out en stress coach. 

De module is gericht op mindfulness, burn-out en stress coaching, het geven van meditaties en bijpassende yin yoga oefeningen. 

Certificering

Deelname aan Mindfulness & Yin Yoga Stress Coach Opleiding (ID nummer: 459012) levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • Register Cliëntondersteuners
 • Register Gezinshuisouders
 • Register GGZ-agogen
 • Register Maatschappelijk werk
 • Register Sociaal Agogen
 • Register Sociaal Werkers

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

 

Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, meditatie en yoga. 

Voor wie

De doelgroep

Mindfulness en Yin Yoga bij stress coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote doelgroep. 
 • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.
Door wie

Deze opleiding word gegeven door Merel Gerrits, samen met Yin Yoga Docentes Sarah of Jouetta en onder begeleiding van diverse co trainers.  

Mind Yourself

In 2015 publiceerde Merel haar eerste boek Mind Yourself, dat gaat over haar werk op het gebied van stressmanagement. Merel’s Mind Yourself methode maakt Mindfulness en Coaching, op een laagdrempelige en gemakkelijke manier toegankelijk voor iedereen die thuis wil oefenen.

Data

Bekijk onze data en de beschikbare plekken:

balansante.nl/data-opleidingen

 

Locaties
Locatie Vogelenzang
Locatie Veluwe

Locatie Zwaanshoek

 

 

Mind Yourself

 

Wil je voor aanvang van de opleiding thuis graag voorbereiden met een mindfulness training?

Dan raden we je de Mind Yourself luister training met werkboek aan.

Eenvoudig te bestellen via onze webshop. 

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen.