Mindfulness Instituut

Welkom bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je opleidingen en trainingen

op het gebied van mindfulness, yin yoga en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. 

We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren. 

Mindfulness kinder coach opleiding

Welkom bij de Mindfulness Kinder Coach Opleiding (3-13 jaar).

Ben je geïnteresseerd in het inzetten van mindfulness en kinderyoga bij kinderen? Dan is deze veelzijdige opleiding perfect voor jou. Ons team van gespecialiseerde docenten leert je verschillende oefeningen, technieken, didactische en pedagogische vaardigheden, zodat je deze kunt toepassen in je werk of er zelfs je beroep van kunt maken. 
Tijdens de opleiding leer je oefeningen voor peuters, kleuters en kinderen van zowel basis- als middelbare schoolleeftijden.

 Deze opleiding is een geaccrediteerde scholing voor (kinder)fysiotherapeuten, maatschappelijk werk, ggz-agogen, sociaal agogen en sociaal werk.

 

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor professionals in de zorg, (kinder) fysiotherapie, kinderopvang en onderwijs, evenals voor persoonlijk gebruik.

 • Door mindfulness toe te passen, kunnen professionals in de zorg, kinderopvang en het onderwijs kinderen ondersteunen bij het ontwikkelen van vaardigheden om stress te verminderen, emoties te reguleren en aandacht en concentratie te verbeteren.
 • De opleiding biedt professionals de mogelijkheid om mindfulness te integreren in hun dagelijkse werkzaamheden.
 • Door mindfulness toe te passen in jouw behandelingen, kun je kinderen leren omgaan met stress, ontspanning bevorderen en hen helpen een gezondere relatie met hun lichaam te ontwikkelen.
 • Naast het leren toepassen van mindfulness bij kinderen, biedt de opleiding ook ruimte voor persoonlijke groei en zelfzorg van professionals. 

Je leert:

 • We besteden aandacht aan specifieke oefeningen en taalgebruik voor verschillende leeftijdsgroepen, evenals voor jongens en meisjes.
 • Je leert de basisprincipes van belangrijke mindfulness MBSR-meditaties, trainersvaardigheden, diverse zintuiglijke oefeningen en bewegen met aandachtsoefeningen.
 • Je leert verschillende kinder-mindfulnessoefeningen van 1 tot 10 minuten te geven, waarbij we gebruik maken van ademhalingsoefeningen, de bodyscan, zintuiglijke oefeningen, inzichtmeditaties en bewegingsoefeningen.
 • Bij elke meditatie ervaar je deze eerst zelf, waarna we deze op trainer niveau bespreken en oefen je met het geven van de meditaties .Zo leer je niet alleen hoe je de meditaties kunt overbrengen, maar ervaar je zelf ook hun werking en effect.
  Daarnaast doe je kennis op over de achtergrond en het begrip van mindfulness-oefeningen, intenties en doelen.
 • Na het afronden van de opleiding ben je bekend met en heb je geoefend in de basisvaardigheden van de kinder-MBSR-mindfulness training, het begeleiden van oefeningen, verschillende technieken, en heb je kennis over de achtergrond en effecten ervan.
 • Je beschikt over didactische vaardigheden en kunt mindfulness inzetten bij diverse klachten.

 

De Mindfulness Kinder Coach Opleiding biedt een waardevolle aanvulling op jouw vaardigheden door mindfulness toe te voegen aan jouw behandelmethoden, waardoor je de gezondheid en het welzijn van kinderen op een meer alomvattende manier kunt benaderen.

Door de Mindfulness Kinder Coach Opleiding te volgen, kunnen professionals in de zorg, kinderopvang en het onderwijs hun vaardigheden uitbreiden, kinderen ondersteunen bij hun emotionele en mentale welzijn, en een positieve impact hebben op hun algehele ontwikkeling.

Onze locatie in Vogelenzang

Welkom bij BalanSante

Mindfulness Kinder Workshop 

Wat leer je?

Mindfulness Meditaties

MBSR Mindfulness Meditaties ervaren en oefenen met het geven.

Omgaan met Stress

Kennis over Mindfulness, stress en de bijpassende oefeningen voor kinderen en voor jezelf. 

Intenties

Uitleg mindfulness, yoga en meditatie, de theorie, intenties en aandachtspunten,

Didactische vaardigheden

Do’s en Dont’s als trainer en coach bij het geven van mindfulness en yoga.

Kinder Oefeningen

Diverse spelenderwijs technieken voor het integreren van mindfulness, zoals zintuigen oefeningen, tekenen met aandacht en bewegen met aandacht. 

Mindfulness oefeningen

Verschillende mindfulness en yoga technieken.

Algemene informatie

Inhoud opleiding

Algemene Informatie

4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)

Na deze opleiding kun je diverse mindfulness MBSR gebaseerde meditaties en yoga oefeningen geven aan kinderen.  Je kunt mindfulness voor kinderen integreren in je huidige werk, of er je werk van maken.

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).
De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studieprogramma 

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)

Lezen van aanbevolen literatuur (8 uur),

Je leert:

 • Je leert het begeleiden van diverse op de MBSR gebaseerde kinder mindfulness oefeningen en meditaties
 • Je leert meer over de achtergrond en kennis van de Mindfulness oefeningen, intenties en doelen.
 • Na afronden heb je kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van   mindfulness,  begeleiden van oefeningen, verschillende technieken, kennis over de achtergrond en effecten. Diverse spelletjes, en kennis gemaakt met de uitleg van de oefeningen.

Literatuur: De literatuur bij deze opleiding is een aanbevolen lijst.

 • Mind Yourself, Mindfulness training, Auteur Merel Gerrits.
 • Mindfulness voor kleuters, auteur Inez van Goor.
 • Mindfulness voor scholen, auteur Trees van Hennik.
Certificering

Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat  kinder MBSR mindfulness trainer. Je kunt dan starten met het geven van de mindfulness meditaties en oefeningen in een eigen cursus/ training,  tijdens je werk, thuis of zoals jij wilt.

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

Deelname aan Mindfulness MBSR Kinder Opleiding (ID nummer: 486264) – levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • GGZ-agogen
 • Maatschappelijk werk
 • Sociaal Agogen
 • Sociaal Werkers
Na de opleiding kun je

Je leert diverse kinder mindfulness oefeningen geven van 1 tot 10 minuten. De oefeningen zijn makkelijk toepasbaar op verschillende momenten van de dag.

We oefenen met een mengvorm van ademhalingsoefeningen, de bodyscan, zintuiglijke oefeningen en bewegingsoefeningen.

Daarnaast oefenen we met technieken en spelletjes gericht op het vergroten van aandacht, zelfbewust zijn en ontspanningtechnieken voor stress reductie.   

Voorwaarde voor deelname
 • Affiniteit met mindfulness, meditatie of yoga. 
 • Je wilt kinder mindfulness, meditatie of  toepassen in je leven of je werk
 • Open Mind en Open hart.

Data en Locatie

Deze opleiding wordt gegeven op het prachtige landgoed in Vogelenzang, Noord- Holland. 

Je vind de data van de komende kinder  opleidingen hier;

Aanmelden Mindfulness opleidingen

Door Wie

Deze opleiding wordt gegeven door docenten met een specialisatie op het gebied van kinder mindfulness, kinderfysiotherapie, pedagogiek  en kinder yoga.

Het mindfulness kinder team bestaat uit Rohan, Nanda, Sharon en Merel.