Lotte Grootveld

[vc_row][vc_column][vc_row_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_single_image image=”16814″ img_size=”large” alignment=”center” style=”vc_box_shadow_3d”][vc_column_text]

Ashtanga Yoga gaat uit van de kracht van het lichaam

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”50px”][/vc_column_inner][vc_column_inner width=”1/2″][vc_column_text]Mijn naam is Lotte, ik ben 29 jaar en ben ruim tien jaar bezig met het beoefenen van yoga.

Mijn achtergrond is in een andere richting dan mindfulness en yoga: ik heb werktuigbouwkunde gestudeerd en mijn eerste graadsbevoegdheid voor natuurkunde gehaald. In oktober vaar ik weer de wereld over. Daarom ben ik blij dat ik in september en oktober in de gelegenheid ben om deze yoga cursus te geven.

In Nepal heb ik een 200 urige opleiding gevolgd. Hierbij lag de nadruk op Ashtanga yoga, een dynamische vorm van yoga.

Ik vind dynamische vormen van yoga heel mooi, omdat er uit wordt gegaan van de kracht van het lichaam. Daarbij leert het lichaam de houdingen, zodat bij het beoefenen er herkenning is en hierdoor rust kan ervaren.

Vanwege het dynamische karakter is het mogelijk om op een speelse manier bezig te zijn van yoga. Ik hoop mijzelf verder te ontwikkelen als yogadocent en het plezier van yoga beoefenen over kan dragen.

[/vc_column_text][/vc_column_inner][/vc_row_inner][/vc_column][/vc_row]