Mindfulness Instituut

Investeer in jezelf. 

Juist Nu. 

Mind Yourself

Welkom bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling, gecertificeerd bij het MYVN en bij registerplein geaccrediteerde deskundigheidsbevordering. Deze training is aangesloten bij het stap-budget.

We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren.  De mind yourself training wordt gegeven op een prachtig landgoed in Vogelenzang. Een plek om te onthaasten en te genieten.   

Mind Yourself Balans Training

Wat mindfulness, mediteren en yin yoga voor jou kan betekenen:

Je ervaart stress en dit beïnvloedt je dagelijks leven.  Je herkent jezelf misschien niet meer en voelt dat je uit balans bent. Je merkt dat het je privé en werkleven beïnvloed.  Je wilt weer de beste versie van jezelf worden, geluk en ontspanning kunnen ervaren. Zowel privé als op werk. 

Deze training is vooral geschikt als je mindfulness wilt leren voor jezelf,  om weer in balans te komen. De Mind Yourself  is ook geschikt als je op dit moment aan het re-integreren bent of ter voorbereiding op een van onze mindfulness opleidingen.
Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en uiteraard Mindfulness, meditatie en Yin Yoga.
Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk en rust te gaan ervaren.
In deze training ligt de nadruk op het leren gebruiken van mindfulness meditaties, relevante yin yoga houdingen en stress reductie oefeningen.

Je kunt bij ons ook de Mind Yourself workshop volgen, deze is geschikt als je mindfulness wilt integreren in je werk of er je werk van wilt maken.  

Het 8 weken Mind Yourself training programma

De Mind Yourself Stress Reduction training bestaat uit acht sessies van c.a. 2,5 uur. Iedere sessie heeft een thema. Je leert:

> Herkennen van automatische reacties

> Onderzoeken van obstakels

> Bewust worden en respecteren van grenzen door de beoefening van bewegen met aandacht en yin yoga.

> Stress leren herkennen

> De juiste keuzes leren maken

> Gedachten doorzien

> Mindfulness in je dagelijks leven integreren

> Succesvol toepassen van wat je hebt geleerd .

 

 

Na de Mind Yourself training

Mindfulness training is geen theoretische, maar een praktische training. Je leert door mindfulness, meditaties en yoga te trainen en te beoefenen.

Na 8 weken:

√ Ervaar je minder stress

√ voel je je meer ontspannen

√ Kun je bewuster ademen

√ Kun je je beter concentreren

√ Ben je geduldiger

√ Ben je beter in staat te accepteren

√ Kun je beter omgaan met emoties

√ Heb je negatief gedrag veranderd in positief

√ Geniet je meer van je leven. 

Onze locatie in Vogelenzang

Welkom bij BalanSante

Onze mindfulness activiteiten worden gegeven op een rustgevende locatie, het heerlijke landhuis van Oohm in Vogelenzang.

Een plek om te genieten, om jezelf te kunnen zijn. Kom tot rust en word bewust van het beste van jezelf.

Mind Yourself bij BalanSante 

Algemene informatie
Wanneer

De mindfulness training wordt gegeven op  8 ochtenden van 09.30- tot maximaal 12.00 uur. 

 

De groep

De groep; van zo’n zes tot vijftien mensen, blijft tijdens de acht weken bij elkaar. Het is een groepstraining, maar toch is het ook een heel individueel proces.

Voor en door Wie

Voor wie; Dit programma is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren.

Door wie: De mindfulness trainingen bij BalanSanté worden gegeven onze gecertificeerde MBSR trainers.

De Mind Yourself training wordt gegeven door Cato Tideman, Mindfulness trainer en docent. Cato wordt ondersteunt door Merel en Jouetta.

 

 

 

 

Inclusief:

Inclusief; 

Je ontvangt bij deze training het Mind Yourself werkboek inclusief 21 dagen mindfulness training.