Mindfulness Instituut

Investeer in jezelf. 

Juist Nu. 

Mind Yourself

Mind Yourself training

Welkom bij BalanSanté, hét gecertificeerde mindfulness instituut sinds 2006.

We zijn verheugd je te verwelkomen in onze Mind Yourself training, een programma dat je de mogelijkheid biedt om mindfulness en persoonlijke ontwikkeling te ervaren en te integreren in je leven.

Ons prachtige landgoed in Vogelenzang, Noord-Holland, is de ideale plek om te onthaasten, te genieten en samen te zijn. Te midden van een serene omgeving nodigen we je uit om jezelf onder te dompelen in een rustgevende en inspirerende atmosfeer.

We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen op en je te begeleiden op jouw pad van zelfontdekking en persoonlijke transformatie. Bereid je voor op een reis vol inzicht, bewustwording en innerlijke groei.

Mind Yourself Balans Training

Wat mindfulness, mediteren en yin yoga voor jou kan beteken;

Ervaar je stress en merk je dat het je dagelijks leven beïnvloedt? Voel je je uit balans en wil je weer de beste versie van jezelf worden? Onze training biedt de oplossing. Gedurende 8 ochtenden op ons prachtige landgoed leer je mindfulness en stressreductie toe te passen, zodat je weer kunt genieten van geluk en ontspanning, zowel privé als op het werk.

Deze training is perfect als je mindfulness wilt leren voor persoonlijk gebruik en om je balans te herstellen. Het is ook geschikt voor mensen die momenteel aan het re-integreren zijn of die mindfulness willen leren voor hun werkomgeving. We zullen werken aan het verbeteren van balans, welzijn en het creëren van een gevoel van zingeving en rust.

Tijdens de training verdiepen we ons in stress, psychologie, coaching en theoretische oefeningen gericht op stressreductie. Natuurlijk zullen we ook mindfulness, meditatie en Yin Yoga beoefenen. Het doel is om bewuster te worden, negatief gedrag te veranderen en weer meer geluk en rust te ervaren.

De training legt de nadruk op het gebruik van mindfulness meditaties, relevante Yin Yoga houdingen en stressreductie-oefeningen.

 

 

Het 8 weken Mind Yourself training programma

De Mind Yourself Stress Reduction training is een uitgebreid programma bestaande uit acht sessies van ongeveer 2,5 uur per sessie. Elke sessie behandelt een specifiek thema en biedt waardevolle kennis en praktische oefeningen om je te ondersteunen in het verminderen van stress en het bevorderen van welzijn.

Tijdens deze training leer je:

 • Het herkennen van automatische reacties: Je leert bewust te worden van automatische reacties die stress veroorzaken en ontdekt hoe je hier effectief mee kunt omgaan.
 • Het onderzoeken van obstakels: Je krijgt inzicht in de obstakels die je weerhouden van een gebalanceerd leven en leert manieren om ze te overwinnen.
 • Het bewust worden en respecteren van grenzen: Door middel van beoefening van bewegen met aandacht en yin yoga leer je bewust te worden van je lichaam en grenzen te respecteren, wat bijdraagt aan het verminderen van stress.
 • Het leren herkennen van stress: Je ontwikkelt een dieper begrip van stress en leert effectieve technieken om stress te herkennen en erop te reageren.
 • Het maken van de juiste keuzes: Je leert hoe je bewuste keuzes kunt maken die bijdragen aan een gezonde levensstijl en welzijn.
 • Het doorzien van gedachten: Je krijgt inzicht in de rol van gedachten bij het ervaren van stress en leert technieken om negatieve gedachtenpatronen te herkennen en te transformeren.
 • Het integreren van mindfulness in je dagelijks leven: Je leert hoe je mindfulness kunt integreren in je dagelijkse activiteiten, waardoor je meer bewustzijn en rust kunt ervaren.
 • Het succesvol toepassen van wat je hebt geleerd: Je krijgt praktische handvatten en strategieën om de geleerde technieken en vaardigheden succesvol toe te passen in je dagelijks leven, zodat je blijvende verandering kunt creëren.

Deze intensieve en praktische training biedt je de nodige kennis en vaardigheden om stress te verminderen, veerkracht op te bouwen en een gevoel van welzijn te bevorderen. Je zult in staat zijn om het geleerde direct toe te passen in je dagelijks leven, waardoor je de voordelen van mindfulness en stressreductie kunt ervaren.

 

 

 Na de Mind Yourself training zul je de volgende effecten ervaren:

 • Minder stress: Je zult merken dat je stressniveaus significant verminderd zijn. Door de beoefening van mindfulness, meditaties en yoga ontwikkel je vaardigheden om stress effectief te hanteren en te verminderen.
 • Meer ontspanning: Je zult een dieper gevoel van ontspanning ervaren in je dagelijks leven. Door regelmatig mindfulness en meditatie toe te passen, leer je los te laten en innerlijke rust te vinden.
 • Bewust ademen: Je zult je bewust worden van je ademhaling en leren hoe je deze kunt gebruiken als een krachtig hulpmiddel om kalmte en balans te vinden, zelfs in stressvolle situaties.
 • Verbeterde concentratie: Door mindfulness te beoefenen, ontwikkel je de vaardigheid om je aandacht beter te richten en te concentreren op het huidige moment. Dit leidt tot verbeterde concentratie en focus in je dagelijks leven.\
 • Geduld: Je zult merken dat je geduldiger wordt, zowel met jezelf als met anderen. Door het cultiveren van mindfulness en acceptatie, leer je geduldig te zijn en situaties met meer begrip en kalmte te benaderen.
 • Beter omgaan met emoties: Je leert hoe je op een gezonde en constructieve manier met je emoties kunt omgaan. Mindfulness stelt je in staat om emoties te observeren en te accepteren, waardoor je veerkrachtiger wordt in het omgaan met verschillende gevoelens.
 • Verandering van negatief gedrag naar positief: Door bewustwording en het doorzien van negatieve gedachtenpatronen, ben je in staat om negatief gedrag om te zetten in positief gedrag. Je ontwikkelt meer zelfbewustzijn en kunt bewuste keuzes maken die bijdragen aan een positieve levensstijl.
 • Meer genieten van het leven: Door regelmatig mindfulness te beoefenen, leer je om met aandacht in het moment te leven en te genieten van de kleine dingen in het leven. Je ontwikkelt een dieper gevoel van dankbaarheid en tevredenheid.

De Mind Yourself training biedt concrete en meetbare resultaten die je dagelijks leven positief zullen beïnvloeden. Je zult de voordelen van mindfulness en zelfzorg ervaren, waardoor je een evenwichtiger en gelukkiger leven kunt leiden.

Onze locatie in Vogelenzang

Welkom bij BalanSante

Onze mindfulness activiteiten worden gegeven op een rustgevende locatie, het heerlijke landhuis van Oohm in Vogelenzang.

Een plek om te genieten, om jezelf te kunnen zijn. Kom tot rust en word bewust van het beste van jezelf.

Mind Yourself bij BalanSante 

Algemene informatie
Wanneer

De mindfulness training wordt gegeven op  8 ochtenden van 09.30- tot maximaal 12.00 uur. 

 

Studiepunten en certificaat

 Deelname aan Mindfulness & Yin Yoga Stress Reductie Training (ID nummer: 503793) levert 68 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professionals.

Registerplein Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering;  Cliëntondersteuners, GGZ-Agogen GHO, Maatschappelijk werk Mantelzorgmakelaars, Sociaal Agogen, Sociaal Werker

U ontvangt een Certificaat ; Mindfulness & Yin Yoga Stress Reductie Training. 

 

De groep

De groep; van zo’n zes tot vijftien mensen, blijft tijdens de acht weken bij elkaar. Het is een groepstraining, maar toch is het ook een heel individueel proces.

Voor en door Wie

Voor wie; Dit programma is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren.

Door wie: De mindfulness trainingen bij BalanSanté worden gegeven onze gecertificeerde MBSR trainers.

De Mind Yourself training wordt gegeven door Cato Tideman, Mindfulness trainer en docent. Cato wordt ondersteunt door Merel en Jouetta.

 

 

 

 

Inclusief:

Inclusief; 

Je ontvangt bij deze training het Mind Yourself werkboek inclusief 21 dagen mindfulness training.