B            Basis Mindfulness Opleiding

Basis Mindfulness MBSR Opleiding

De basis mindfulness opleiding is geschikt als je mindfulness wilt integreren in je werk, of er je werk van wilt maken.

BalanSanté is een gecertificeerd mindfulness opleidingsinstituut. Onze opleidingen tot Mindfulness trainer worden al jarenlang met zorg en liefde gegeven door een team van professionals onder leiding van Merel Gerrits.  Merel en haar team leiden al sinds 2006 studenten op.

Mindfulness MBSR trainer zijn is een vak.  Kennis van de achtergrond van mindfulness, yoga en boeddhisme, de functie van de oefeningen en trainer vaardigheden zijn essentieel, net als het kunnen geven van alle mindfulness meditaties. De basis opleiding is een praktische opleiding waarin veel aandacht is voor het oefenen van alle mindfulness meditaties, oefeningen en yoga houdingen  Na het afronden van de basisopleiding heb je kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van het mindfulness-trainerschap: begeleiden van oefeningen, enquiry en kennis gemaakt met de educatie van alle bijeenkomsten. Ook besteden we aandacht aan de raakvlakken en verschillen van mindfulness en Boeddhisme. Zodat je met kennis, ervaring en inspiratie aan de slag kunt met het geven van mindfulness. 

De opleiding word gegeven op heerlijke locaties in de Randstad, zodat jij een plek hebt om tot rust te komen, jezelf te zijn en te oefenen met alle zintuigen. Op zaterdag 13 november start onze volgende basis opleiding op de heerlijke locatie in Abbenes. 

Boek voor 1 november en ontvang €250,- vroeg boek korting

Dag(en)

:

Uur(s)

:

Minute(s)

:

Second(s)

N

De beste prijs

N

Geen HBO diploma verplicht

N

Gecertificeerde opleiding

N

Inclusief Boeddhisme lesdag

N

Met Mindful yoga dag

N

Prachtige locaties in Haarlemmermeer

Onze locaties in Haarlemmermeer.

De Mindfulness trainingen en opleidingen van BalanSanté worden gegeven op prachtige locaties in Burgerveen en Abbenes, middenin Haarlemmermeer, gelegen vlak bij de a4 en altijd gratis parkeren.

Locatie Abbenes vanaf november maken we gebruik van een prachtige, unieke locatie aan de rand van de poldervelden. De locatie ligt in Abbenes, verscholen achter een boerderij, aan de rand van de polder. Deze locatie is ruim en licht door de plafond hoge ramen, heeft een ontspannen sfeer en is in de winter heerlijk warm door de vloerverwarming.  We mediteren met een prachtig uitzicht op de velden, we kunnen wandelen over het ruime terrein en in het voorjaar is het buiten heerlijk zitten. 

 

Algemene informatie

Informatie

Basis opleiding

 • 8 dagen opleiding 

Na de basis opleiding kun je starten met mindfulness meditaties geven. Je kunt mindfulness integreren in je huidige werk, of er je werk van maken.  De opleiding is inclusief werkboek met alle mindfulness meditaties en de oefeningen als mp3.

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).  De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.

 

 

Wat leer je:

In de les dagen opleiding verdiepen we ons in:

 • Het vormen van een groep,
 • Uitleg mindfulness en meditatie, de theorie, intenties en aandachtspunten,
 • Inclusief Boeddhisme dag door gastdocente Annelies van der Heijden. 
 • Alle MBSR Mindfulness Meditaties
 • Loopmeditatie,
 • Zithouding,
 • Het voeren van een intake gesprek
 • De theorie van de 8 sessies van de mindfulness MBSR training.
 • Je rol als trainer; stemgebruik, woordkeuze, inquiry en de embodiment van mindfulness.
 • Uitleg mindfulness en meditatie.
 • Mindful Yoga (bewegen met aandacht)
 • Aandacht oefeningen en meditaties begeleiden;
 • De basisvaardigheden voor het nabespreken oefenervaringen (enquiry);
Na de opleiding kun je:

Na het afronden van de basisopleiding heb je kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van het mindfulness-trainerschap: begeleiden van oefeningen, enquiry en kennis gemaakt met de educatie van alle bijeenkomsten. Je ontvangt na het afronden van de basis opleiding het certificaat ‘basis mindfulness trainer’.  Je kunt dan starten met het geven van de mindfulness meditaties in een eigen curus, tijdens je werk of zoals jij wilt. 

Voorwaarde voor deelname
 • Een training of cursus op het gebied van Mindfulness of Meditatie als deelnemer hebben gevolgd.  (bij voorkeur de 8 weken training). (heb je geen 8 weken training gevolgd, neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden voor deelname)
 • Affiniteit voor het werken met mensen.
 • Open Mind en Open hart.
 • Je bent opgeleid op MBO niveau of gelijkwaardig werk- en denkniveau.
 • Heb je geen MBO diploma, maar wel gerichte ervaring/ of ander relevante opleiding? Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van jouw mogelijkheden.

“Na de 8-weekse MBSR-training, ook de basisopleiding tot trainer gevolgd bij BalanSante. De lessen zijn informatief, uitdagend en leerzaam. Ze geven een goede kennis en begrip van mindfulness en ze worden door Merel met veel humor gebracht. Heb veel zin om door te gaan met de vervolg-modules!.”

– Ceciel Winters

“Pas de opleiding voor basis trainer mindfulness afgerond en heb naast erg veel geleerd ook genoten van het warme contact en de mooie momenten!
Professioneel en persoonlijk. Kwaliteiten die mij erg aanspreken en verder geholpen hebben!

– Jacqueline Verbart

“Wat een prachtige opleiding met een goede balans tussen theorie, praktijk en ervaren. Merel Gerrits is een docent met veel kennis en ervaring. Haar humor en luchtige manier van spreken past ontzettend goed bij het aanleren van 'mindfulness'. De opleiding vindt plaats op een adembenemende plek in een tropische tuin 'Rozen & Radijs'. Ik ben dankbaar dat ik bij deze BalanSante ben terecht gekomen en ik ga zeker door met de vervolgopleiding!.”

– Sharon Nieuwland

BalanSanté

Location

Haarlemmermeer
Noord Holland

Meld je aan voor onze opleiding

Contact

maandag-vrijdag
0252-676395 [email protected]