Mindfulness Instituut

Gecertificeerde MBSR opleiding

Hai, ik ben Merel Gerrits, de oprichter van BalanSanté.

Ik geef met veel plezier en humor de Mindfulness Opleiding. In 2006 heb ik BalanSanté opgericht om mensen te begeleiden minder stress te ervaren en mindfulness te volgen of leren geven.  

BalanSanté is uitgegroeid tot hét gecertificeerde mindfulness instituut in Haarlemmermeer. BalanSanté is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling en we zijn gecertificeerd bij het MYVN.

Inmiddels hebben honderden mensen bij ons mindfulness gevolgd, heb ik een eigen mindfulness training én boek uitgebracht en heb ik de leukste baan ter wereld, want er is niets leukers dan mindfulness kunnen delen.

Wil je weten of onze opleiding bij jou past?

Neem gerust contact met mij op, ik help je op weg! 

 

Basis Mindfulness Opleiding

De basis mindfulness opleiding is geschikt als je mindfulness wilt integreren in je werk, of er je werk van wilt maken.

Vind je het leuk om mensen te helpen, bewust te maken en je eigen meditatie beoefening naar een hoger niveau te tillen?  Wij leren je tijdens de opleiding tot mindfulness trainer waar het écht om draait. Bij ons leer je Mindfulness met een open mind en hart. Daarom ben je bij ons ook welkom zonder hbo diploma of andere regeltjes.

De Mindfulness Basis Opleiding is een praktische opleiding waarin veel aandacht is voor het oefenen van alle mindfulness meditaties, oefeningen en yoga houdingen.  Na afronden heb je kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van het mindfulness-trainerschap: begeleiden van oefeningen, enquiry en kennis gemaakt met de educatie van alle bijeenkomsten.  Ook besteden we aandacht aan de raakvlakken en verschillen van mindfulness en Boeddhisme. Zodat je met kennis, ervaring en inspiratie aan de slag kunt met het geven van mindfulness.  

Verbinden met jezelf en anderen. Let’s do this! 

Algemene informatie

Informatie

Basis opleiding

 • 8 dagen opleiding

Na de basis opleiding kun je starten met mindfulness meditaties geven. Je kunt mindfulness integreren in je huidige werk, of er je werk van maken.  De opleiding is inclusief werkboek met alle mindfulness meditaties en de oefeningen als mp3.

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).  De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.

 

 

Wat leer je:

In de les dagen opleiding verdiepen we ons in:

 • Het vormen van een groep,
 • Uitleg mindfulness en meditatie, de theorie, intenties en aandachtspunten,
 • Inclusief Boeddhisme dag door gastdocente Annelies van der Heijden. 
 • Alle MBSR Mindfulness Meditaties
 • Loopmeditatie,
 • Zithouding,
 • Het voeren van een intake gesprek
 • De theorie van de 8 sessies van de mindfulness MBSR training.
 • Je rol als trainer; stemgebruik, woordkeuze, inquiry en de embodiment van mindfulness.
 • Uitleg mindfulness en meditatie.
 • Mindful Yoga (bewegen met aandacht)
 • Aandacht oefeningen en meditaties begeleiden;
 • De basisvaardigheden voor het nabespreken oefenervaringen (enquiry);
Diploma & Certificering

Diploma Basis Mindfulness MBSR Trainer

Je ontvangt na het afronden van de basis opleiding het diploma basis mindfulness trainer.  Je kunt dan starten met het geven van de mindfulness meditaties in een eigen cursus/ training,  tijdens je werk of zoals jij wilt. 

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN) .

Na afronding van de basis opleiding kun je 2 ster lid worden. Het MYVN is een laagdrempelig verbond voor professionele trainers of docenten met kennis en ervaring op het gebied van mindfulness, meditatie en yoga.

Je ontvangt na afronding  van onze opleiding een jaar lidmaatschap bij het MYVN cadeau.

MYVN Lidmaatschap heeft vele voordelen voor je als erkend en gecertificeerd mindfulness trainer. Je ontvangt het MYVN logo en certificaat. Je kunt daarmee aantonen dat je een gecertificeerde trainer bent. 

 

Na de opleiding kun je:

Na het afronden van de basisopleiding heb je kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van het mindfulness-trainerschap: begeleiden van oefeningen, enquiry en kennis gemaakt met de educatie van alle bijeenkomsten. Je ontvangt na het afronden van de basis opleiding het certificaat ‘basis mindfulness trainer’.  Je kunt dan starten met het geven van de mindfulness meditaties in een eigen cursus, tijdens je werk of zoals jij wilt. 

Voorwaarde voor deelname
 • Een training of cursus op het gebied van Mindfulness of Meditatie als deelnemer hebben gevolgd.  (bij voorkeur de 8 weken training). (heb je geen 8 weken training gevolgd, neem dan contact met ons op voor het bespreken van de mogelijkheden voor deelname)
 • Affiniteit voor het werken met mensen.
 • Open Mind en Open hart.
 • Neem gerust contact met ons op voor het bespreken van jouw mogelijkheden.

Heb je na het lezen van deze pagina nog meer vragen?

Lees gerust verder: 

Ons Team

 

balansante opleiding mindfulness trainer

Merel Gerrits heeft in 2006 BalanSanté opgericht. Inmiddels heeft ze duizenden mensen geholpen om in balans te komen, rust te ervaren en gelukkig te zijn. 

‘Ik ondersteun mensen in hun proces van transformatie. Helpen loslaten, durven veranderen. Dit is wat mindfulness voor je kan betekenen. 

 Volg je hart, het klopt altijd!

Ik zie je graag bij BalanSanté. ‘

  

 

 

 

Barbara Buijten is sinds 2008 werkzaam als HBO-docent en trainer, supervisor en begeleidingskundige.

Ze is verbonden aan Social Work opleidingen van Inholland en als hoofddocent aan de hbo-opleiding Counselling van Hogeschool NTI. Bij BalanSanté verzorgt zij de groepsdynamica en coaching lessen in de mindfulness trainer opleidingen.

 

alanSante Mindfulness opleiding

Annelies van der Heijden verzorgt binnen de opleiding het onderdeel Boeddhisme en de Yoga lessen. Het Boeddhisme en mindfulness hebben namelijk vele raakvlakken die we samen gaan ontdekken, bespreken en beoefenen. Boeddha betekent letterlijk ‘ontwaakt zijn’. Het is een mentale staat die iedereen kan bereiken en wie wil dat nou niet? Sinds 1998 is Annelies actief betrokken bij het Maitreya Instituut Nederland. 

 

If you are in a beautiful place where you can enjoy sunrise and sunset, then you are living like a lord.

Welkom bij BalanSanté

Onze rustgevende  locatie

 

Onze mindfulness activiteiten worden gegeven op een heerlijke rustgevende locatie, middenin Haarlemmermeer, gelegen vlak bij de a4/ a44 en gratis parkeren. Deze  unieke locatie ligt aan de rand van de poldervelden. Een plek met geweldig uitzicht. 

De locatie ligt in Abbenes, verscholen achter een boerderij, aan de rand van de polder. Deze locatie is ruim en licht door de plafond hoge ramen, heeft een ontspannen sfeer en is in de winter heerlijk warm door de vloerverwarming.  We hebben les in de fijne cursusruimte, er is een ruime keuken waar je gebruik van kunt maken en natuurlijk het mooie rustgevende uitzicht, uniek in Haarlemmermeer. 

We mediteren met een prachtig uitzicht op de velden, we kunnen wandelen over het ruime terrein en in het voorjaar is het buiten heerlijk zitten. 

Kom je samen met ons zitten?

 

Onze Locaties

Abbenes & Burgerveen
Haarlemmermeer
Noord Holland

Neem contact met ons op

Tel. 0252-676395

Mail: [email protected]

Kom in de mindfulness stemming en volg ons op social media.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang gratis het BalanSanté e-magazine, toegang tot de online meditatie lounge en leuke tips