Relatie therapie Nieuw Vennep

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Relatie Therapie bij BalanSanté

BalanSanté biedt relatie therapie waarin we werken n.a.v. jullie hulpvraag om jullie relatieproblemen op te lossen. Hebben jullie bijvoorbeeld het gevoel dat de waardering of het gevoel voor elkaar weg is? In de relatie therapie wordt o.a. gekeken naar jullie behoeftes binnen de relatie en hoe daar nu rekening mee wordt gehouden. Soms zijn er simpele stappen voor nodig om de problemen aan te pakken, maar komen jullie hier zelf niet uit. Een onafhankelijk persoon, in de vorm van de relatietherapeute kan dan juist uitkomst bieden.

Wat houdt de relatie therapie in?

De therapievorm is nuchter en praktisch. Een voorwaarde om relatie therapie te volgen bij BalanSanté is dat beide partners hier open voor staan. We richten ons niet op de schuldvraag maar vooral het oplossen van de problemen.  De therapie is vaak kortdurend omdat jullie de tools in handen gereikt krijgen om aan de slag te gaan om je relatie te verbeteren.

Heeft relatie therapie zin?

Denk je bij relatie therapie misschien ‘helpt dat wel?’ Wat kan die therapeut mij meer vertellen dan ik al weet?’

Misschien klopt het wel en kan een therapeut je niet direct nieuwe dingen vertellen…Maar de relatie therapeut helpt je met een onafhankelijke open blik opnieuw kijken naar je relatie en naar elkaar.

 

relatie therapie balansanteDe zin en onzin van relatie therapie

Je leert tips/tools en theorie over de zin en onzin van wat je doet en kunt gaan doen. We werken bijvoorbeeld met de techniek Geweldloze communicatie van Marshall B. Rosenberg en De vijf talen van de liefde van Gary Chapman. Je leert hoe je kunt communiceren zonder te oordelen, maar juist te vragen vanuit je behoefte wat jij wilt én je leert rekening te houden met wat de ander wilt.
Met de taal van de liefde leer je alles over jezelf en de ander en blijkt vaak dat mensen dingen niet expres doen maar soms echt anders zijn dan jij. Je ziet juist wat de ander wel voor je doet en kan gaan doen.

Hoe kies ik een goede relatie therapeut?

In principe mag iedereen zich relatie therapeut of coach noemen. Als je bij iemand terecht komt die alleen een ‘cursus’ of korte opleiding heeft gedaan dan heb je kans dat je een therapeut treft die je echt niets nieuws kan vertellen en alleen de focus legt op wat fout is.
Als je kiest voor een relatie therapeut kunt je letten op de opleiding, ervaring en of iemand aangesloten is bij een goede beroepsvereniging.

Starten met relatie therapie

Het eerste gesprek is om een indruk te krijgen door welke punten jullie vastlopen in de relatie. Daarna start een vaak kortdurend traject waarin de partners zelf de oplossing in handen hebben. Als beide partners willen zijn soms simpele veranderingen al voldoende om je relatie weer op de rit te krijgen. Soms is er wat meer voor nodig, maar uiteraard worden jullie daar dan met aandacht in begeleid.

 [/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Psycholoog/ Relatie therapeut

Merel Gerrits is sinds 2001 werkzaam in de gezondheidszorg. Ze is in 2001 gestart als gezin en relatie therapeut. Praktijk balanSanté bestaat sinds 2006 en is aangesloten bij het NVPA en RBCZ.

De relatie therapie is nuchter en praktisch.

We kijken vooral naar oplossingen, Niet naar de schuldvraag.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][vc_column_text]

Meer informatie over de tijden en tarieven

[dt_button size=”medium” style=”default” animation=”none” color_mode=”default” icon=”” icon_align=”middle” color=”” link=”https://www.balansante.nl/psycholoog-en-mental-coach-nieuw-vennep/” target_blank=”true”]Meer informatie[/dt_button]

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column][/vc_column][/vc_row]