Mindfulness Instituut

 

Welkom bij BalanSanté

Stap binnen in de fascinerende wereld van mindfulness, waar onze geaccrediteerde workshop een schat aan kennis onthult voor ouders en professionals! Of je nu een toegewijde ouder bent, of een betrokken professional in de kinderopvang of onderwijs – deze workshop biedt jou de unieke kans om de transformerende kracht van mindfulness te ontdekken.

Ervaren docentes Merel Gerrits en Sharon Nieuwland heten je van harte welkom in de boeiende wereld van mindfulness. Met een indrukwekkende achtergrond in mindfulness, psychologie, docentschap en werken met kinderen delen zij tijdens de workshop diepgaande inzichten en praktische toepassingen met gepassioneerde betrokkenheid. Bereid je voor op een verrijkende ervaring waarin je niet alleen kennis opdoet over mindfulness, maar ook concrete tools krijgt om deze waardevolle praktijk te integreren in het leven van kinderen.

Samen met jou kijken we uit naar deze bijzondere reis naar mindfulness!

Kinder Mindfulness en Kinder Yoga Trainer Workshop

Leer hoe je kinderen kunt bijstaan in stressvermindering, emotieregulatie, en het verbeteren van aandacht en concentratie. Ontwikkel vaardigheden om mindfulness moeiteloos in je dagelijkse werk of leven te integreren.

Wat staat je te wachten:

Verdiep je in de basisprincipes van mindfulness MBSR-meditaties, zintuiglijke oefeningen, en bewegen met aandachtsoefeningen.  Ontdek kinder-mindfulnessoefeningen van 1 tot 10 minuten, waaronder ademhalingsoefeningen, bodyscan, zintuiglijke oefeningen, inzichtmeditatie, en bewegingsoefeningen.  Vergaar kennis over de achtergrond en het begrip van mindfulness-oefeningen, intenties en doelen.

Na deze bevlogen en speelse workshop ben je niet alleen bekend met kinder-MBSR-mindfulness, maar ben je ook in staat om oefeningen te begeleiden, verschillende technieken toe te passen en de diepere achtergrond en effecten te begrijpen. Ontwikkel didactische vaardigheden en voeg mindfulness als waardevolle tool toe aan je professionele repertoire.

De Mindfulness voor kinderen Workshop is de sleutel tot het verrijken van jouw vaardigheden, waardoor je de gezondheid en het welzijn van kinderen op een holistische manier benadert. Duik in deze inspirerende workshop en laat mindfulness een positieve impact hebben op de algehele ontwikkeling van de kinderen die je begeleidt.

Algemene informatie

Inhoud Kinder Mindfulness en Kinder Yoga Workshop

Algemene Informatie

1 dag workshop, van 10.00-17.00 uur.

Na deze workshop kun je diverse mindfulness MBSR gebaseerde meditaties en yoga oefeningen geven aan kinderen.  Je kunt mindfulness voor kinderen integreren in je huidige werk, of er je werk van maken.

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).
De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Na de workshop kun je

Je leert diverse kinder mindfulness oefeningen geven van 1 tot 10 minuten. De oefeningen zijn makkelijk toepasbaar op verschillende momenten van de dag.

We oefenen met een mengvorm van ademhalingsoefeningen, de bodyscan, zintuiglijke oefeningen en bewegingsoefeningen.

Daarnaast oefenen we met technieken en spelletjes gericht op het vergroten van aandacht, zelfbewust zijn en ontspanningtechnieken voor stress reductie.   

Voorwaarde voor deelname
  • Affiniteit met mindfulness, meditatie of yoga. 
  • Je wilt kinder mindfulness, meditatie of  toepassen in je leven of je werk
  • Open Mind en Open hart.

Data en Locatie

Deze workshop wordt gegeven in Noordwijkerhout. 

Deze workshop wordt dit voorjaar ingepland.

Aanmelden Mindfulness opleidingen

Door Wie

Deze workshop wordt gegeven door docenten met een specialisatie op het gebied van kinder mindfulness,pedagogiek en kinder yoga.

Het mindfulness kinder team bestaat uit  Sharon en Merel.