Loop meditatie

 

Arrive

Techniek van loopmeditatie

Loop wat langzamer dan je gewend bent. Je loopt niet om een bepaalde plaats te bereiken. Je hoeft je dus niet te haasten. Loop niet ‘voorover hellend’, maar ontspannen rechtop. Kalm en zelfbewust, het gezicht ontspannen, het hoofd recht op de romp. Je loopt niet om dáár te komen, maar om hier te zijn. Het pad is je doel. 

Wees je bewust van elke stap die je zet. Voel hoe je voet met de hiel de grond raakt, merk hoe de voet zich afwikkelt. De voetzool buigt, tot je de tenen optilt. In het begin is het misschien onwennig, en naar je eigen idee een beetje raar. Maar na enige oefening word je vanzelf kalm. Geef jezelf de tijd.

“I have arrived, I am home.  In the here, In the Now”

Mediteren terwijl je loopt. 

Loopmeditatie is mediteren terwijl je loopt. Dat kan heel plezierig zijn. Na enige oefening kan iedereen genieten van lopen in aandacht.  

Je kan de loopmeditatie toepassen in je dagelijkse leven. Als is het maar even. Naar auto, trap op loopt etc. je laat dan even zijn wat er is ipv bij elke stap te denken.

Loopmeditatie helpt je om het huidige moment niet te missen. Het enige moment waarop we gelukkig kunnen zijn.

 

Now

Onze Locaties

Abbenes & Burgerveen
Haarlemmermeer
Noord Holland

Neem contact met ons op

Tel. 0252-676395

Mail: [email protected]

Kom in de mindfulness stemming en volg ons op social media.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het BalanSanté e-magazine, mindful tips en we houden je op de hoogte van onze activiteiten.