Mindfulness ademcoach opleiding

Locatie

Beekbergen, Gelderland

Data

8 dagen/ 16 weken

Start data

6 september 2024

Investering

1450,-

Mindfulness Ademcoach Opleiding

Verken dieper de wereld van innerlijke balans en welzijn

Betreed onze geaccrediteerde mindfulness ademcoach opleiding, een reis naar innerlijke rust en veerkracht. Temidden van de groeiende uitdagingen van stress en burn-out fungeert deze 8 dagen opleiding als een krachtig kompas naar innerlijke rust en veerkracht. Ontdek de kern van mindfulness en ademhalingstechnieken en ontwikkel de bekwaamheid om anderen te leiden naar een leven van harmonie en welzijn.

Omarm de kracht van Mindfulness, Compassie Psychologie en Ademcoaching in je werk

In een samenleving waar stress, angst en burn-out steeds frequenter voorkomen, biedt onze opleiding een onschatbare gereedschapskist om mensen te ondersteunen bij het omgaan met stressgerelateerde klachten. Leer hoe je deze vaardigheden effectief kunt toepassen en hoe je jouw cliënten kunt begeleiden naar een staat van bewustzijn, diepe ontspanning en welzijn.

Tijdens deze opleiding leer je niet alleen mindfulness en ademcoaching te geven, maar ook hoe je deze technieken kunt begrijpen en integreren in het dagelijks leven van je cliënten. Daarnaast ontwikkel je de vaardigheden om als coach effectief te werken en je cliënten te ondersteunen op hun weg naar een evenwichtiger en gezonder leven.

Een uitnodiging tot groei en transformatie

We heten je van harte welkom en kijken ernaar uit om samen met jou deze mindfulness-reis te maken! Schrijf je vandaag nog in voor de mindfulness ademcoach opleiding die in september van start gaat op onze prachtige locatie in Beekbergen, Gelderland.

door Merel Gerrits

Oprichter BalanSante. Psycholoog en Mindfulness Docent

Auteur Mind Yourself boekenreeks

& Cato Tideman

Mindfulness en Breathwork docent

Co Auteur Mind Yourself advanced boek

BalanSanté

Mindfulness Instituut

Sinds 2006

BalanSanté is hét gecertificeerde mindfulness instituut in Nederland waar je Mindfulness en Adem opleidingen kunt volgen. Een plek voor jou om jezelf weer te worden, in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren. 

 • 9,1 Gemiddelde beoordeling van deze Mindfulness Ademcoach opleiding! 
 • CRKBO Geregistreerde onderwijs instelling
 • MYVN en Registerplein Geaccrediteerde opleiding
 • Prachtige locatie op de Veluwe

Inhoud Mindfulness Ademcoach Opleiding

Mindfulness en Meditatie

Ontdek de eeuwenoude praktijken van mindfulness en meditatie, erkend vanwege hun bewezen voordelen voor geestelijke en lichamelijke gezondheid. Leer de essentie van mindfulness – bewuste aanwezigheid in het moment – en ontdek verschillende meditatietechnieken, waaronder de bodyscan en bewegen met aandacht.

Adem coaching

Verdiep je in de kracht van adem coaching. Leer essentiële technieken om de adem te coachen en begrijp hoe deze het zenuwstelsel beïnvloedt. Ontdek evidence-based ademhalingspatronen voor gezondheid en welzijn. Oefen krachtige ademwerk oefeningen die stress verminderen en emotionele veerkracht vergroten zoals de hartcohorentie, box breathing en verbonden ademhaling. 

Neuropsychologie en Compassie Therapie

Verken de fascinerende wereld van neuropsychologie en compassie, en ontdek de relatie tussen het brein, cognitieve processen en gedrag. Ontdek hoe compassiebeoefening bijdraagt aan welzijn, relaties en emotionele veerkracht. Leer verschillende therapietechnieken kennen die gericht zijn op het bevorderen van balans en welzijn.

Tijdens deze opleiding leer je niet alleen mindfulness en ademcoaching te geven, maar ook hoe je deze technieken kunt begrijpen en integreren in het dagelijks leven van je cliënten. Daarnaast ontwikkel je de vaardigheden om als coach effectief te werken en je cliënten te ondersteunen op hun weg naar een evenwichtiger en gezonder leven.

Ervaren, Oefenen, Begeleiden

Ervaar zelf meditaties en ademoefeningen tijdens elke lesdag. Oefen in kleine groepen, zowel als cliënt als therapeut. Deze opleiding biedt een krachtige combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke ervaring, waardoor je anderen kunt begeleiden naar welzijn, bewustzijn, geluk en holistische ontspanning.

Voor wie

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan stress reductie d.m.v. mindfulness, ademcoach oefeningen en compassie.
 • Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote doelgroep.
 • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in compassie, psychologie en adem coaching,

 De doelgroep

Mindfulness en ademcoaching  is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

 

Tijdens de Mindfulness Ademcoach opleiding leer je:

Deze opleiding biedt een diepgaand begrip van ademhalingstechnieken en mindfulness. Je leert hoe je deze effectief kunt toepassen en hoe je jouw cliënten kunt begeleiden naar een staat van bewustzijn,  diepe ontspanning en welzijn. De opleiding tot Mindfulness Ademcoach leert jou welke mindfulness en ademtechnieken er zijn, hoe je deze kan toepassen en hoe je jouw cliënt hierin kan begeleiden.

Mindfulness technieken
 • Het ontwikkelen van bewuste aanwezigheid in het moment door middel van mindfulnessmeditaties.
 • Het verkennen van verschillende meditatietechnieken, zoals de bodyscan en bewegen met aandacht.
 • Het begrijpen van de relatie tussen gedachten, emoties en lichamelijke sensaties.
 • Het cultiveren van zelfcompassie en acceptatie.
 • Het omgaan met stress, angst en andere emotionele uitdagingen door middel van mindfulness en ademoefeningen.
 • Het toepassen van mindfulness en adem oefeningen in het dagelijks leven, zowel persoonlijk als professioneel.
 • Het bevorderen van veerkracht en welzijn door middel van mindfulnessbeoefening en diverse ademtechnieken. 
 • Hoe je cliënten helpt bij het vergroten van hun mentale en lichaamsbewustzijn.
Adem Coaching technieken
 • Inzicht in ademverstoringen (disfunctioneel ademen) en hoe hiermee om te gaan.
 • Het effect van ademcoaching door middel van eigen sessies te ervaren.
 • Het verkennen van verschillende ademhalingtechnieken, zoals de hartcohorentie ademhaling, box breathing en verbonden ademhaling.
 • observeren en analyseren van het adempatroon.
 • leren werken met emoties en hoe je jouw cliënt hierin ondersteund.
 • drukpunten op het lichaam inzetten tijdens een ademsessie.
 • Het omgaan met stress, angst en andere emotionele uitdagingen door middel van ademoefeningen.
 • Het toepassen van adem oefeningen in het dagelijks leven, zowel persoonlijk als professioneel.
 • Het herkennen en optimaliseren van adempatronen en begeleiding bij het diepere proces.
 • Alle facetten van mindfulness en ademhaling begrijpen, waardoor je technieken en tools kunt inzetten die aansluiten op de vraag.
 • Het veilig en verantwoord begeleiden van cliënten en welke technieken, oefeningen en vaardigheden daarbij nodig zijn.
 • Vertrouwen in jezelf om te starten als mindfulness ademcoach.
Door Wie

Door Merel Gerrits

 • In 2006 heeft Merel Gerrits het BalanSanté Mindfulness Instituut opgericht, met als kerngedachte individuen te begeleiden naar innerlijke balans en welzijn. Sindsdien heeft BalanSanté zich ontwikkeld tot een nauwverbonden team, vastberaden om jou te ondersteunen bij het ontdekken van het onbenutte potentieel binnenin jou.

  De leiding van deze opleiding is in handen van Merel Gerrits, een gerenommeerde professional en auteur van de Mind Yourself boekenreeks.

  Als psycholoog, hoofdinstructeur van onze mindfulness opleidingen en gecertificeerd  yoga docent, biedt Merel een schat aan ervaring en deskundigheid die de kwaliteit van onze mindfulness ademcoach opleiding waarborgt.

 

In het kort

Startdata: 6 september 2024
Duur: 16 weken (8 lesdagen)
Locatie: Veluwe
Studiebelasting; 1 uur per week
Investering ; €1450,-

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen met de mindfulness ademcoach opleiding. 

Schrijf je gemakkelijk in via het formulier hieronder. 

BalanSanté 

Beekbergen, Gelderland

[email protected] 

0252-676395

Heb je vragen over deze opleiding of dit iets voor jou is? Neem contact met ons op

Mindfulness Adem Coach Opleiding

Inschrijf formulier Mindfulness Adem Coach Opleiding start september 2024

Mindfulness Adem Coach Opleiding
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Start datum september 2024
Slaap arrangementen
Heb je wat langere reistijd? Geniet van een overnachting bij ons in de prachtige koningsloft kamer. Je kunt ook vooraf je ontbijt of diner reserveren.

Mind Yourself: Een Gids voor Mindfulness, Ademcoaching & Yin Yoga

Auteur;  Merel Gerrits

Een verdiepende gids voor innerlijke rust en balans.

Ontdek in deze diepgaande gids hoe je stress, angst en andere emotionele uitdagingen kunt overwinnen. Leer hoe psychologie, mindfulness, ademhalingsoefeningen en yin yoga je kunnen helpen om je mentale en fysieke welzijn te verbeteren en innerlijke rust en balans te vinden.

De methoden in dit boek helpen je om je gedachten en emoties te beheersen, je aandacht te richten en je lichaam en geest te kalmeren.

Van neuropsychologie tot mindfulness compassie, ademhalingstechnieken tot yin yoga-houdingen - ontdek praktische oefeningen en tips om stress te verminderen en een gebalanceerde levensstijl te ontwikkelen, ongeacht je ervaringsniveau.				

Je ontvangt dit boek cadeau bij de opleiding.