Mind Yourself opleiding

Mindfulness, Yin Yoga , Ademcoaching & Compassie

Mind Yourself Compassie Opleiding

Mindfulness, compassie en yin yoga

Welkom bij de Mind Yourself compassie opleiding, een boeiende ontdekkingsreis naar de complexe interactie tussen lichaam en geest. Verken de transformerende kracht van mindfulness, psychologie en compassie op ons welzijn en ontdek hoe yin yoga balans kan brengen in je leven.

Het is de volgende stap op jouw reis naar persoonlijke en professionele groei. Welkom bij BalanSanté, waar we je graag verwelkomen voor deze bijzondere opleiding.

Laat je inspireren en groei met ons mee!

 

Algemene informatie 

Inhoud

Ontdek de Inhoud van onze Compassie Opleiding

Welkom bij Mind Yourself, waar we je meenemen op een reis van zelfontdekking en compassie. Onze compassie opleiding is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek en richt zich op het cultiveren van vriendelijkheid en zorgzaamheid, zowel jegens jezelf als anderen.

Duik dieper in de fascinerende wereld van neuropsychologie en begrijp hoe ons brein onze ervaringen vormgeeft. Ontdek de transformerende effecten van mindfulness en compassie op ons welzijn en de kracht van yin yoga om balans te creëren. Leer de kunst van adem coaching en ontdek hoe je de adem kunt gebruiken als een instrument voor innerlijke groei. Bereid je voor op een leerervaring die je kennis vergroot en je helpt een leven van harmonie en veerkracht te creëren. Zet de stap naar persoonlijke en professionele groei! De opleiding wordt gegeven op de prachtige locatie in Noordwijkerhout.  Een plek om te onthaasten, te leren en te inspireren.

 

 

Neuropsychologie, Compassie en Mindfulness

In de wetenschappelijke discipline van neuropsychologie bestuderen we de relatie tussen het brein, cognitieve processen en gedrag. Daarnaast onderzoeken we compassie, wat verwijst naar een vriendelijke houding ten opzichte van onszelf en anderen. Wetenschappelijk onderzoek toont aan dat compassiebeoefening positieve effecten heeft op welzijn, relaties en emotionele veerkracht. Binnen deze opleiding leer je de theoretische basis en oefeningen van neuropsychologie, evenals de wetenschappelijke principes achter mindfulness en compassie. Je ontwikkelt begrip van de complexiteit van de menselijke geest en leert praktische toepassingen vanuit de psychologie, mindfulness, adem coaching en yin yoga om het welzijn en de veerkracht te bevorderen.

Yin Yoga

Verdiep je kennis van yin yoga, een vorm die diepe ontspanning en bindweefselstimulatie bevordert. Wetenschappelijke studies tonen aan dat yin yoga stress vermindert, flexibiliteit verbetert en het welzijn bevordert. Verken 10 relevante yin yoga houdingen effectief bij stressreductie en het zorgen voor balans en rust en compassie voor jezelf.

Adem Coaching

Leer basistechnieken om de adem te coachen en begrijp het effect ervan op het zenuwstelsel. Adem coaching, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, optimaliseert ademhalingspatronen voor gezondheid en welzijn. Ontwikkel vaardigheden om ademhaling bewust te beïnvloeden en verbeter de gezondheid op een evidence-based manier.

Integreer krachtige ademwerk oefeningen om het zenuwstelsel te beïnvloeden, onderdrukte emoties los te laten en stress te verminderen. Leer verschillende ademhalingstechnieken, zoals diepe buikademhaling en 4-7-8 ademhaling. Ontdek hoe deze oefeningen diepgaande effecten hebben in je dagelijks leven. In de Mind Yourself Compassie Opleiding ontwikkel je een solide basis in mindfulness based stress reductie, yin yoga, compassie psychologie en ademwerk technieken.

Mindfulness Based Stressreductie (MBSR)

Leer de basisprincipes van MBSR, inclusief inzicht meditaties en psychologische stressreductie technieken.  Begrijp sociale en cognitieve psychologie om de mind te begrijpen in relatie tot stressoren. 

 

Ervaren, Oefenen, Begeleiden: Een Krachtige Reis naar Welzijn en Stressreductie met Mind Yourself

 

Elke lesdag ervaar je zelf de meditaties en yin yoga houdingen. Oefen in kleine groepjes als zowel cliënt als therapeut. Deze opleiding biedt een krachtige combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke ervaring, waardoor je anderen kunt begeleiden naar welzijn en stressreductie. Bij Mind Yourself geloven we in de kracht van compassie, mindfulness en yin yoga om een gezonder, gelukkiger en meer gebalanceerd leven te leiden. Sluit je aan bij onze opleiding en ontdek hoe deze benaderingen je kunnen helpen op je reis naar welzijn en innerlijke groei.

Voorwaarde voor deelname

Voorwaarden voor deelname:

 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit en ervaring met het geven van mindfulness, meditatie en yoga. 

  Twijfel je welke opleiding voor jou  het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

   

  Voor wie

  Voor wie is deze opleiding bedoeld?

  Onze compassie opleiding en de bijbehorende inhoud zijn ontworpen om een breed scala aan mensen aan te spreken. Of je nu een professional bent op zoek naar nieuwe inzichten en tools, of een individu die persoonlijke groei en balans nastreeft, deze opleiding is geschikt voor jou.

  De opleiding is waardevol voor:

  • Professionals: Of je nu een (fysio)therapeut, mindfulness trainer, meditatiedocent, yogaliefhebber, psycholoog, sociaal werker, coach, of een andere professional bent die met mensen werkt, deze opleiding biedt je nieuwe perspectieven en effectieve instrumenten om je cliënten te ondersteunen.
  • Individuen: Als je gewoon geïnteresseerd bent in stressmanagement, compassie, ademcoaching, mindfulness en yin yogahoudingen voor je eigen welzijn, ben je van harte welkom. Onze opleiding biedt praktische benaderingen die je helpen om persoonlijke balans te herstellen en te behouden.

  Dus, of je nu je professionele vaardigheden wilt uitbreiden of op zoek bent naar persoonlijke groei, onze opleiding is afgestemd op jouw behoeften. Samen zullen we werken aan het cultiveren van compassie, mindfulness en veerkracht, en het ontdekken van de kracht van ademhaling en yin yoga. Word lid van onze gemeenschap en ontdek hoe je een gezonder, gelukkiger en meer gebalanceerd leven kunt leiden.

  Twijfel je welke opleiding voor jou  het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op; [email protected] 

   

  Door wie


  Deze opleiding wordt geleid door Merel Gerrits.

  Merel is een gerespecteerde professional, auteur van de Mind Yourself boekenreeks, met uitgebreide ervaring op het gebied van mindfulness, compassie en yin yoga. Als psycholoog, hoofd van onze mindfulness opleidingen en gecertificeerd yin yoga docent, brengt Merel diepgaande kennis en expertise naar onze compassie training.

  Met haar rijke achtergrond en toewijding aan het bevorderen van welzijn, begeleidt Merel je op deze reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei. Haar passie voor compassie, mindfulness en ademcoaching zal je inspireren en empoweren, ongeacht of je een professional bent die op zoek is naar nieuwe inzichten of een individu die zijn innerlijke balans wil herstellen en behouden.

   

  Data & inschrijven

  Bekijk onze data, ontdek onze vroegboek kortingen en schrijf je direct in:

  Aanmelden Mindfulness opleidingen

   

  Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

  Je bent van harte welkom om mee te doen.