Mindfulness Lichamelijke gewaarwording

Neem de tijd om stil te staan bij je lichaam. 

Welkom bij de BalanSanté  lichamelijke gewaarwordingen oefeningen 

 Je vind hier lichamelijke gewaarwordingen oefeningen die je gratis kunt beluisteren. Neem even de tijd om rustig te zitten of liggen en met aandacht bij je ademhaling te zijn. Deze oefening kun je zittend en liggend beoefenen.  

Luister bij voorkeur met koptelefoon op.

 

 

N

Bewust worden van signalen

N

Contact hebben met je lichaam

N

Bewust zijn van emoties

N

Aandacht trainen

Lichamelijke gewaarwordingen

 

In deze meditatie zijn we opmerkzaam op lichamelijke reacties en keren steeds daar naar terug als we met je aandacht ergens anders zijn.

 Zit rechtop en ontspannen. Controleer even je houding: als je merkt dat er lichaamsdelen gespannen, zijn bijvoorbeeld je kaakspieren of je buik, probeer die dan bewust te ontspannen.  Je kunt verschillende lichamelijke gewaarwordingen opmerken. Dat kunnen zowel puur fysieke gewaarwordingen zijn zoals het contact met de zitting van de stoel als emotionele reacties zoals spanning in de borststreek.

Richt je aandacht even op je lichaam als geheel. Merk op welke plek in je lichaam nu het meest op de voorgrond staat en plaats daar je aandacht. Als een andere lichamelijke gewaarwording naar voren komt en je aandacht trekt, ga daar dan naar toe en laat je aandacht rusten op deze plaats, totdat je aandacht getrokken wordt door weer iets anders in je lijf.

Succes met oefenen.