Mindfulness Instituut

Mind Yourself bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. Deze workshop is aangesloten bij het Stap-budget. Mind Yourself wordt gegeven op een prachtig locaties, gelegen in de natuur. We bieden je een plek om te genieten en te onthaasten.  

Mind Yourself Workshop

Wil je graag kunnen werken met mindfulness, yin yoga en stress reductie coaching en dit inzetten met cliënten of als trainer/docent?

Dan is deze gevarieerde workshop iets voor jou.   

Je leert de basis van mindfulness, inzicht meditaties en stress reductie technieken.Je leert 10 yin yoga houdingen om in te zetten als stress reductie met cliënten. 

Je leert werken aan bewust zijn, (negatief) gedrag te veranderen en diverse yin yoga houdingen en inzicht meditaties kunnen inzetten.

Een team van docentes met elk haar specialisatie neemt jou in deze 4 dagen praktische opleiding mee in diverse vaardigheden.  

Elke lesdag ervaar je zelf de meditaties en yin houdingen. Zo ervaar je ook zelf de werking hiervan. We oefenen tevens in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes en oefeningen ervaart zowel als cliënt of therapeut.

Dit leer je:

Mindfulness Meditaties

Diverse oefeningen zoals, ademhaling, (zittende) bodyscan, bewegen met aandacht, ontspanningsoefening, visualisatie en inzicht meditatie.

Mind Yourself

 Mindfulness stress therapie vaardigheden en oefeningen om te kunnen toepassen.

Yin Yoga coaching

De effecten van yin yoga en toe te passen voor stress reductie. 

Stress Reductie

Kennis over Mindfulness, burn-out, stress en effecten van mindfulness en yin yoga.

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Intervisie 4 uur

 

 • excl. Mind Yourself boek met luister training t.w.v. €44,50
 • op sommige locaties wordt lunch geserveerd en wordt hiervoor een bijdrage gevraagd.
 • je ontvangt bij de opleiding een trainer werkboekje met oefeningen en meditatie teksten. 
BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
 • Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze mindfulness oefeningen doen en dat men oefent met trainersvaardigheden tussen de bijeenkomsten. ( 4 uur per week)

In de Mindfulness, Yin Yoga stress coaching module leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness, mental coaching en yin yoga oefeningen.

Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en uiteraard Mindfulness, meditatie en Yin Yoga.

Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk en rust te gaan ervaren.

In deze opleiding ligt de nadruk op het leren gebruiken van mindfulness meditaties, relevante yin yoga houdingen en mental coaching oefeningen.

We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als client of therapeut.

Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de basisvaardigheden van het mindfulness based stress reductie en cognitieve therapie protocol.  Je begrijpt de opbouw stress stappenplan. Je kunt als therapeut/trainer mindfulness, yin yoga en stress coaching integreren in je huidige werk of er je werk van maken. Je kunt zelfstandig werken met elementen uit het protocol.

 

Diploma en certificering

De module is gericht op mindfulness, burn-out en stress coaching, het geven van meditaties en bijpassende yin yoga oefeningen. 

Certificering

Deelname aan Mindfulness & Yin Yoga Stress Coach Opleiding (ID nummer: 459012) levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • Register Cliëntondersteuners
 • Register Gezinshuisouders
 • Register GGZ-agogen
 • Register Maatschappelijk werk
 • Register Sociaal Agogen
 • Register Sociaal Werkers

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

 

Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan stress reductie d.m.v. mindfulness, coach oefeningen en yin yoga.
 • Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, meditatie en yoga.  

Voor wie

De doelgroep

Mindfulness en Yin Yoga bij stress coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote doelgroep.
 • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.
 • Heb je al ervaring als therapeut, coach, trainer of yoga docent  of het geven van mindfulness of yin yoga en twijfel je of deze opleiding voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op; [email protected]
 • Je kunt ook meedoen met de advanced opleiding, deze is geschikt als je al ervaring hebt als coach of mindfulness trainer en je vaardigheden wilt verdiepen.
Door wie

Deze opleiding word gegeven door  een team van Docentes, met elk hun specialisatie op het gebied van Yin Yoga, Mindfulness en coaching. 

Data

Bekijk onze data en de beschikbare plekken:

Aanmelden Mindfulness opleidingen

 

Locaties
Locatie Vogelenzang
Locatie Veluwe

Locatie Zwaanshoek

 

 

BalanSanté 

Ons Team

Onze locatie in Vogelenzang

Welkom bij BalanSante

Locatie in Zwaanshoek

Locatie Congres Centrum van der Valk Apeldoorn

Mind Yourself

 

De opleiding is gebaseerd op de Mind Yourself Methodiek. 

Wil je thuis alvast hiermee starten, dan raden we je het Mind Yourself werkboek met 21 dagen mindfulness luistertraining aan.

Eenvoudig te bestellen via onze webshop.

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen.