Mindfulness Instituut

Mind Yourself bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. Mind Yourself wordt gegeven op een prachtig locaties, gelegen in de natuur. We bieden je een plek om te genieten en te onthaasten.  

Mind Yourself Basis Opleiding

Welkom bij de mind yourself Mindfulness & Yin Yoga Stress Coach Opleiding! In deze inspirerende opleiding combineren we de kracht van mindfulness, psychologie, yin yoga en stressreductie technieken. Je leert therapie vaardigheden om anderen te begeleiden bij het vinden van innerlijke rust en balans. Ontwikkel diepgaande kennis en praktische tools om stress te verminderen en welzijn te bevorderen. 

 

Mindfulness Based Stress Reductie therapie opleiding met psychologie en yin yoga.

Inhoud Mind Yourself opleiding

 In de Mind Yourself Basis Opleiding ontwikkel je een solide basis in mindfulness based stress reductie, yin yoga, psychologie en stressreductie technieken. Je leert onder andere: 
·      De basisprincipes van mindfulness based stressreductie, inclusief theorie, inzicht meditaties en psychologische stress reductie technieken.
·      10 relevante yin yoga houdingen die effectief zijn bij stressreductie en diverse (lichamelijke) klachten. Bij yin houdingen leer je ook de aanpassingen, gebruik van props en opbouw van het geven van yin houdingen.
·      Het stressreductie protocol, waarbij je verschillende thema’s verkent en diverse oefeningen en vaardigheden leert.
·      Mindfulness meditaties en inzicht meditaties om zelfbewustzijn, zelfvertrouwen en zingeving te vergroten. Je leert niet alleen de meditaties zelf te beoefenen, maar ook de intenties, leerdoelen en trainer vaardigheden.
·      Theorie vanuit sociale en cognitieve psychologie, waardoor je begrijpt hoe de mind werkt in relatie tot externe en interne stressoren.
·     Stressreductietechnieken, zoals stressuitleg, balansoefeningen voor omgaan met mentale overtuigingen, communicatievaardigheden gericht op assertiviteit en zingevingsoefeningen.

 Elke lesdag ervaar je zelf de meditaties en yin yoga houdingen, zodat je de werking ervan persoonlijk ervaart. Daarnaast oefen je in kleine groepjes, waarin je zowel de rol van cliënt als therapeut ervaart en de effectiviteit van de methoden en oefeningen kunt ervaren. Deze opleiding biedt een krachtige combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke ervaring, waardoor je klaar bent om anderen te begeleiden naar meer welzijn en stressreductie.

Onze locatie in Vogelenzang

Welkom bij BalanSante

Dit leer je:

Mindfulness Meditaties

Diverse oefeningen zoals, ademhaling, (zittende) bodyscan, bewegen met aandacht, ontspanningsoefening, visualisatie en inzicht meditatie.

Mind Yourself

 Mindfulness stress therapie vaardigheden en oefeningen om te kunnen toepassen.

Yin Yoga coaching

De effecten van yin yoga en toe te passen voor stress reductie. 

Stress Reductie

Kennis over Mindfulness, burn-out, stress en effecten van mindfulness en yin yoga.

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Intervisie 4 uur

 

 • excl. Mind Yourself boek met luister training t.w.v. €44,50
 • voor de locatie vogelenzang geldt dat er een verplichte afname is van lunch (10 euro per dag). Deze kosten zijn niet opgenomen in bovenstaande opleidingskosten en dienen apart aan de locatie te worden betaald.
 • je ontvangt bij de opleiding een trainer werkboekje met oefeningen en meditatie teksten.
BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
 • Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze mindfulness oefeningen doen en dat men oefent met trainersvaardigheden tussen de bijeenkomsten. ( 4 uur per week)

In de Mindfulness, Yin Yoga stress coaching module leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness, mental coaching en yin yoga oefeningen.

Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en uiteraard Mindfulness, meditatie en Yin Yoga.

Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk en rust te gaan ervaren.

In deze opleiding ligt de nadruk op het leren gebruiken van mindfulness meditaties, relevante yin yoga houdingen en mental coaching oefeningen.

We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als client of therapeut.

Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de basisvaardigheden van het mindfulness based stress reductie en cognitieve therapie protocol.  Je begrijpt de opbouw stress stappenplan. Je kunt als therapeut/trainer mindfulness, yin yoga en stress coaching integreren in je huidige werk of er je werk van maken. Je kunt zelfstandig werken met elementen uit het protocol.

 

Diploma en certificering

De module is gericht op mindfulness, burn-out en stress coaching, het geven van meditaties en bijpassende yin yoga oefeningen. 

Certificering

Deelname aan Mindfulness & Yin Yoga Stress Coach Opleiding (ID nummer: 459012) levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Cliëntondersteuners
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GGZ-Agogen
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Maatschappelijk werk
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GHO
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Agogen
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Werker

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

 

Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan stress reductie d.m.v. mindfulness, coach oefeningen en yin yoga.
 • Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, meditatie en yoga.  

Voor wie

De doelgroep

Mindfulness en Yin Yoga bij stress coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote doelgroep.
 • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.
 • Heb je al ervaring als therapeut, coach, trainer of yoga docent  of het geven van mindfulness of yin yoga en twijfel je of deze opleiding voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op; [email protected]
 • Je kunt ook meedoen met de advanced opleiding, deze is geschikt als je al ervaring hebt als coach of mindfulness trainer en je vaardigheden wilt verdiepen.
Door wie

Deze opleiding word gegeven door  een team van Docentes, met elk hun specialisatie op het gebied van Yin Yoga, Mindfulness en coaching. 

Data

Bekijk onze data en de beschikbare plekken:

Aanmelden Mindfulness opleidingen

 

Locaties
Locatie Vogelenzang
Locatie Veluwe

Locatie Zwaanshoek

 

 

BalanSanté 

Ons Team

Extra Locatie in Zwaanshoek

Extra Locatie Congres Centrum van der Valk Apeldoorn

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen.