Online Mindfulness opleiding

Welkom bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. BalanSanté is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling, gecertificeerd bij het MYVN en bij registerplein geaccrediteerde deskundigheidsbevordering.

We nodigen je uit om deel te nemen aan onze online opleiding, een ruimte waar je balans kunt vinden, kunt samenkomen om te leren en elkaar te inspireren. Onze Mindfulness opleiding biedt de gelegenheid om vanuit jouw eigen vertrouwde omgeving deel te nemen. Een plek om te vertragen en te genieten, zonder de noodzaak van fysieke verplaatsing, in het comfort van je eigen huis.

    

   Online Mindfulness MBSR/CT Opleiding
   Welkom in de wereld van mindfulness en de mogelijkheid om anderen te begeleiden bij stressvermindering en het vergroten van veerkracht via onze MBSR-opleiding met 8 online live sessies in een groep. Gedurende deze opleiding maak je kennis met diverse meditatietechnieken en mindful yoga, waardoor je zelf de voordelen van mindfulness zult ervaren. Daarnaast zul je een dieper begrip ontwikkelen van de achtergrond en intenties van mindfulness, wat je in staat stelt om deze effectief te delen met anderen. Bovendien krijg je de kans om zowel als deelnemer als trainer in kleine groepen te online oefenen, waardoor je jouw vaardigheden als MBSR-beoefenaar en -trainer verder kunt verfijnen. We heten je van harte welkom en kijken ernaar uit om samen met jou op deze mindfulness-reis te gaan!

   Inhoud MBSR/CT Opleiding

   Tijdens de opleiding leer je:

   • Uitleg over mindfulness en meditatie: Een diepgaand begrip ontwikkelen van de theorie en toepassing van mindfulness en meditatie.
   • Alle MBSR mindfulness meditaties: Gedetailleerde instructies en begeleiding ontvangen bij het oefenen van verschillende meditaties.
   • Theorie van de 8 sessies van de MBSR-training: Inzicht krijgen in de achterliggende theorie en structuur van de 8-weekse training.
   • Coachingvaardigheden gebaseerd op cognitieve therapie: Ondersteuning krijgen bij het herkennen en veranderen van belemmerende gedachten en patronen.
   • Mindful Yoga: Verschillende yoga-houdingen en bewegingen integreren in de MBSR-training.
   • Nabespreken van oefenervaringen: Effectieve technieken leren om deelnemers te begeleiden bij het delen en onderzoeken van hun ervaringen tijdens de oefeningen.
   • Na het voltooien van deze opleiding ben je goed toegerust om mindfulness MBSR-training te faciliteren en anderen te begeleiden bij het ontdekken van de voordelen van mindfulness in hun leven.
    Algemene informatie

    Informatie Basisopleiding met 8 Online Bijeenkomsten

    De “Basisopleiding met 8 Online Bijeenkomsten” is een educatief programma dat is ontworpen om deelnemers een diepgaande leerervaring te bieden via acht online bijeenkomsten.

    De opleiding is inclusief een trainer werkboek met alle mindfulness meditaties, het 8-weken MBSR draaiboek en de benodigde theoretische informatie per thema.

    Je krijgt toegang tot de meditatie oefeningen, extra video’s en thema’s via ons online platform.

    Kenmerken van de Opleiding:

    • Flexibel Online Leren: De opleiding is flexibel en toegankelijk, omdat de bijeenkomsten online plaatsvinden. Deelnemers kunnen deelnemen vanuit hun eigen vertrouwde omgeving, wat het leren comfortabel en handig maakt.
    • Interactieve Online Sessies: De online bijeenkomsten zijn ontworpen om interactief te zijn, met veel mogelijkheden voor deelnemers om vragen te stellen, te discussiëren en te oefenen.
    • Praktische Toepasbaarheid: De focus ligt op het ontwikkelen van praktische vaardigheden die direct kunnen worden toegepast in de praktijk of het beroepsveld van de deelnemers.
    • Zelfstudie en Opdrachten: Naast de 8 online bijeenkomsten wordt van deelnemers verwacht dat ze thuis zelfstudie en opdrachten uitvoeren en in intervisie groepjes oefenen om de geleerde concepten te begrijpen en toe te passen.
    • De “Basisopleiding met 8 Online Bijeenkomsten” biedt een diepgaande leerervaring met de flexibiliteit van online leren. Het is ideaal voor deelnemers die willen groeien in hun vakgebied of zich willen voorbereiden op specifieke uitdagingen of kansen in hun carrière. Na deze basisopleiding ben je goed uitgerust om mindfulness meditaties te begeleiden in je werk, het te integreren in je huidige beroep, of er je beroep van te maken.

    BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

    Wat leer je:

    In de les dagen opleiding verdiepen we ons in:

    • Uitleg mindfulness en meditatie, de theorie, intenties en aandachtspunten,
    • Alle MBSR Mindfulness Meditaties,
    • Mindful Yoga; op yoga gebaseerde aandachtige bewegingsoefeningen ervaren en begeleiden;
    • Zithouding,
    • De belangrijkste educatieve thema’s van MBSR (waaronder stresseducatie);
    • De theorie van de 8 thema’s van de mindfulness MBSR training.
    • Uitleg mindfulness en meditatie.
    • Aandacht oefeningen en meditaties begeleiden;
    • De basisvaardigheden voor het nabespreken oefenervaringen (enquiry); de leercyclus van Kolb en de stappen van enquiry.
    Diploma & Certificering

    Diploma Basis Mindfulness MBSR Trainer

    Je ontvangt na het afronden van de basis opleiding het diploma basis mindfulness trainer. 

    Je kunt dan starten met het geven van een mindfulness training,  mindfulness meditaties in een eigen cursus/ training,  tijdens je werk of zoals jij wilt. 

    Deelname aan Mindfulness MBSR/CT Opleiding levert 56 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde GGZ agogen, Maatschappelijk Werkers en Sociaal agogen en social werkers. 

    Certificering

    Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN) .

    Na afronding van de basis opleiding kun je 2 of 3  ster lid worden, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

     

     

    Data

     

    Je kunt via deze pagina de data zien en je direct inschrijven;

     Aanmelden Mindfulness opleidingen

      

      

      

     Na de opleiding kun je:
     Na het afronden van de basisopleiding heb je kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van het mindfulness-trainerschap: begeleiden van oefeningen, enquiry en kennis gemaakt met de educatie van alle bijeenkomsten.

     Je hebt je kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van het mindfulness trainerschap: begeleiden van oefeningen, enquiry en educatie. 

     Daarnaast ontwikkel jezelf met het beoefenen van mindfulness (embodiment).
     Je kunt zelfstandig werken met elementen uit de training in een eigen praktijk of starten met het geven van een mindfulness training.

     Je ontvangt na het afronden van de basis opleiding het certificaat ‘basis mindfulness MBSR trainer’.  

     Voorwaarde voor deelname

      

     Voorkennis in mindfulness, yoga of meditatie

     Bij ons staat een open geest en een open hart centraal.

     Als voorbereiding op onze programma’s is het wenselijk dat deelnemers bekend zijn met mindfulness, yoga of meditatie.

     Als je echter nog geen formele (8 weken) mindfulness training hebt gevolgd, raden we je ten zeerste aan om onze Mind Yourself luister training te volgen voordat je aan onze opleidingen deelneemt. 

     Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

     Je bent van harte welkom om mee te doen. 

     BalanSanté Mindfulnes Instituut

     [email protected]

     Mind Yourself e-magazine

     Alles over supergelukkig zijn en je hart volgen.