Mindfulness Instituut

Breathing in, I calm body and mind.

Breathing out, I smile.

Mind Yourself. 

Welkom bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling, gecertificeerd bij het MYVN en bij registerplein geaccrediteerde deskundigheidsbevordering. 

We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren.  

Advanced Mindfulness Psychologie & Yin Yoga Stress Opleiding

Mind Yourself Advanced

Welkom bij de Mind Yourself Advanced opleiding, waar we je meenemen op een boeiende ontdekkingsreis naar de complexe interactie tussen lichaam en geest. Duik dieper in de fascinerende wereld van neuropsychologie en begrijp hoe ons brein onze ervaringen vormgeeft. Ontdek de transformerende effecten van mindfulness en compassie op ons welzijn en de kracht van yin yoga om balans te creëren. Leer de kunst van adem coaching en ontdek hoe je de adem kunt gebruiken als een instrument voor innerlijke groei. Bereid je voor op een leerervaring die je kennis vergroot en je helpt een leven van harmonie en veerkracht te creëren. Zet de stap naar persoonlijke en professionele groei!
De opleiding wordt gegeven op ons prachtige landgoed in Vogelenzang. Een plek om te onthaasten, te leren en te inspireren. Welkom bij BalanSanté.

Inhoud Mind Yourself Advanced 

Neuropsychologie, compassie en mindfulness

Neuropsychologie is een wetenschappelijke discipline die de relatie bestudeert tussen het brein, cognitieve processen en gedrag.
Compassie, ook onderzocht binnen de wetenschappelijke context, verwijst naar de vriendelijke en zorgzame houding ten opzichte van onszelf en anderen. Het omvat het ontwikkelen van empathie, het tonen van mededogen en het streven naar het verminderen van het lijden van anderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat compassiebeoefening positieve effecten heeft op ons welzijn, onze relaties en onze emotionele veerkracht. Binnen deze wetenschappelijke opleiding leer je de theoretische basis en oefeningen van neuropsychologie, evenals de wetenschappelijke principes achter mindfulness en compassie. Je ontwikkelt begrip van de complexiteit van de menselijke geest en leert praktische toepassingen vanuit de psychologie, mindfulness, adem coaching en yin yoga om het welzijn en de veerkracht te bevorderen.

Yin Yoga 

Je verdiept je kennis van yin yoga, yin yoga, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek, is een vorm van yoga die zich richt op diepe ontspanning en het stimuleren van het bindweefsel. Het combineert principes uit de fysiologie, anatomie en neurologie om een positieve invloed op het lichaam en de geest te bereiken. Door langdurige poses aan te nemen, wordt het bindweefsel gestimuleerd, worden de gewrichten versoepeld en wordt de circulatie bevorderd. Wetenschappelijke studies tonen aan dat yin yoga stress vermindert, flexibiliteit verbetert en het welzijn bevordert. Je leert de wetenschap achter yin yoga en leer de voordelen ervan voor een evenwichtige en gezonde levensstijl. Je leert props inzetten, zoals de yoga riem en wall yoga en yin yoga houdingen onderzoeken. 

Adem coaching

Je leert de basistechnieken om de adem te coachen. Je leert het effect van ademen op het zenuwstelsel en de toepassing hiervan om zo het zenuwstelsel tot rust te brengen en onderdrukte emoties en stress los te laten. Je leert de basistechnieken van adem coaching. Adem coaching gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, is een discipline die zich richt op het optimaliseren van ademhalingspatronen voor gezondheid en welzijn. Het combineert kennis uit de fysiologie, neurologie en psychologie om effectieve ademhalingstechnieken te ontwikkelen. Leer de wetenschappelijke basis achter ademhaling en de impact ervan op stress, concentratie en emoties. Ontwikkel vaardigheden om ademhaling bewust te beïnvloeden en verbeter de gezondheid van je cliënten op een evidence-based manier.

De advanced opleiding is geschikt voor (fysio) therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, (yin) yoga docenten,  psychologen, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress en adem coaching, compassie en yin yoga houdingen. Heb je nog geen ervaring met mindfulness, (yin) yoga en coaching geven?  Dan is onze Mind yourself basis module opleiding geschikt als je wilt kennis maken met deze methoden. 

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Excl. Mind Yourself 21 dagen luistertraining met boek  t.w.v. €44,50.
 • Incl. Mind Yourself Advanced boek t.w.v. €44,50.

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.

  Studie programma

  Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)

  De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

  • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
  • Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze mindfulness oefeningen en yoga oefeningen doen en dat men oefent met trainersvaardigheden tussen de bijeenkomsten. ( 4 uur per week)

  In deze advanced module gaan we in op de werking van lichaam en geest, de effecten van mindfulness, neurobiologie en psychologie.

  Je krijgt inzicht in de werking van lichaam en geest, de effecten van mindfulness en compassie. Je begrijpt waarom mindfulness werkt en hoe je deelnemers en jezelf het beste kunt helpen en leert bijpassende meditaties en oefeningen.

  We verdiepen ons op de effecten van yin yoga op stres gerelateerde klachten werken we hieraan door middel van yin yoga houdingen.

  Je leert de connectie tussen emoties en onze organen en welke yin houdingen kunnen bijdragen aan de levensenergie (chi).  Ook leer je props inzetten, zoals de yoga riem en wall yoga en yin yoga houdingen onderzoeken.

  We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes en oefeningen ervaart zowel als client of therapeut. Deze advanced module is een praktisch en toepasbaar zodat  je direct aan de slag kunt met je deelnemers of cliënten. 

  Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de de werking van het lichaam geest bij stress, je hebt kennis opgedaan over de werking van de hersenen en kunt toepasbare oefeningen geven om balans te hervinden.

  Je kunt als therapeut/trainer mindfulness, yin yoga en stress coaching integreren in je huidige werk of er je werk van maken.

   

   

  Diploma en certificering

  Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat  Advanced Mindfulness en Yin Yoga Coach. 

  De module is gericht op mindfulness, burn-out en stress coaching, het geven van meditaties en bijpassende yin yoga oefeningen. 

  Certificering

  Deze cursus is geaccrediteerd door: Registerplein (ID nummer: 492966) levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional; 

  • Register Cliëntondersteuners
  • Register Gezinshuisouders
  • Register GGZ-agogen
  • Register Maatschappelijk werk
  • Register Sociaal Agogen
  • Register Sociaal Werkers

  Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

   

  Voorwaarde voor deelname

  Voorwaarden voor deelname:

  • Open Mind en Open hart.
  • Affiniteit en ervaring met het geven van mindfulness, meditatie en (yin) yoga. 
  • Heb je nog geen ervaring met mindfulness, yin yoga of coaching geven?  Dan is onze Mind yourself basis module opleiding geschikt als je wilt kennis maken met deze methoden. 

   Twijfel je welke opleiding voor jou  het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

    

   Voor wie

   De doelgroep

   Mindfulness en Yin Yoga bij stress coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

   Voor wie

   • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken met mindfulness, yin yoga en deze wil inzetten om clienten te helpen om weer in balans te komen.
   • De opleiding is daarmee geschikt voor (fysio) therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten,  pscyhologen, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress en adem coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.

   Heb je nog geen ervaring met mindfulness, yin yoga of coaching?  Dan is onze Mind yourself basis module opleiding geschikt als je wilt kennis maken met deze methoden. 

   Twijfel je welke opleiding voor jou  het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op; [email protected] 

    

   Door wie

   Deze opleiding word gegeven door een team van professionals.

   • Merel Gerrits, Psycholoog, Hoofd mindfulness opleidingen en yin yoga docent.
   • Cato Tideman, Mindfulness  & adem coach docent
   • Jouetta Hora Siccema, Mindfulness & Hoofd Yin Yoga docent.
   Data & inschrijven

   Bekijk onze data en schrijf je direct in:

   Aanmelden Mindfulness opleidingen

    

   Onze locatie in Vogelenzang

   Welkom bij BalanSante

   Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

   Je bent van harte welkom om mee te doen.