Mind Yourself

Advanced Mindfulness Coaching & Yin yoga Module

Mind Yourself bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness, yin yoga, coaching en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren.Een plek om te ontspannen, te leren en te inspireren.

Mind Yourself Advanced Module

Mindfulness Coaching & Yin Yoga 4 dagen opleiding

Mind Yourself Advanced

In deze advanced module gaan we in op de werking van lichaam en geest, de effecten van mindfulness, neurobiologie en psychologie.

Je krijgt inzicht in de werking van lichaam en geest, de effecten van mindfulness en compassie. Je begrijpt waarom mindfulness werkt en hoe je deelnemers en jezelf het beste kunt helpen en leert bijpassende meditaties en oefeningen. Je zal tijdens deze opleiding diepgang maken op het gebied van coaching. Je hebt al ervaring met gesprekstechnieken en je zal nu ontdekken hoe je ander kunt coachen richting de diepere lagen, coachen aan de hand van de logische niveaus zoals de Starr methode.

We verdiepen ons op de effecten van yin yoga op stres gerelateerde klachten werken we hieraan door middel van yin yoga houdingen. Je leert de connectie tussen emoties en onze organen en welke yin houdingen kunnen bijdragen aan de levensenergie (chi).  Ook leer je props inzetten, zoals de yoga riem en wall yoga en yin yoga houdingen onderzoeken. 

Inhoud Mind Yourself Advanced 

In deze dagen behandelen en oefenen we:

 • Verdieping in de neurobiologie en psychologie,
 • Hersenenstructuren relevant aan mindfulness,
 • De werking van het geheugen relevant aan mindfulness,
 • Stress/angst en het effect van mindfulness en yin yoga.
 • Verdieping in de effecten van Mindfulness op je geest en lichaam,
 • Het toepassen van meditaties voor ontspanning en compassie voor jezelf.
 • Het beoefenen van yin yoga houdingen en de werking van de meridianen op de organen.
 • Welk effect hebben emoties op de organen en wat kan yin yoga hieraan bijdragen.  

We oefenen tijdens de opleiding samen en in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes en oefeningen ervaart zowel als cliënt of therapeut.

Deze advanced module is een praktisch en toepasbaar zodat  je direct aan de slag kunt met je deelnemers of cliënten. 

Deze advanced module geschikt voor die iedereen die al kennis heeft van mindfulness, coaching en yin yoga en dit wil inzetten als therapeut of wil integreren in je huidige werkzaamheden. 

Deze module is met name geschikt als je al onze mind yourself basis module hebt gevolgd, of ervaring hebt met mindfulness en yin yoga.

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Intervisie 4 uur
 • excl. Mind Yourself boek met luister training t.w.v. €44,50
  BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
  Studie programma

  Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)

  De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

  • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
  • Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze mindfulness oefeningen en yoga oefeningen doen en dat men oefent met trainersvaardigheden tussen de bijeenkomsten. ( 4 uur per week)

  In deze advanced module gaan we in op de werking van lichaam en geest, de effecten van mindfulness, neurobiologie en psychologie.

  Je krijgt inzicht in de werking van lichaam en geest, de effecten van mindfulness en compassie. Je begrijpt waarom mindfulness werkt en hoe je deelnemers en jezelf het beste kunt helpen en leert bijpassende meditaties en oefeningen.

  We verdiepen ons op de effecten van yin yoga op stres gerelateerde klachten werken we hieraan door middel van yin yoga houdingen.

  Je leert de connectie tussen emoties en onze organen en welke yin houdingen kunnen bijdragen aan de levensenergie (chi).  Ook leer je props inzetten, zoals de yoga riem en wall yoga en yin yoga houdingen onderzoeken.

  We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes en oefeningen ervaart zowel als client of therapeut. Deze advanced module is een praktisch en toepasbaar zodat  je direct aan de slag kunt met je deelnemers of cliënten. 

  Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de de werking van het lichaam geest bij stress, je hebt kennis opgedaan over de werking van de hersenen en kunt toepasbare oefeningen geven om balans te hervinden. 

  Je kunt als therapeut/trainer mindfulness, yin yoga en stress coaching integreren in je huidige werk of er je werk van maken.

   

   

  Diploma en certificering

  Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat  Mindfulness en Yin Yoga Advanced Coach. 

  De module is gericht op mindfulness, burn-out en stress coaching, het geven van meditaties en bijpassende yin yoga oefeningen. 

  Certificering

  • Register Cliëntondersteuners
  • Register Gezinshuisouders
  • Register GGZ-agogen
  • Register Maatschappelijk werk
  • Register Sociaal Agogen
  • Register Sociaal Werkers

  Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

   

  Voorwaarde voor deelname

  Voorwaarden voor deelname:

  • Open Mind en Open hart.
  • Affiniteit en ervaring met mindfulness, meditatie en yoga. 

  Voor wie

  • Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep
  • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.

  Heb je nog geen ervaring met mindfulness, yin yoga of coaching?  Dan is onze Mind yourself basis module opleiding geschikt als je wilt kennis maken met deze methoden. 

  Twijfel je welke opleiding voor jou  het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

   

  Voor wie

  De doelgroep

  Mindfulness en Yin Yoga bij stress coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

  Voor wie

  • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken met mindfulness, yin yoga en deze wil inzetten om clienten te helpen om weer in balans te komen.
  • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.

  Heb je nog geen ervaring met mindfulness, yin yoga of coaching?  Dan is onze Mind yourself basis module opleiding geschikt als je wilt kennis maken met deze methoden. 

  Twijfel je welke opleiding voor jou  het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op; [email protected] 

   

  Door wie

  Deze opleiding word gegeven door  een team van Docentes, met elk hun specialisatie op het gebied van Yin Yoga, Mindfulness en coaching. 

  Data & inschrijven
  Locaties
  Locatie Vogelenzang
  Locatie Veluwe

  Locatie Zwaanshoek

   

   

  Mind Yourself

   

  De opleiding is gebaseerd op de Mind Yourself Methodiek. 

  Wil je thuis alvast hiermee starten, dan raden we je het Mind Yourself werkboek met 21 dagen mindfulness luistertraining aan.

  Eenvoudig te bestellen via onze webshop.

  Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

  Je bent van harte welkom om mee te doen.