Mindfulness Instituut

Breathing in, I calm body and mind.

Breathing out, I smile.

Mind Yourself. 

BalanSanté Ademcoach opleiding met mindfulness en yin yoga

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. 

Verken dieper de wereld van innerlijke balans en welzijn

Betreed onze geaccrediteerde BalanSanté Ademcoach opleiding met mindfulness en yin yoga.  Maak een reis naar innerlijke rust en veerkracht. Temidden van de groeiende uitdagingen van stress en burn-out fungeert deze 8 dagen opleiding als een krachtig kompas naar innerlijke rust en veerkracht. Ontdek de kern van mindfulness en ademhalingstechnieken en ontwikkel de bekwaamheid om anderen te leiden naar een leven van harmonie en welzijn.

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling, gecertificeerd bij het MYVN en bij registerplein geaccrediteerde deskundigheidsbevordering. 

We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren.  

Locatie

Beekbergen, Gelderland

Data

8 dagen/ 16 weken

Start data

Oktober 2024

Investering

1450,-

BalanSanté Ademcoach opleiding met mindfulness en yin yoga

 Omarm de kracht van Mindfulness, Compassie Psychologie en Ademcoaching in je werk

In een samenleving waar stress, angst en burn-out steeds frequenter voorkomen, biedt onze opleiding een onschatbare gereedschapskist om mensen te ondersteunen bij het omgaan met stressgerelateerde klachten. Leer hoe je deze vaardigheden effectief kunt toepassen en hoe je jouw cliënten kunt begeleiden naar een staat van bewustzijn, diepe ontspanning en welzijn.

Tijdens deze opleiding leer je niet alleen mindfulness en ademcoaching te geven, maar ook hoe je deze technieken kunt begrijpen en integreren in het dagelijks leven van je cliënten. Daarnaast ontwikkel je de vaardigheden om als coach effectief te werken en je cliënten te ondersteunen op hun weg naar een evenwichtiger en gezonder leven.

Een uitnodiging tot groei en transformatie

We heten je van harte welkom en kijken ernaar uit om samen met jou deze mindfulness-reis te maken! Schrijf je vandaag nog in voor de mindfulness ademcoach opleiding die in september van start gaat op onze prachtige locatie in Beekbergen, Gelderland.

Inhoud Mind Yourself Advanced 

Neuropsychologie, compassie en mindfulness

Neuropsychologie is een wetenschappelijke discipline die de relatie bestudeert tussen het brein, cognitieve processen en gedrag.
Compassie, ook onderzocht binnen de wetenschappelijke context, verwijst naar de vriendelijke en zorgzame houding ten opzichte van onszelf en anderen. Het omvat het ontwikkelen van empathie, het tonen van mededogen en het streven naar het verminderen van het lijden van anderen. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat compassiebeoefening positieve effecten heeft op ons welzijn, onze relaties en onze emotionele veerkracht. Binnen deze wetenschappelijke opleiding leer je de theoretische basis en oefeningen van neuropsychologie, evenals de wetenschappelijke principes achter mindfulness en compassie. Je ontwikkelt begrip van de complexiteit van de menselijke geest en leert praktische toepassingen vanuit de psychologie, mindfulness, adem coaching en yin yoga om het welzijn en de veerkracht te bevorderen.

Yin Yoga 

Je verdiept je kennis van yin yoga, yin yoga, onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek, is een vorm van yoga die zich richt op diepe ontspanning en het stimuleren van het bindweefsel. Het combineert principes uit de fysiologie, anatomie en neurologie om een positieve invloed op het lichaam en de geest te bereiken. Door langdurige poses aan te nemen, wordt het bindweefsel gestimuleerd, worden de gewrichten versoepeld en wordt de circulatie bevorderd. Wetenschappelijke studies tonen aan dat yin yoga stress vermindert, flexibiliteit verbetert en het welzijn bevordert. Je leert de wetenschap achter yin yoga en leer de voordelen ervan voor een evenwichtige en gezonde levensstijl. Je leert props inzetten, zoals de yoga riem en wall yoga en yin yoga houdingen onderzoeken. 

Adem coaching

Je leert de basistechnieken om de adem te coachen. Je leert het effect van ademen op het zenuwstelsel en de toepassing hiervan om zo het zenuwstelsel tot rust te brengen en onderdrukte emoties en stress los te laten. Je leert de basistechnieken van adem coaching. Adem coaching gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, is een discipline die zich richt op het optimaliseren van ademhalingspatronen voor gezondheid en welzijn. Het combineert kennis uit de fysiologie, neurologie en psychologie om effectieve ademhalingstechnieken te ontwikkelen. Leer de wetenschappelijke basis achter ademhaling en de impact ervan op stress, concentratie en emoties. Ontwikkel vaardigheden om ademhaling bewust te beïnvloeden en verbeter de gezondheid van je cliënten op een evidence-based manier.

De advanced opleiding is geschikt voor (fysio) therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, (yin) yoga docenten,  psychologen, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress en adem coaching, compassie en yin yoga houdingen. Heb je nog geen ervaring met mindfulness, (yin) yoga en coaching geven?  Dan is onze Mind yourself basis module opleiding geschikt als je wilt kennis maken met deze methoden. 

Heb je vragen over deze Mindfulness Adem coach opleiding? Neem contact met ons op

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen. 

BalanSanté Mindfulness Instituut

Beekbergen, Gelderland

[email protected]

 

Mind Yourself e-magazine

Alles over supergelukkig zijn en je hart volgen.

Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering