Mindfulness Instituut

Breathing in, I calm body and mind.

Breathing out, I smile.

Mind Yourself. 

Welkom bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling, gecertificeerd bij het MYVN en bij registerplein geaccrediteerde deskundigheidsbevordering. Deze opleiding is een aangesloten stap-budget opleiding.

We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren.  De Mindfulness opleiding wordt gegeven op een prachtig landgoed in Vogelenzang. Een plek om te onthaasten en te genieten.   

Advanced Mindfulness & Yin Yoga Stress Coach Opleiding

Mind Yourself Advanced

In de mind yourself advanced module gaan we dieper in op de werking van lichaam en geest, de effecten van mindfulness en compassie. Je krijgt uitleg over neuropsychologie. Je verdiept je kennis van yin yoga, de connectie tussen emoties en onze organen en welke yin houdingen kunnen bijdragen aan de levensenergie (Chi). Ook leer je props inzetten, zoals de yoga riem en wall yoga en yin yoga houdingen onderzoeken. Je leert de basistechnieken om de adem te coachen. We verdiepen ons op de effecten van yin yoga op stres gerelateerde klachten en werken we hieraan door middel van yin yoga houdingen. 

Deze module biedt verdieping van mindfulness, compassie, yin yoga en adem coaching , zodat je cliënten het beste kunt helpen op het gebied van diverse klachten zoals angst, onzekerheid, verdriet en stressklachten en kunt werken aan het verhogen van ontspanning, geluk en compassie. 

 Je leert het effect van ademen op het zenuwstelsel en de toepassing hiervan om zo het zenuwstelsel tot rust te brengen en onderdrukte emoties en stress los te laten. Je leert de basistechnieken van adem coaching. Het is een mooi begin om je verder te ontwikkelen in de adem en het begeleiden hierin, naast de vaardigheden van mindfulness. 

Inhoud Mind Yourself Advanced 

In deze dagen behandelen en oefenen we:

Compassie en Mindfulness

– Yin Yoga 

– Adem coaching

– Neurobiologie & Psychologie

 • Verdieping in de neuropsychologie,
 • Hersenenstructuren relevant aan mindfulness,
 • Stress/angst en het effect van mindfulness, compassie, ademhaling en yin yoga op je geest en lichaam.
 • Het toepassen van meditaties voor ontspanning en compassie voor jezelf.
 • Het beoefenen van yin yoga houdingen en de werking van de meridianen op de organen.
 • Welk effect hebben emoties op de organen en wat kan yin yoga hieraan bijdragen.  
 • Het toepassen van adem coaching en het effect van ademen op het zenuwstelsel.

 Deze module is met name geschikt als je al onze mind yourself basis module hebt gevolgd, of ervaring hebt met mindfulness, meditaties en/of yin yoga.

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Excl. Mind Yourself 21 dagen luistertraining met boek  t.w.v. €44,50.
 •  Incl. Mind Yourself Advanced boek t.w.v. €44,50.

 

 

 

 

 

 

  BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
  Studie programma

  Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)

  De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

  • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
  • Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze mindfulness oefeningen en yoga oefeningen doen en dat men oefent met trainersvaardigheden tussen de bijeenkomsten. ( 4 uur per week)

  In deze advanced module gaan we in op de werking van lichaam en geest, de effecten van mindfulness, neurobiologie en psychologie.

  Je krijgt inzicht in de werking van lichaam en geest, de effecten van mindfulness en compassie. Je begrijpt waarom mindfulness werkt en hoe je deelnemers en jezelf het beste kunt helpen en leert bijpassende meditaties en oefeningen.

  We verdiepen ons op de effecten van yin yoga op stres gerelateerde klachten werken we hieraan door middel van yin yoga houdingen.

  Je leert de connectie tussen emoties en onze organen en welke yin houdingen kunnen bijdragen aan de levensenergie (chi).  Ook leer je props inzetten, zoals de yoga riem en wall yoga en yin yoga houdingen onderzoeken.

  We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes en oefeningen ervaart zowel als client of therapeut. Deze advanced module is een praktisch en toepasbaar zodat  je direct aan de slag kunt met je deelnemers of cliënten. 

  Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de de werking van het lichaam geest bij stress, je hebt kennis opgedaan over de werking van de hersenen en kunt toepasbare oefeningen geven om balans te hervinden. 

  Je kunt als therapeut/trainer mindfulness, yin yoga en stress coaching integreren in je huidige werk of er je werk van maken.

   

   

  Diploma en certificering

  Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat  Advanced Mindfulness en Yin Yoga Coach. 

  De module is gericht op mindfulness, burn-out en stress coaching, het geven van meditaties en bijpassende yin yoga oefeningen. 

  Certificering

  Deze cursus is geaccrediteerd door: Registerplein (ID nummer: 492966) levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional; 

  • Register Cliëntondersteuners
  • Register Gezinshuisouders
  • Register GGZ-agogen
  • Register Maatschappelijk werk
  • Register Sociaal Agogen
  • Register Sociaal Werkers

  Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

   

  Voorwaarde voor deelname

  Voorwaarden voor deelname:

  • Open Mind en Open hart.
  • Affiniteit en ervaring met mindfulness, meditatie en yoga. 

  Voor wie

  • Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep
  • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.

  Heb je nog geen ervaring met mindfulness, yin yoga of coaching?  Dan is onze Mind yourself basis module opleiding geschikt als je wilt kennis maken met deze methoden. 

  Twijfel je welke opleiding voor jou  het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op.

   

  Voor wie

  De doelgroep

  Mindfulness en Yin Yoga bij stress coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

  Voor wie

  • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken met mindfulness, yin yoga en deze wil inzetten om clienten te helpen om weer in balans te komen.
  • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress en adem coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.

  Heb je nog geen ervaring met mindfulness, yin yoga of coaching?  Dan is onze Mind yourself basis module opleiding geschikt als je wilt kennis maken met deze methoden. 

  Twijfel je welke opleiding voor jou  het meest geschikt is? Neem dan gerust contact met ons op; [email protected] 

   

  Door wie

  Deze opleiding word gegeven door  een team van Docentes, met elk hun specialisatie op het gebied van Yin Yoga, Mindfulness en coaching. 

  Data & inschrijven

  Bekijk onze data en schrijf je direct in:

  Aanmelden Mindfulness opleidingen

   

  Locaties
  Locatie Vogelenzang
  Locatie Veluwe

   

   

  BalanSanté 

  Ons Team

  Onze locatie in Vogelenzang

  Welkom bij BalanSante

  Deze opleiding wordt ook gegeven op de Veluwe

  Locatie Congres Centrum van der Valk Apeldoorn

  Mind Yourself

   

  De opleiding is gebaseerd op de Mind Yourself Methodiek. 

  Wil je thuis alvast hiermee starten, dan raden we je het Mind Yourself werkboek met 21 dagen mindfulness luistertraining aan.

  Eenvoudig te bestellen via onze webshop.

  (Het advanced boek ontvang je bij deze opleiding.)

  Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

  Je bent van harte welkom om mee te doen.