Mindfulness Balans

Stress Coach Opleiding

Mind Yourself bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. 

Deze Balans Coach opleiding wordt gegeven op Slot Heemstede wat alle lesdagen exclusief voor ons is. 

We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren. 

Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding

Deze Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding bestaat uit 4 lesdagen (26 uur) op locatie op Slot Heemstede. We verdiepen ons in het Mindfulness Stress protocol,  psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en hervinden van balans. En uiteraard Mindfulness, meditatie en bewegen met aandacht oefeningen.

Je leert afwisselende oefeningen, het stappenplan van stress coaching en begrijpt de werking van de hersenen relevant aan stress. Je oefent met therapeutische vaardigheden die nodig zijn om het stappenplan voor stress coaching zelfstandig te gebruiken. We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als client of therapeut.

Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de basisvaardigheden van het mindfulness based stress reductie en cognitieve therapie protocol.

Je begrijpt de opbouw stress stappenplan. Je kunt als therapeut/trainer mindfulness, meditaties en visualisaties en stress coaching integreren in je huidige werk. Je kunt zelfstandig werken met elementen uit het protocol.  Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk, rust en balans te gaan ervaren.

Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de basisvaardigheden van het mindfulness based stress reductie en cognitieve therapie protocol.  Je begrijpt de opbouw van het balans stappenplan en kunt hiermee direct aan de slag.

Deze opleiding is voor jou een mini-retraite inclusief meditaties, bewegen met aandacht oefeningen, basis yoga houdingen, sapjes, hapjes, lunch

en een heerlijke dag op het prachtige slot Heemstede.

Mind Yourself bij BalanSanté.  

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Deze Balans Coach Opleiding bestaat uit 4 lesdagen (26 uur) op locatie.

In deze opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness, mental coaching oefeningen. Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie, bewust zijn, zingeving en uiteraard Mindfulness, ontspanningstechnieken en bewegen met aandacht oefeningen.

 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)

In balans coach opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching.  Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust.

We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en hervinden van balans en uiteraard Mindfulness, meditatie en bewegen met aandacht oefeningen. Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk, rust en balans te gaan ervaren. Deelnemers leren oefeningen, diverse methodieken van coaching en leren oplossingsgericht werken. Ze oefenen de therapeutische vaardigheden die nodig zijn om het stappenplan voor balans coaching zelfstandig te gebruiken op een verantwoorde manier.  oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als client of therapeut.

Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de basisvaardigheden van het mindfulness based stress reductie en cognitieve therapie protocol.  Je begrijpt de opbouw balans stappenplan.

Literatuur:

 • Mind Yourself, Merel Gerrits.
 • Handboek coachen bij stress en Burn-out, Annita Rogier. 

Diploma en certificering

Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat Mindfulness & balans stress coach. 

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

 

Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, coaching en het werken met mensen. 

Voor wie

De doelgroep

 Balans coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • De opleiding is daarmee ook geschikt voor  therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten,  yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen. 
Door wie

Deze opleiding word gegeven door Merel Gerrits en Soraya Tori

Merel Gerrits heeft in 2006 BalanSanté opgericht. Inmiddels heeft ze duizenden mensen geholpen om in balans te komen, rust te ervaren en gelukkig te zijn.  Ze is een gecertificeerde mindfulness trainer, hoofd docent bij de opleidingen en psychosociaal therapeut met meer dan 20 jaar ervaring. In 2015 publiceerde Merel haar eerste boek Mind Yourself, dat gaat over haar werk op het gebied van stressmanagement. Merel’s Mind Yourself methode maakt Mindfulness en Coaching, op een laagdrempelige en gemakkelijke manier toegankelijk voor iedereen die thuis wil oefenen.

Soraya Tori is life coach, NLP coach, trainer mindfulness en docent Nederlands. Sinds 1995 is ze werkzaam in het onderwijs. Bij BalanSanté verzorgt Soraya de Coaching lessen tijdens de Balans Coach opleiding en is co  trainer tijdens de mindfulness opleiding.

Data

Deze opleiding bestaat uit 4 donderdagen van 10.00-16.30 uur

 • Data Oktober opleiding, Locatie Heemstede 27 oktober, 10,17 en 24 november.
 • Data December Opleiding, Locatie Heemstede 1, 8, 15 en 22 December 

Aanmelden Mindfulness opleidingen

Deze opleiding wordt gegeven bij Slot Heemstede, wat de gehele dag exclusief voor ons beschikbaar is. Voor de locatie en de culinaire verzorging tijdens de lesdagen vragen wij een bijdrage van  € 22,50 per dag.  Het is niet mogelijk zonder de bijdrage mee te doen. 

Locatie

Deze opleiding wordt gegeven bij Slot Heemstede, wat de gehele dag exclusief voor ons beschikbaar is. We hebben de hele dag de beschikking uit diverse zalen en ruimtes om in te oefenen. 

BalanSanté regelt voor jou een arrangement bestaande uit koffie, thee en water, lekkere hapjes en een heerlijke lunch. De arrangementskosten bedragen € 22,50 (excl. btw) per dag.  

 

 

Mind Yourself

 

Wil je voor aanvang van de opleiding thuis graag voorbereiden met een mindfulness training?

Dan raden we je de Mind Yourself luister training met werkboek aan.

Eenvoudig te bestellen via onze webshop. 

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen.