Mindfulness & Balans  Stress Coach Opleiding

Met Mindfulness & Coaching

Mind Yourself bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren. Een plek om te ontspannen, te leren en te inspireren in een heerlijke bosrijke omgeving in Vogelenzang.

Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding

In deze opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching oefeningen. Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust.

We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie, bewust zijn, zingeving en uiteraard Mindfulness, ontspanningstechnieken en bewegen met aandacht oefeningen. 

Deze opleiding word gegeven op het prachtige landgoed in Vogelenzang. 

Mindfulness

Diverse oefeningen zoals, ademhaling, (zittende) bodyscan, bewegen met aandacht, ontspanningsoefening, visualisatie en vipassana meditatie.

Je leert:

Balans programma

Diverse praktische en mental coaching oefeningen om te kunnen toepassen, zoals Rationele Emotieve Therapie, werken aan belasting/belastbaarheid, van moeten naar willen.

Balans hervinden

Kennis over stress, overspannenheid, burn-out  de effecten van mindfulness het kunnen toepassen van diverse oefeningen om balans te hervinden. 

Mind & Soul

Aandacht voor het fysieke, emotionele en mentale lichaam

Bewust zijn

Coaching technieken om cliënten te begeleiden, . Je kunt een passend programma opstellen voor de cliënt om balans te hervinden. 

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Deze Balans Coach Opleiding bestaat uit 4 lesdagen (26 uur) op locatie.

In deze opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness, mental coaching oefeningen. Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie, bewust zijn, zingeving en uiteraard Mindfulness, ontspanningstechnieken en bewegen met aandacht oefeningen.

 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)

In balans coach opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching.  Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust.

We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en hervinden van balans en uiteraard Mindfulness, meditatie en bewegen met aandacht oefeningen. Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk, rust en balans te gaan ervaren. Deelnemers leren oefeningen, diverse methodieken van coaching en leren oplossingsgericht werken. Ze oefenen de therapeutische vaardigheden die nodig zijn om het stappenplan voor balans coaching zelfstandig te gebruiken op een verantwoorde manier.  oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als client of therapeut.

Na afronden van deze opleiding heb je kennis van de basisvaardigheden van het mindfulness based stress reductie en cognitieve therapie protocol.  Je begrijpt de opbouw balans stappenplan.

Literatuur:

 • Mind Yourself, Merel Gerrits.
 • Handboek coachen bij stress en Burn-out, Annita Rogier. 

Diploma en certificering

Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat Mindfulness & balans stress coach. 

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

 

Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, coaching en het werken met mensen. 

Voor wie

De doelgroep

 Balans coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • De opleiding is daarmee ook geschikt voor  therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten,  yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen. 
Door wie

Deze opleiding word gegeven door Merel Gerrits en Barbara Buijten. 

Merel Gerrits heeft in 2006 BalanSanté opgericht. Inmiddels heeft ze duizenden mensen geholpen om in balans te komen, rust te ervaren en gelukkig te zijn.  Ze is een gecertificeerde mindfulness trainer, hoofd docent bij de opleidingen en psychosociaal therapeut met meer dan 20 jaar ervaring. In 2015 publiceerde Merel haar eerste boek Mind Yourself, dat gaat over haar werk op het gebied van stressmanagement. Merel’s Mind Yourself methode maakt Mindfulness en Coaching, op een laagdrempelige en gemakkelijke manier toegankelijk voor iedereen die thuis wil oefenen.

 

Data

Momenteel zijn alle opleidingen volgeboekt i.v.m. stap-budget. Natuurlijk willen we iedereen blij maken met een plekje. Daarom zullen we indien nodig extra start data inplannen. Je kunt je hiervoor alvast aanmelden via de wachtlijst

Als er een plekje vrij komt, of een extra opleiding word ingepland, dan zullen we contact met je opnemen.

 Je kunt je ook aanmelden voor onze nieuwsbrief , dan blijf je op de hoogte en ontvang je leuke mindfulness tips. 

Wil je op de hoogte gehouden worden van nieuwe data? Meld je dan aan voor onze nieuwsbrief 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het BalanSanté e-magazine, mindful tips en we houden je op de hoogte van onze activiteiten.

Deze opleiding bestaat uit 4 donderdagen van 10.00-16.30 uur

 

 

Data Oktober opleiding

13 en 27 oktober

10 en 24 november. 

 

Data December Opleiding

 1, 8, 15 en 22 December 

Deze opleiding kost €995,- voor 4 dagen. 

 

Locatie

Deze workshop word op locatie bij BalanSanté op het landgoed in Vogelezang gegeven.

Het is niet mogelijk om op deze locate te overnachten. Wel ligt op het landgoed een camping en vlakbij leuke b&b’s

Bekijk meer van deze locatie hier

Mind Yourself

 

Wil je voor aanvang van de opleiding thuis graag voorbereiden met een mindfulness training?

Dan raden we je de Mind Yourself luister training met werkboek aan.

Eenvoudig te bestellen via onze webshop. 

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen.