Mindfulness Instituut

Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding

Welkom bij Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding. Deze veelzijdige opleiding biedt jou de nodige vaardigheden en kennis om te werken met mindfulness, inzicht meditaties, stressreductie coaching en meer. Deze opleiding vindt plaats op ons betoverende landgoed in Vogelenzang, Noord-Holland.

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling, gecertificeerd bij het MYVN en bij registerplein geaccrediteerde deskundigheidsbevordering.

Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding

Je leert de basisprincipes van mindfulness, inclusief theorie, inzicht meditaties en stressreductie coach technieken. Daarnaast leer je toepasselijke bewegen met aandacht en yoga houdingen die ingezet kunnen worden bij stressreductie en diverse lichamelijke klachten. Het stressreductie protocol wordt behandeld aan de hand van verschillende thema’s, waarbij je elke lesdag nieuwe oefeningen en vaardigheden leert. De opleiding bestaat uit 4 lesdagen met vereiste zelfstudie tussen de sessies door.
 
De inhoud van de opleiding omvat:

 • Mindfulness: leer meditaties en inzichtmeditaties voor zelfbewustzijn, zelfverzekerdheid en zingeving. Begrijp hoe je deze effectief kunt gebruiken en ontwikkel trainer vaardigheden.
 • Psychologie: krijg theoretische kennis uit verschillende psychologiegebieden om de werking van de mind in relatie tot stressoren te begrijpen. Pas het “mind yourself” protocol toe voor stressmanagement.
 • Mindful Yoga: oefen basisoefeningen zoals bewegen met aandacht en de loopmeditatie, geschikt voor stressgerelateerde klachten.
 • Therapeutische coachvaardigheden: ontwikkel communicatie- en luistervaardigheden en leer diverse methoden om te werken met gestreste cliënten.

Daarnaast omvat de opleiding uitleg over stress, diverse balansoefeningen volgens de zelfbewustzijnstheorie, communicatievaardigheden gericht op assertiviteit en zingevingsoefeningen. Je oefent met de leercyclus van Kolb en het uitvragen van meditaties, wat leidt tot bewustzijnsvergroting en gedragsverandering. Tijdens de lesdagen ervaar je zelf de meditaties en bewegingen met aandacht, en werk je aan het verbeteren van je eigen zelfbewustzijn en balans. Daarnaast oefen je in kleine groepjes, waarbij je zowel de rol van cliënt als therapeut ervaart en de effectiviteit van de methoden en oefeningen kunt ervaren.

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het helpen van anderen bij het omgaan met stress, het bevorderen van welzijn en het creëren van balans in het leven. Het is een waardevolle aanvulling voor professionals in uiteenlopende vakgebieden en voor individuen die persoonlijk willen groeien en anderen willen ondersteunen bij het vinden van balans en welzijn. 

Versterken arbeidsmarktpositie

Door het volgen van de Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding versterk je je arbeidsmarktpositie op verschillende manieren:

 • Specialistische vaardigheden: Je krijgt specialistische vaardigheden in mindfulness, inzichtmeditaties, stressreductie coaching en therapeutische vaardigheden.
 • Verbreding van expertise: De opleiding combineert mindfulness, psychologie, yin yoga en stressreductietechnieken.
 • Toepasbaarheid in diverse settingen: De opgedane vaardigheden en kennis zijn toepasbaar in verschillende professionele settingen, zoals gezondheidscentra, wellnesscentra, bedrijfsomgevingen en als zelfstandig coach.
 • Preventieve benadering: Naast het helpen omgaan met stress en stressgerelateerde klachten, leer je ook preventief te werken. Je kunt organisaties ondersteunen bij het implementeren van programma’s voor stresspreventie en welzijn op de werkvloer, wat een groeiend gebied is binnen HR en bedrijfsgezondheidszorg.

Met deze opleiding vergroot je je kansen op de arbeidsmarkt en kun je waardevol werk verrichten op het gebied van stressmanagement, welzijn en balans.

 

 

 

Onze locatie in Vogelenzang

Welkom bij BalanSante

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Deze Balans Coach Opleiding bestaat uit 4 lesdagen (26 uur) op locatie.

In deze opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching oefeningen. Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
 • Benodigde boeken en materialen
  Voor de zelfstudie tussen de sessies door wordt het boek “Mind Yourself” aanbevolen. Geschreven door Merel Gerrits, biedt het een 21-daagse mindfulness meditatie luistertraining om te lezen en te oefenen. Het boek ondersteunt je groei en ontwikkeling gedurende de opleiding.

In balans coach opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching.  Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust.

We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en hervinden van balans en uiteraard mindfulness, meditatie en bewegen met aandacht oefeningen. Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk, rust en balans te gaan ervaren.

Diploma en certificering

Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat Mindfulness & balans stress coach. 

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

Deelname aan  Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding (ID nummer: 486265) –  levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • Register Cliëntondersteuners
 • Register Gezinshuisouders
 • Register GGZ-agogen
 • Register Maatschappelijk werk
 • Register Sociaal Agogen
 • Register Sociaal Werkers
Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, coaching en het werken met mensen. 

Voor wie
Deze opleiding is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het helpen van anderen bij het omgaan met stress, het bevorderen van welzijn en het creëren van balans in het leven. Het is een waardevolle aanvulling voor professionals in uiteenlopende vakgebieden en voor individuen die persoonlijk willen groeien en anderen willen ondersteunen bij het vinden van balans en welzijn zoals;
·      Coaches en therapeuten: Als coach of therapeut kun je je dienstverlening uitbreiden en verrijken door mindfulness, inzicht meditaties en stressreductie technieken toe te voegen aan je bestaande toolkit. Dit stelt je in staat om je cliënten beter te ondersteunen bij het omgaan met stressgerelateerde klachten en het bevorderen van balans en welzijn.
·      Gezondheidsprofessionals: Voor professionals in de gezondheidszorg, zoals psychologen, counselors, verpleegkundigen en paramedici, biedt deze opleiding waardevolle aanvullende vaardigheden om patiënten te begeleiden bij stressmanagement en het verbeteren van hun welzijn.
·      HR-professionals: In een werkomgeving waar stress een veelvoorkomend probleem is, kunnen HR-professionals profiteren van de kennis en technieken die deze opleiding biedt. Het stelt hen in staat om stresspreventieprogramma’s te ontwikkelen en te implementeren, en werknemers te ondersteunen bij het omgaan met stress op de werkvloer.
·      Onderwijsprofessionals: Leerkrachten, docenten en schoolbegeleiders kunnen de opgedane kennis en vaardigheden gebruiken om mindfulness en stressreductie technieken te integreren in hun onderwijspraktijken. Dit helpt hen om het welzijn van zowel henzelf als hun leerlingen te bevorderen.
·      Zelfstandige professionals: Als zelfstandige professional, zoals een life coach, wellnesscoach of yoga-instructeur, kun je de opleiding gebruiken om je diensten uit te breiden en te differentiëren. Door stressreductie en mindfulness aan te bieden, kun je een bredere doelgroep aanspreken en je onderscheiden van concurrenten.  
Door wie
Deze opleiding wordt gegeven door docenten met een specialisatie op het gebied van mindfulness, coaching en psychologie.
Het Balans team bestaat uit Merel , Rosalie, Soraya en Cato.
Data

Bekijk alle startdata en meld je direct aan:

Aanmelden Mindfulness opleidingen

Locatie

Deze opleiding word gegeven op landgoed Oohm in Vogelenzang, Noord-Holland.  

We beiden je een plek om jezelf te zijn, te genieten en tot rust te komen. 

Welkom bij BalanSante. 

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen. 

BalanSanté 

Ons Team