Mindfulness Balans

Stress Coach Opleiding

Mind Yourself bij BalanSanté

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. 

We bieden jou een plek om in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren. 

Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding

Deze Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding bestaat uit 4 lesdagen (26 uur).

We verdiepen ons in het mindfulness stress protocol en besteden veel aandacht aan basis coaching vaardigheden.

Je leert diverse mindfulness meditaties. Hiermee leer je om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en een gevoel van zingeving en rust met cliënten.  

Je oefent met therapeutische vaardigheden die nodig zijn om het stappenplan voor stress coaching zelfstandig te gebruiken. 

We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als cliënt of therapeut.

Deze opleiding is geschikt als je wilt starten als mindfulness & balans coach en kennis wilt maken met de basis vaardigheden hiervan. 

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Deze Balans Coach Opleiding bestaat uit 4 lesdagen (26 uur) op locatie.

In deze opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching oefeningen. Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.30-17.00 uur. ( 26 contact uren in totaal)

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)

In balans coach opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching.  Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust.

We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en hervinden van balans en uiteraard mindfulness, meditatie en bewegen met aandacht oefeningen. Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk, rust en balans te gaan ervaren. Deelnemers leren oefeningen, diverse methodieken van coaching en leren oplossingsgericht werken.

Ze oefenen de therapeutische vaardigheden die nodig zijn om het stappenplan voor balans coaching zelfstandig te gebruiken op een verantwoorde manier.  oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als client of therapeut.

Diploma en certificering

Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat Mindfulness & balans stress coach. 

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

Deelname aan  Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding (ID nummer: 486265) –  levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • Register Cliëntondersteuners
 • Register Gezinshuisouders
 • Register GGZ-agogen
 • Register Maatschappelijk werk
 • Register Sociaal Agogen
 • Register Sociaal Werkers
Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, coaching en het werken met mensen. 

Voor wie

De doelgroep

Balans coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil leren coachen op het gebied van stress reductie en het behouden van balans. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote doelgroep.
 • Heb je al ervaring als coach of het geven van mindfulness en twijfel je of deze opleiding voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op; [email protected]

  Je kunt ook meedoen met een van onze  advanced opleidingen, deze zijn geschikt als je al ervaring hebt als coach of mindfulness trainer en je vaardigheden wilt verdiepen. 

Door wie

Deze opleiding word gegeven door Merel en Soraya. Elke lesdag zijn er extra mentor trainers aanwezig voor persoonlijke begeleiding. 

Merel Gerrits heeft in 2006 BalanSanté opgericht. Inmiddels heeft ze duizenden mensen geholpen om in balans te komen, rust te ervaren en gelukkig te zijn.  Ze is een gecertificeerde mindfulness trainer, hoofd docent bij de opleidingen en psychosociaal therapeut met meer dan 20 jaar ervaring. In 2015 publiceerde Merel haar eerste boek Mind Yourself, dat gaat over haar werk op het gebied van stressmanagement. Merel’s Mind Yourself methode maakt Mindfulness en Coaching, op een laagdrempelige en gemakkelijke manier toegankelijk voor iedereen die thuis wil oefenen.

Soraya Tori is life coach, NLP coach, trainer mindfulness en docent Nederlands. Sinds 1995 is ze werkzaam in het onderwijs. Bij BalanSanté verzorgt Soraya de Coaching lessen tijdens de Balans Coach opleiding en is co docent tijdens de mindfulness opleiding.

Data

Bekijk alle startdata en meld je direct aan:

Aanmelden Mindfulness opleidingen

Locatie

Deze opleiding word gegeven op prachtige locaties in Noord-Holland.  Per opleiding staat de locatie vermeld. 

We beiden je een plek om jezelf te zijn, te genieten en tot rust te komen. 

Welkom bij BalanSante. 

Mind Yourself

De opleiding is gebaseerd op de Mind Yourself Methodiek. 

Wil je thuis alvast hiermee starten, dan raden we je het Mind Yourself werkboek met 21 dagen mindfulness luistertraining aan.

Eenvoudig te bestellen via onze webshop. 

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen.