Mindfulness Instituut

Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding

BalanSanté is sinds 2006 hét gecertificeerde mindfulness instituut waar je trainingen en opleidingen op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling kunt volgen. Deze opleiding is aangesloten bij het Stap-budget.

De balans opleiding wordt gegeven op ons prachtige landgoed, gelegen middenin de natuur. We bieden je een plek om te genieten en te onthaasten.   

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling, gecertificeerd bij het MYVN en bij registerplein geaccrediteerde deskundigheidsbevordering. 

Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding

Wil je graag kunnen werken met mindfulness, inzicht meditaties, psychologische stress reductie techniekenen dit inzetten met cliënten? Dan is deze veelzijdige opleiding iets voor jou. Een team van specialistische docenten neemt je mee in diverse onderwerpen en technieken. Deze Mindfulness & Balans Stress coach  bestaat uit 4 lesdagen (26 uur). 

Je leert mindfulness, inzicht meditaties en psychologische stress reductie basisvaardigheden. Deze opleiding kun je breed bij verschillende stress klachten inzetten en is daarmee geschikt voor een grote doelgroep.  Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Je leert de basis van mindfulness, de theorie hierachter, diverse inzicht meditaties en stressreductie coach technieken en vaardigheden als coach. Tijdens de opleiding leer je toepasselijke bewegen met aandacht en yoga houdingen geven om in te zetten bij stressreductie en diverse (lichamelijke) klachten. Je leert het stressreductie protocol en we werken hieraan d.m.v. diverse thema’s, waar je elke lesdag verschillende oefeningen en vaardigheden leert:

 • Mindfulness; mindfulness meditaties en diverse inzicht meditaties voor het vergroten van zelfbewustzijn, zelfverzekerdheid en zingeving. Je leert niet alleen de meditaties geven, maar ook de intenties, leerdoelen en trainer vaardigheden. Je begrijpt waar de meditaties voor zijn en wanneer je deze in kunt zetten.
 • Psychologie; je leert theorie vanuit o.a. sociale en cognitieve psychologie zodat je leert werken met het mind yourself protocol, waar door je de werking begrijpt van het trainen van de mind (externe en interne stressoren) voor omgaan met stress.
 • Mindful Yoga; je leert een aantal basis oefeningen die passend zijn bij stress gerelateerde klachten. 
 • Therapeutische coach vaardigheden; communicatie en luistervaardigheden en diverse methodieken voor het werken met cliënten met stress en burn-out klachten.  
 • Stressreductie technieken; stress uitleg, diverse balans oefeningen zoals omgaan met mentale overtuigingen vanuit de zelfbewustzijn theorie, communicatie vaardigheden gericht op assertiviteit en zingeving oefeningen.
 • Ook oefenen we met de leercyclus van Kolb en het toepassen van enquiry bij het uitvragen van de meditaties zodat er een leer en reflectie moment ontstaat voor de client/deelnemer. Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk, rust en balans te gaan ervaren.

Elke lesdag ervaar je zelf de meditaties en bewegen met aandacht houdingen, zoals de loop meditatie. Zo ervaar je ook zelf de werking hiervan en werk je aan het verbeteren van je eigen zelfbewust zijn en balans. We oefenen ook in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes en oefeningen ervaart zowel als cliënt of therapeut.

 

Onze locatie in Vogelenzang

Welkom bij BalanSante

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Deze Balans Coach Opleiding bestaat uit 4 lesdagen (26 uur) op locatie.

In deze opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching oefeningen. Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)

In balans coach opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching.  Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust.

We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en hervinden van balans en uiteraard mindfulness, meditatie en bewegen met aandacht oefeningen. Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk, rust en balans te gaan ervaren.

Diploma en certificering

Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat Mindfulness & balans stress coach. 

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

Deelname aan  Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding (ID nummer: 486265) –  levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • Register Cliëntondersteuners
 • Register Gezinshuisouders
 • Register GGZ-agogen
 • Register Maatschappelijk werk
 • Register Sociaal Agogen
 • Register Sociaal Werkers
Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, coaching en het werken met mensen. 

Voor wie

De doelgroep

Balans coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die mindfulness,  stress reductie en het behouden van balans wil inzetten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote doelgroep.
Door wie
Deze opleiding wordt gegeven door docenten met een specialisatie op het gebied van mindfulness, coaching en psychologie.
Het Balans team bestaat uit Merel , Rosalie, Soraya en Cato.
Data

Bekijk alle startdata en meld je direct aan:

Aanmelden Mindfulness opleidingen

Locatie

Deze opleiding word gegeven op landgoed Oohm in Vogelenzang, Noord-Holland.  

We beiden je een plek om jezelf te zijn, te genieten en tot rust te komen. 

Welkom bij BalanSante. 

Mind Yourself

De opleiding is gebaseerd op de Mind Yourself Methodiek, ontworpen door Merel Gerrits.

Wil je thuis alvast hiermee starten, dan raden we je het Mind Yourself werkboek met 21 dagen mindfulness luistertraining aan.

Eenvoudig te bestellen via onze webshop. 

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen. 

BalanSanté 

Ons Team