Mindfulness Balans Stress coach Opleiding

Locatie

Beekbergen, Gelderland

Data

4 dagen/ 8 weken

Start data
Investering

499,-

Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding

Welkom bij Mindfulness & Balans Stress Coach bijscholing opleiding. Deze veelzijdige opleiding biedt jou de nodige vaardigheden en kennis om te werken met mindfulness, inzicht meditaties, stressreductie coaching en meer. Deze opleiding vindt plaats op ons heerlijke eigen locatie in Beekbergen, Gelderland

Ontdek met onze geaccrediteerde Mindfulness & Balans Stress Coach opleiding de wereld van mindfulness en leer anderen te begeleiden in stressvermindering.

Leer Mindfulness integreren in je werk. 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling, gecertificeerd bij het MYVN en bij registerplein geaccrediteerde deskundigheidsbevordering.

Merel gerrits oprichter balansante. mindfulness en ademcoach docent

Mindfulness & Burn-out Stress Coach Opleiding 

Je leert de basisprincipes van mindfulness, inclusief theorie, inzicht meditaties en stressreductie coach technieken. Deze 4 dagen bijscholing is  geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het helpen van anderen bij het omgaan met stress of burn-out klachten het bevorderen van welzijn en het creëren van balans in het leven. Het is een waardevolle aanvulling voor professionals in uiteenlopende vakgebieden en voor individuen die persoonlijk willen groeien en anderen willen ondersteunen bij het vinden van balans en welzijn

Daarnaast leer je toepasselijke bewegen met aandacht en yoga houdingen die ingezet kunnen worden bij stressreductie en diverse lichamelijke klachten. Het stressreductie protocol wordt behandeld aan de hand van verschillende thema’s, waarbij je elke lesdag nieuwe oefeningen en vaardigheden leert. De opleiding bestaat uit 4 lesdagen met vereiste zelfstudie tussen de sessies door.  

De inhoud van de opleiding omvat:

Mindfulness coaching:

Leer meditaties en inzichtmeditaties voor zelfbewustzijn, zelfverzekerdheid en zingeving. Begrijp hoe je deze effectief kunt gebruiken en ontwikkel trainer vaardigheden.

Cognitieve Psychologie

Krijg theoretische kennis uit verschillende psychologiegebieden om de werking van de mind in relatie tot stressoren te begrijpen. Pas het “mind yourself” protocol toe voor stressmanagement.

Mindful Yoga

Oefen basisoefeningen zoals bewegen met aandacht en de loopmeditatie, geschikt voor stressgerelateerde klachten.

Therapeutische coachvaardigheden:

Ontwikkel communicatie- en luistervaardigheden en leer diverse methoden om te werken met gestreste cliënten.

Daarnaast omvat de opleiding uitleg over stress, diverse balansoefeningen volgens de zelfbewustzijnstheorie, communicatievaardigheden gericht op assertiviteit en zingevingsoefeningen. Je oefent met de leercyclus van Kolb en het uitvragen van meditaties, wat leidt tot bewustzijnsvergroting en gedragsverandering.

Eigen zelfbewustzijn en balans

Tijdens de lesdagen ervaar je zelf de meditaties en bewegingen met aandacht, en werk je aan het verbeteren van je eigen zelfbewustzijn en balans. Daarnaast oefen je in kleine groepjes, waarbij je zowel de rol van cliënt als therapeut ervaart en de effectiviteit van de methoden en oefeningen kunt ervaren.

 

 

BalanSanté

Mindfulness Instituut 

Sinds 2006

BalanSanté is hét gecertificeerde mindfulness instituut in Nederland waar je trainingen en opleidingen kunt volgen. Een plek voor jou om jezelf weer te worden, in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren. 

 • Gemiddelde beoordeling 8,7
 • CRKBO Geregistreerde onderwijs instelling
 • MYVN en Registerplein Geaccrediteerde opleiding
 • Prachtige locatie in Gelderland
Opleidingen

Praktijkgericht onderwijs

De lesdagen zijn zeer praktijkgericht met voorbeeldsessies en veel praktisch oefenen met de lesstof. 

Kleinschaligheid

BalanSante is een kleinschalig opleidingsinstituut, waar veel persoonlijke aandacht en begeleiding is voor onze studenten.

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen opleiding, van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • Deze Balans Coach Opleiding bestaat uit 4 lesdagen (26 uur) op locatie.

In deze opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching oefeningen. Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust. 

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 4 lesdagen van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
 • Benodigde boeken en materialen
  Voor de zelfstudie tussen de sessies door wordt het boek “Mind Yourself” aanbevolen. Geschreven door Merel Gerrits, biedt het een 21-daagse mindfulness meditatie luistertraining om te lezen en te oefenen. Het boek ondersteunt je groei en ontwikkeling gedurende de opleiding.

In balans coach opleiding leer je de basisbeginselen van de belangrijkste mindfulness en mental coaching.  Je leert om te werken aan de verbetering van balans, welzijn en creëren van een gevoel van zingeving en rust.

We verdiepen ons in Stress, psychologie, coaching, theoretische oefeningen gericht op stress reductie en hervinden van balans en uiteraard mindfulness, meditatie en bewegen met aandacht oefeningen. Het doel is om bewuster te worden, (negatief) gedrag te veranderen en daarmee weer meer geluk, rust en balans te gaan ervaren.

Diploma en certificering

Je ontvangt na het afronden van deze opleiding het certificaat Mindfulness & balans stress coach. 

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

Deelname aan  Mindfulness & Balans Stress Coach Opleiding (ID nummer: 486265) –  levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • Register Cliëntondersteuners
 • Register Gezinshuisouders
 • Register GGZ-agogen
 • Register Maatschappelijk werk
 • Register Sociaal Agogen
 • Register Sociaal Werkers
Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, coaching en het werken met mensen. 

Voor wie

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in het helpen van anderen bij het omgaan met stress, het bevorderen van welzijn en het creëren van balans in het leven. Het is een waardevolle aanvulling voor professionals in uiteenlopende vakgebieden en voor individuen die persoonlijk willen groeien en anderen willen ondersteunen bij het vinden van balans en welzijn zoals;
·      Coaches en therapeuten: Als coach of therapeut kun je je dienstverlening uitbreiden en verrijken door mindfulness, inzicht meditaties en stressreductie technieken toe te voegen aan je bestaande toolkit. Dit stelt je in staat om je cliënten beter te ondersteunen bij het omgaan met stressgerelateerde klachten en het bevorderen van balans en welzijn.
·      Gezondheidsprofessionals: Voor professionals in de gezondheidszorg, zoals psychologen, counselors, verpleegkundigen en paramedici, biedt deze opleiding waardevolle aanvullende vaardigheden om patiënten te begeleiden bij stressmanagement en het verbeteren van hun welzijn.
·      HR-professionals: In een werkomgeving waar stress een veelvoorkomend probleem is, kunnen HR-professionals profiteren van de kennis en technieken die deze opleiding biedt. Het stelt hen in staat om stresspreventieprogramma’s te ontwikkelen en te implementeren, en werknemers te ondersteunen bij het omgaan met stress op de werkvloer.
·      Onderwijsprofessionals: Leerkrachten, docenten en schoolbegeleiders kunnen de opgedane kennis en vaardigheden gebruiken om mindfulness en stressreductie technieken te integreren in hun onderwijspraktijken. Dit helpt hen om het welzijn van zowel henzelf als hun leerlingen te bevorderen.
·      Zelfstandige professionals: Als zelfstandige professional, zoals een life coach, wellnesscoach of yoga-instructeur, kun je de opleiding gebruiken om je diensten uit te breiden en te differentiëren. Door stressreductie en mindfulness aan te bieden, kun je een bredere doelgroep aanspreken en je onderscheiden van concurrenten.

Door wie


De leiding van deze opleiding is in handen van Merel Gerrits, een gerenommeerde professional en auteur van de Mind Yourself boekenreeks. Met een brede expertise op het gebied van psychologie, burn-outcoaching, en mindfulness, brengt Merel haar diepgaande kennis naar onze compassietraining.

Als psycholoog, hoofdinstructeur van onze mindfulness opleidingen en gecertificeerd yin yoga docent, biedt Merel een schat aan ervaring en deskundigheid die de kwaliteit van onze compassietraining waarborgt.

balansante Kinder Mindfulness & Kinderyoga opleiding 

Mindfulness compassie & Yin Yoga adem Coach Opleiding

Data

Bekijk alle startdata en meld je direct aan:

Aanmelden Mindfulness opleidingen

Locatie

Deze opleiding word gegeven op landgoed Oohm in Vogelenzang, Noord-Holland.  

We beiden je een plek om jezelf te zijn, te genieten en tot rust te komen. 

Welkom bij BalanSante. 

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen. 

Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering