Mindfulness Instituut

Welkom bij BalanSanté Mindfulness instituut sinds 2006

Welkom bij BalanSanté – de ideale bestemming voor een ontspannen en inspirerende reis naar mindfulness, stress reductie,  yoga en psychologie.

Bij BalanSanté bieden we een perfecte plek om te onthaasten, te leren en geïnspireerd te worden, zodat je op een evenwichtige manier kunt groeien en welzijn kunt ervaren. Onze programma’s zijn ontworpen om jouw unieke behoeften te vervullen, of je nu nieuw bent in de wereld van mindfulness en yoga of al gevorderd bent.  

Wij zijn trots om een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling te zijn en geaccrediteerd te zijn bij MYVN en registerplein. Deze erkenningen waarborgen de hoogwaardige kwaliteit van onze opleidingen, waardoor je met vertrouwen kunt investeren in jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. 

Bij BalanSanté heet het toegewijde team je van harte welkom op jouw reis naar balans, welzijn en groei. 

 

Mindfulness MBSR/CT Opleiding

Ontdek de wereld van mindfulness en leer anderen te begeleiden in stressvermindering en het vergroten van veerkracht met onze MBSR-opleiding.Tijdens deze opleiding ervaar je diverse meditatietechnieken en mindful yoga, waardoor je zelf de voordelen van mindfulness kunt ervaren. Daarnaast krijg je inzicht in de achtergrond en intenties van mindfulness, zodat je deze effectief kunt delen met anderen. Je hebt de mogelijkheid om zowel als deelnemer als trainer in kleine groepjes te oefenen. Hierdoor kun je jouw vaardigheden als MBSR-beoefenaar en -trainer verder ontwikkelen. We heten je van harte welkom en kijken ernaar uit om samen met jou op deze mindfulness-reis te gaan!

Inhoud MBSR/CT Opleiding

Tijdens de opleiding leer je:

 • Groepsvorming: Het creëren van een veilige omgeving voor deelnemers om te leren en groeien.
 • Uitleg mindfulness en meditatie: Diepgaand begrip van de theorie en toepassing van mindfulness en meditatie.
 • Alle MBSR mindfulness meditaties: Gedetailleerde instructies en begeleiding bij het oefenen van verschillende meditaties.
 • Theorie van de 8 sessies van de MBSR-training: Achterliggende theorie en structuur van de 8-weekse training.
 • Coachingvaardigheden gebaseerd op cognitieve therapie: Ondersteuning bij het herkennen en veranderen van belemmerende gedachten en patronen.
 • Mindful Yoga: Verschillende yoga-houdingen en bewegingen geïntegreerd in de MBSR-training.
 • Nabespreken van oefenervaringen: Effectieve technieken om deelnemers te begeleiden bij het delen en onderzoeken van hun ervaringen tijdens de oefeningen.

Door deze opleiding te volgen, ben je goed uitgerust om mindfulness MBSR-training te faciliteren en anderen te begeleiden bij het ontdekken van de voordelen van mindfulness in hun leven.

Als therapeut/trainer heeft het toepassen van MBSR verschillende voordelen voor cliënten:

 • Stressvermindering: MBSR helpt cliënten stress te verminderen en gezond te reageren op stressvolle situaties.
 • Emotieregulatie: MBSR ondersteunt cliënten bij het bewust worden en gezond reguleren van emoties, wat leidt tot emotionele balans.
 • Vermindering van angst en depressie: MBSR kan symptomen van angst en depressie verminderen door bewustwording van gedachten en emoties.
 • Verbeterde zelfzorg: MBSR moedigt cliënten aan om goed voor zichzelf te zorgen, zowel fysiek als emotioneel, door mindfulness-oefeningen.
 • Verhoogd zelfbewustzijn: MBSR helpt cliënten een dieper inzicht te krijgen in zichzelf, gedachten, emoties en gedragspatronen, wat leidt tot bewuste keuzes.
 • Verbeterde interpersoonlijke relaties: Door mindfulness te beoefenen, zijn cliënten meer aanwezig in interacties, bevorderen ze empathie, begrip en effectieve communicatie, en bouwen ze gezondere relaties op.

Mindfulness Meditaties

Alle MBSR Mindfulness Meditaties ervaren en oefenen met het geven als trainer/therapeut.

Intenties

Uitleg mindfulness en meditatie, de theorie, intenties en aandachtspunten,

Dit leer je

Yoga

Bewegen met aandacht oefeningen

Boedhisme

De raakvlakken en verschillen van mindfulness & Boeddhisme, training van je geest.

Omgaan met Stress

Kennis over Mindfulness, stress en de thema’s  van het 8 weken MBSR/CT programma.

Algemene informatie

Informatie

Basis opleiding 6 dagen

De “6 dagen intensive opleiding” is een educatief programma dat zich kenmerkt door een compacte tijdsperiode van zes dagen waarin deelnemers een intensieve leerervaring ondergaan.

 • Intensieve Leerervaring: De opleiding is intensief, wat betekent dat deelnemers zich volledig onderdompelen in het onderwerp. Er is vaak een strakke structuur met veel lesuren en praktische oefeningen om de leerervaring te maximaliseren.
 • Thuisstudie en Opdrachten: Naast de tijd die tijdens de opleidingsdagen wordt besteed, wordt van deelnemers verwacht dat ze thuis studeren en opdrachten voltooien. Dit vergt een toewijding om de geleerde concepten te begrijpen en toe te passen.
 • Praktische Toepasbaarheid: De focus ligt vaak op het ontwikkelen van praktische vaardigheden die direct kunnen worden toegepast in de praktijk of het beroepsveld van de deelnemers.
 • Toewijding Vereist: Omdat de opleiding intensief is en meer thuisstudie en opdrachten vereist, moeten deelnemers bereid zijn om tijd en energie te investeren om het maximale uit het programma te halen.

In het kort biedt de “6 dagen intensive opleiding” een snelle en diepgaande leerervaring, maar het vereist ook een aanzienlijke toewijding van de deelnemers om thuisstudie en opdrachten bij te houden. Het is een uitstekende optie voor mensen die snel expertise willen opbouwen in een bepaald vakgebied of voorbereid willen zijn op specifieke uitdagingen of kansen in hun carrière. Na de basis intensive opleiding kun je starten met mindfulness meditaties geven in je werk, of er je werk van maken. Je kunt mindfulness integreren in je huidige werk, of er je werk van maken.  De opleiding is inclusief een trainer werkboek met alle mindfulness meditaties, het 8 weken mbsr draaiboek en de theorie per thema.  Je ontvangt  de oefeningen en thema’s via een online platform.

BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

Wat leer je:

In de les dagen opleiding verdiepen we ons in:

 • Het vormen van een groep,
 • Uitleg mindfulness en meditatie, de theorie, intenties en aandachtspunten,
 • Inclusief Boeddhisme lesdag,
 • Alle MBSR Mindfulness Meditaties,
 • Mindful Yoga; op yoga gebaseerde aandachtige bewegingsoefeningen ervaren en begeleiden;
 • Mindful communicatie oefenen en toepassen;
 • Loopmeditatie,
 • Zithouding,
 • De belangrijkste educatieve thema’s van MBSR (waaronder stresseducatie);
 • De theorie van de 8 thema’s van de mindfulness MBSR training.
 • Uitleg mindfulness en meditatie.
 • Aandacht oefeningen en meditaties begeleiden;
 • De basisvaardigheden voor het nabespreken oefenervaringen (enquiry); de leercyclus van Kolb en de stappen van enquiry.
Diploma & Certificering

Diploma Basis Mindfulness MBSR Trainer

Je ontvangt na het afronden van de basis opleiding het diploma basis mindfulness trainer. 

Je kunt dan starten met het geven van een mindfulness training,  mindfulness meditaties in een eigen cursus/ training,  tijdens je werk of zoals jij wilt. 

Deelname aan Mindfulness MBSR/CT Opleiding levert 56 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde GGZ agogen, Maatschappelijk Werkers en Sociaal agogen en social werkers. 

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN) .

Na afronding van de basis opleiding kun je 2 of 3  ster lid worden, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

 

 

Data

 

Je kunt via deze pagina de data zien en je direct inschrijven;

  Aanmelden Mindfulness opleidingen

   

   

   

  Na de opleiding kun je:
  Na het afronden van de basisopleiding heb je kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van het mindfulness-trainerschap: begeleiden van oefeningen, enquiry en kennis gemaakt met de educatie van alle bijeenkomsten. Je hebt je kennis van en geoefend met de basisvaardigheden van het mindfulness trainerschap: begeleiden van oefeningen, enquiry en educatie.  Daarnaast ontwikkel jezelf met het beoefenen van mindfulness (embodiment). Je kunt zelfstandig werken met elementen uit de training in een eigen praktijk of starten met het geven van een mindfulness training. Je ontvangt na het afronden van de basis opleiding het certificaat ‘basis mindfulness MBSR trainer’.  
  Voorwaarde voor deelname

   

  Voorkennis in mindfulness, yoga of meditatie

  Bij ons staat een open geest en een open hart centraal.

  Als voorbereiding op onze programma’s is het wenselijk dat deelnemers bekend zijn met mindfulness, yoga of meditatie.

  Als je echter nog geen formele (8 weken) mindfulness training hebt gevolgd, raden we je ten zeerste aan om onze Mind Yourself luister training te volgen voordat je aan onze opleidingen deelneemt. 

  Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

  Je bent van harte welkom om mee te doen. 

  BalanSanté Mindfulnes Instituut

  [email protected]

  023-2340028

  Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het BalanSanté e-magazine, mindful tips en we houden je op de hoogte van onze activiteiten.