Mind yourself

Mindfulness compassie & Yin Yoga adem Coach Opleiding

Volg bij ons de Erkende Mindfulness Compassie & Yin Yoga Adem Coach Opleiding. Gelegen op de prachtige Veluwe, onderscheidt BalanSanté zich door bewustzijn en geluk te bieden op een inspirerende locatie. Wij bieden een erkende mindfulness opleiding aan en zijn een CRKBO geregistreerde onderwijsinstelling, geaccrediteerd bij MYVN, NVPA en Registerplein.

Op onze eigen bosrijke locatie in Beekbergen, Gelderland, bieden wij een ideale omgeving voor het leren en beoefenen van mindfulness. Onze erkende mindfulness opleiding tot trainer inspireert en begeleidt je op een diepgaande reis naar persoonlijke en professionele groei.

Docent

Merel Gerrits

Locatie

Beekbergen, Gelderland

Data

4 dagen (2 weekenden)

Data

16+17 nov. 14+15 dec.

Investering

Vanaf 499,-

 

Mind Yourself

Mindfulness compassie & Yin Yoga, Adem Coach Opleiding

Stap in de fascinerende wereld van neuropsychologie, mindfulness, compassie, ademcoaching en Yin Yoga met onze verdiepende opleiding.

Ontdek hoe deze disciplines elkaar versterken en je kunnen helpen op je reis naar welzijn en innerlijke groei. Bovendien, als CRKBO-geregistreerde onderwijsinstelling en geaccrediteerd bij MYVN, NVPA en registerplein, bieden wij hoogwaardige kwaliteit in onze opleidingen en therapieën.

Merel en het team van BalanSanté staan klaar om je hartelijk te verwelkomen op jouw reis naar balans, welzijn en groei.

Mindfulness compassie & Yin Yoga adem Coach Opleiding

 Deze opleiding wordt gegeven door Merel Gerrits, een betrokken mindfulness professional en auteur van de Mind Yourself boekenreeks.

Met haar uitgebreide kennis en ervaring op het gebied van psychologie, burn-outcoaching en mindfulness, brengt Merel haar inzichten en vaardigheden op een warme, grappige en toegankelijke manier over in onze opleiding.

Inhoud Mind Yourself

Mindfulness compassie & Yin Yoga, adem Coach Opleiding

 

Neuropsychologie, Mindfulness en Compassie: Verken de diepgaande relatie tussen het brein, cognitieve processen en gedrag, en ontdek hoe compassie een vriendelijke houding ten opzichte van onszelf en anderen bevordert. Daarnaast onderzoek je de wetenschappelijk bewezen effecten van compassiebeoefening op welzijn, relaties en emotionele veerkracht.

Verdieping in Yin Yoga

Yin Yoga: Duik dieper in de wereld van Yin Yoga, een praktijk die diepe ontspanning en stimulatie van bindweefsel bevordert. Leer niet alleen hoe Yin Yoga stress vermindert, flexibiliteit verbetert en het welzijn bevordert, maar ontdek ook relevante houdingen die effectief zijn bij stressreductie en het cultiveren van balans en zelfcompassie.

Essentiële Adem Coaching

Adem Coaching: Verken de kracht van adem coaching en leer essentiële technieken om de adem te coachen. Begrijp grondig hoe ademhaling het zenuwstelsel beïnvloedt en optimaliseer ademhalingspatronen voor gezondheid en welzijn. Verfijn niet alleen je vaardigheden om bewust ademhalen te beïnvloeden, maar verbeter ook je algehele gezondheid op een evidence-based manier.

Wat Je Zult Leren:

Bouw aan Fundamentele Kennis

– Verken de basisprincipes van neuropsychologie, mindfulness en compassie
– Leer praktische toepassingen vanuit psychologie, mindfulness, adem coaching en Yin Yoga

Praktische Toepassingen

– Ontdek effectieve Yin Yoga houdingen voor stressreductie en zelfcompassie
– Verwerf essentiële technieken voor adem coaching en ademwerk oefeningen
– Leer mindfulness based stress reductie en psychologische stressreductie technieken

Ervaren, Oefenen, Begeleiden

Leer Door Ervaring

Tijdens onze opleiding ervaar je zelf de meditaties, ademcoach oefeningen en Yin Yoga houdingen. Daarnaast oefen je in kleine groepjes, zowel als cliënt en als therapeut. Deze aanpak biedt niet alleen een krachtige combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke ervaring, maar stelt je ook in staat anderen effectief te begeleiden naar welzijn en stressreductie.

Kom Bij Ons en Groei Innerlijk

Mind Yourself

Bij Mind Yourself geloven we in de kracht van compassie, mindfulness en Yin Yoga om een gezonder, gelukkiger en meer gebalanceerd leven te leiden. Sluit je aan bij onze opleiding en ontdek hoe deze benaderingen je kunnen helpen op je reis naar welzijn en innerlijke groei.

Algemene informatie 

Algemene Informatie Mind Yourself opleiding

Mind Yourelf Mindfulness compassie & Yin Yoga, adem Coach Opleiding

 • 4 dagen van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • je ontvangt bij de opleiding een trainer werkboekje met oefeningen en meditatie teksten.
BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting Mind Yourself

Mindfulness compassie & Yin Yoga, adem Coach Opleiding

Studiebelasting: 40 uur,  26 contact uren in totaal

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
 • Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze oefeningen doen en dat men oefent met trainersvaardigheden tussen de bijeenkomsten. ( 4 uur per week)

 

We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als client of therapeut.

Diploma en certificering

De module is gericht op mindfulness, burn-out en stress coaching, het geven van meditaties en bijpassende yin yoga oefeningen. 

Certificering

Deelname aan Mindfulness & Yin Yoga Stress Coach Opleiding (ID nummer: 459012) levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Cliëntondersteuners
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GGZ-Agogen
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Maatschappelijk werk
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GHO
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Agogen
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Werker

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

 

Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan stress reductie d.m.v. mindfulness, adem en coach oefeningen en yin yoga.

 • Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 

 • Open Mind en Open hart.

 • Affiniteit met mindfulness, meditatie en yoga.  

Voor wie

De doelgroep

Mindfulness en Yin Yoga bij stress coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote doelgroep.
 • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.
 • Heb je al ervaring als therapeut, coach, trainer of yoga docent  of het geven van mindfulness of yin yoga en twijfel je of deze opleiding voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op; [email protected]
 • Je kunt ook meedoen met de advanced opleiding, deze is geschikt als je al ervaring hebt als coach of mindfulness trainer en je vaardigheden wilt verdiepen.
Door wie


De leiding van deze opleiding is in handen van Merel Gerrits, een gerenommeerde professional en auteur van de Mind Yourself boekenreeks. Met een brede expertise op het gebied van psychologie, burn-outcoaching, en mindfulness, brengt Merel haar diepgaande kennis naar onze compassietraining.

Als psycholoog, hoofdinstructeur van onze mindfulness opleidingen en gecertificeerd yin yoga docent, biedt Merel een schat aan ervaring en deskundigheid die de kwaliteit van onze compassietraining waarborgt.

 

Haar rijke achtergrond en toewijding aan het bevorderen van welzijn maken Merel tot een inspirerende gids op jouw reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei. Of je nu een professional bent die op zoek is naar nieuwe inzichten, of een individu die streeft naar herstel en behoud van innerlijke balans

Data

Bekijk onze data en de beschikbare plekken:

Aanmelden Mindfulness opleidingen

 

BalanSanté

Mindfulness Instituut 

Sinds 2006

BalanSanté is hét gecertificeerde mindfulness instituut in Nederland waar je trainingen en opleidingen kunt volgen. Een plek voor jou om jezelf weer te worden, in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren. 

  • Beoordeeld met een 9,3!
  • Combinatie van Ademwerk, yin yoga, neuropsychologie en mindfulness compassie.
  • Geen voorkennis vereist
  • Al 17 jaar de beste in verdiepende mindfulness opleidingen
  • Registerplein en MYVN geaccrediteerd
  • CRKBO-geregistreerde onderwijsinstelling
  • Kleinschalig en persoonlijk
  • Praktijkgerichte opleiding met diepgang
  Mindfulness compassie & Yin Yoga, adem Coach opleidingen

  Praktijkgericht onderwijs

  De lesdagen zijn zeer praktijkgericht met voorbeeldsessies en veel praktisch oefenen met de lesstof. 

  Kleinschaligheid

  BalanSante is een kleinschalig opleidingsinstituut, waar veel persoonlijke aandacht en begeleiding is voor onze studenten.

  In het kort

   Start: 16 november 2024 
  Duur: 2 weekenden (4 lesdagen)
  Locatie:  Beekbergen
  Studiebelasting; 1 uur per week
  Investering ; vanaf €499,-

  Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

  Je bent van harte welkom om mee te doen aan de Mindfulness compassie & Yin Yoga, adem Coach Opleiding

   Schrijf je gemakkelijk in voor november met het formulier hieronder:

  Mind Yourself compassie Module november

  Inschrijf formulier Mind Yourself compassie start november 2024

  Mind Yourself Compassie opleiding
  Naam(Vereist)
  Adres(Vereist)
  Start datum november 2024
  Slaap arrangementen
  Maak je mind yourself ervaring compleet en geniet van een overnachting bij ons! Kies uit verblijf op de prachtige koningsloft kamer of gastenhuisje Koningslodge. Je kunt ook vooraf je ontbijt of diner reserveren.