Welkom bij BalanSanté Mindfulness Instituut

 

Volg bij ons de Erkende Mindfulness Yin Yoga Opleiding (50 uur)

Gelegen op de prachtige Veluwe, onderscheidt BalanSanté zich door bewustzijn en geluk te bieden op een inspirerende locatie. Als CRKBO-geregistreerde onderwijsinstelling, geaccrediteerd bij MYVN, bieden wij een hoogwaardige en erkende mindfulness opleiding aan.

Op onze eigen bosrijke locatie in Beekbergen, Gelderland, creëren wij de ideale omgeving voor het leren en beoefenen van mindfulness. Onze erkende Mindfulness Yin Yoga opleiding inspireert en begeleidt je op een diepgaande reis naar persoonlijke en professionele groei. Ontdek hoe je anderen kunt begeleiden in stressvermindering en veerkracht, en ervaar zelf de transformatie die mindfulness en Yin Yoga kunnen brengen.

Locatie

Beekbergen, Gelderland

Docenten

Merel Gerrits & Jouetta Hora Sicamma

Data

6 dagen

Verdeeld over 3 vrijdag & zaterdag blokken

Start data

Oktober 2024

Investering

799,-

Mindfulness Yin Yoga opleiding

Welkom bij de Mindfulness Yin Yoga Opleiding

Ontdek de diepe verbinding tussen lichaam en geest met onze geaccrediteerde Mindfulness Yin Yoga opleiding. Deze unieke cursus combineert de rustgevende kracht van mindfulness met de herstellende voordelen van Yin Yoga, en biedt je de kennis en vaardigheden om anderen te begeleiden in stressvermindering en het vergroten van veerkracht. Of je nu mindfulness wilt integreren in je huidige werk, of er je beroep van wilt maken, deze opleiding is jouw springplank naar een betekenisvolle carrière.

Een Erkende Opleiding

Tijdens onze opleiding maak je kennis met diverse mindfulness oefeningen, Yin Yoga houdingen en mindful yoga. Je zult zelf de voordelen van mindfulness en Yin Yoga ervaren, en inzicht krijgen in de achtergrond en intenties van deze praktijken. De opleiding behandelt onder andere:

 • Anatomie en functionele anatomie: Begrijp de structuur en werking van het lichaam.
 • Fascia: Leer over de bindweefselstructuren die ons lichaam ondersteunen.
 • Mindfulness: Integreer mindfulness in je dagelijkse leven en werk.
 • Sequencing: Ontwikkel effectieve yogaseries.
 • Posture-labs en het gebruik van yogaprops: Optimaliseer je yogapraktijk met praktische hulpmiddelen.
 • Fysieke en mentale klachten; In onze opleiding behandelen we uitgebreid de fysieke en mentale klachten die kunnen ontstaan ​​als gevolg van blokkades in de organen. We verkennen hoe deze blokkades kunnen leiden tot verstoringen in zowel het fysieke als het mentale welzijn van individuen.

Door inzicht te krijgen in de relatie tussen deze blokkades en hun impact op het lichaam en de geest, kunnen onze studenten effectieve benaderingen ontwikkelen om deze klachten te herkennen en te behandelen. Met een holistische benadering streven we ernaar om onze studenten te voorzien van de kennis en vaardigheden die nodig zijn om mensen te begeleiden naar een staat van welzijn en balans. Daarnaast krijg je de kans om zowel als deelnemer als docent te oefenen in kleine groepjes, waardoor je direct waardevolle ervaring opdoet.

Een Inspirerende Reis

We heten je van harte welkom om samen met ons op deze mindfulness yin yoga-reis te gaan. Meld je vandaag nog aan voor onze opleiding die in oktober start op de prachtige locatie in Beekbergen, Gelderland. Deze serene omgeving biedt de perfecte setting voor jouw persoonlijke en professionele groei.

 

 

Informatie  mindfulness Yin Yoga Opleiding

Wat leer je tijdens de erkende mindfulness yin yoga opleiding

De Inhoud van de Opleiding

Het Vormen van een Groep

Tijdens deze mindfulness master opleiding komen we samen om te groeien, te leren en te delen. Je wordt deel van een gemeenschap die je ondersteunt in je ontwikkeling en waarin je waardevolle relaties kunt opbouwen.

Uitleg Mindfulness en Meditatie

 • De Theorie achter Mindfulness: Verdiep je in de essentie van mindfulness en meditatie. Leer over de theoretische achtergronden, intenties en aandachtspunten die deze praktijken ondersteunen.
 • Praktische Mindfulness Oefeningen: Ontdek en ervaar diverse oefeningen die je helpen om mindfulness in je dagelijks leven te integreren.

Yin Yoga

 • Wat Yin Yoga is: Maak kennis met de basisprincipes van Yin Yoga en de filosofie van Yin & Yang.
 • Yin Yoga houdingen, modificaties en alternatieven: Leer verschillende Yin Yoga houdingen, inclusief aanpassingen en alternatieven om aan verschillende behoeften te voldoen.
 • Aandachtsgebieden van de Yin Yoga houdingen: Begrijp welke delen van het lichaam worden aangesproken en hoe je deze effectief kunt benaderen.
 • Het gebruik van yogaprops: Ontdek hoe je hulpmiddelen zoals bolsters, blokken, riemen en dekens kunt gebruiken om je yogapraktijk te optimaliseren.
 • Functionele praktische anatomie: Krijg inzicht in de anatomie van het menselijk lichaam, met speciale aandacht voor het fasciale systeem en skeletale variatie. Leer hoe je rekening kunt houden met de unieke structuur van ieder lijf.
 • Sequencing van Yin Yoga lessen: Ontwikkel vaardigheden om effectieve en veilige yogalessen op te bouwen en te structureren.
 • Integreren van mindfulness en meditatie: Leer hoe je mindfulness en meditatie kunt verweven in je yogalessen.
 • Masterclass over meditatie en het zenuwstelsel: Volg een masterclass gegeven door Merel , waarin je leert over de invloed van meditatie op het zenuwstelsel en je hersenen.
 • Hoe je fijne, veilige en creatieve Yin Yoga lessen geeft: Ontwikkel de vaardigheid om yogalessen te geven die zowel veilig als inspirerend zijn.

Loopmeditatie en Zithouding

 • Ontwikkeling van bewustzijn in beweging en stilte: Verken de technieken van loopmeditatie en de juiste zithouding om je meditatiepraktijk te verdiepen.

Begeleidingsvaardigheden

 • Aandacht oefeningen en meditaties begeleiden: Verfijn je vaardigheden om mindfulness oefeningen en meditaties te begeleiden, zowel voor individuen als groepen.

Tijdens deze opleiding krijg je de tools en kennis om anderen te ondersteunen op hun pad naar meer rust, veerkracht en bewustzijn. Je leert niet alleen over de technieken en theorieën, maar je ontwikkelt ook praktische vaardigheden door ervaring en oefening. We kijken ernaar uit om je te verwelkomen en samen deze reis te maken!

Voorwaarden voor deelname

Bij BalanSanté stellen we geen hbo-diploma als vereiste om deel te nemen aan onze opleidingen. Wat we belangrijker vinden, is een open geest en een open hart. We geloven dat een bereidheid om te leren en te groeien, samen met een positieve houding, essentiële ingrediënten zijn voor succes in onze programma’s.

Voorkennis in mindfulness, yoga of meditatie

Als voorbereiding op onze programma’s is het wenselijk dat deelnemers bekend zijn met mindfulness, yoga of meditatie.

Als je echter nog geen formele (8 weken) mindfulness training hebt gevolgd, raden we je ten zeerste aan om onze Mind Yourself luister training te volgen voordat je aan onze opleidingen deelneemt.

 

Diploma & certificering

Diploma Mindfulness MBSR Trainer

Je ontvangt na het afronden van de Mindfulness Yin Yoga opleiding een diploma.

Je kunt dan starten met het geven van mindfulness of yin yoga lessen in een eigen cursus/ training,  tijdens je werk of zoals jij wilt. 

 

Certificering

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN) .

Na afronding van de basis opleiding kun je 2 of 3  ster lid worden, afhankelijk van jouw kennis en ervaring.

 

 

BalanSanté

Mindfulness Instituut 

Sinds 2006

BalanSanté is hét gecertificeerde mindfulness instituut in Nederland waar je trainingen en erkende en geaccrediteerde mindfulness opleidingen kunt volgen. Een plek voor jou om jezelf weer te worden, in balans te komen, samen te zijn om te leren en te inspireren.

 • CRKBO Geregistreerde onderwijs instelling
 • MYVN Geaccrediteerde opleiding
 • Prachtige locatie in Beekbergen, Gelderland

Ontmoet de docentes

De opleiding wordt gegeven door Jouetta Hora Siccama en Merel Gerrits, beiden met meer dan 20 jaar ervaring in lesgeven, yoga en mindfulness.

Over Merel Gerrits

Merel, de oprichter van BalanSanté, is een ervaren psycholoog, mindfulness en Yin Yoga docent. Haar diepe kennis en jarenlange praktijkervaring maken haar een inspirerende en deskundige gids op jouw pad naar persoonlijke en professionele ontwikkeling.

Over Jouetta Hora Siccama

Jouetta is een toegewijde Yin Yogadocente en gecertificeerde mindfulness docent. Met haar uitgebreide ervaring en passie voor lesgeven, begeleidt zij je met zorg en deskundigheid door de opleiding.

Samen brengen Jouetta en Merel hun rijke ervaring en expertise samen om jou de best mogelijke begeleiding te bieden. Ze verzorgen ook de Mindfulness Zwangerschapsyoga opleiding en de Mind Yourself Retraite waarbij hun gecombineerde kennis en vaardigheden zorgen voor een diepgaande en holistische leerervaring.

 

balansante mindfulness mbsr groep

Jouetta Hora Siccama

Merel Gerrits

balansante Kinder Mindfulness & Kinderyoga opleiding

Mindfulness Yin Yoga opleiding

Inschrijf formulier Mindfulness Yin Yoga opleiding start oktober

Mindfulness Yin Yoga opleiding
Naam(Vereist)
Adres(Vereist)
Start datum oktober 2024
Slaap arrangementen
Wil je tijdens bij ons overnachten? Kies voor een verblijf in onze prachtige Koningsloft kamer of het gezellige Koningslodge huisje. Vergeet niet om van tevoren je ontbijt, lunch of diner te reserveren. (je bent vrij om zelf je ontbijt of lunch mee te nemen of buiten de deur te dineren)

BalanSanté Mindfulness Instituut

Locatie Beekbergen

[email protected]

Mind Yourself e-magazine

Alles over supergelukkig zijn en je hart volgen.