STAP-BUDGET voor BalanSanté Mindfulness Opleidingen 

 

 

 

 Aanvragen in drie stappen geregeld

1. Meld je aan voor een opleiding. 
2.

Je ontvangt via ons een STAP-aanmeldbewijs in pdf-formaat wat voldoet aan de door de overheid gestelde eisen.

(bekijk in het overzicht hieronder in welke periode je stap-budget kunt aanvragen)

Nog geen DigiD? Vraag deze aan op DigiD.nl. Wees op tijd. Het kan 5 dagen duren voordat u uw DigiD ontvangt.

3. Met jouw STAP-aanmeldbewijs kun je dan voor onze opleidingen  het STAP-budget aanvragen via de UWV-portal waarna direct controle plaatsvindt op de verschillende voorwaarden van het STAP-budget.

 

Het Stap Budget

STAP-budget is een subsidie voor scholing. Het is een geldbedrag van maximaal 1000 euro dat u 1 keer per jaar kunt gebruiken. STAP staat voor Stimulering van de ArbeidsmarktPositie. Met STAP-budget kunt u uw positie op de arbeidsmarkt verbeteren.

U kunt STAP-budget zelf aanvragen. Er zijn wel een aantal voorwaarden. Bijvoorbeeld dat u 18 jaar of ouder bent en dat u nog geen AOW ontvangt. Ook moet de training, cursus of opleiding die u wilt volgen in het STAP-scholingsregister staan. Elke 2 maanden start een nieuwe aanvraagperiode voor STAP-budget. Is het budget in deze periode op? Probeer het dan opnieuw in een volgende periode. Is uw aanvraag goedgekeurd? Dan maakt UWV het geld over naar de opleider.

Handig om te weten…

 • Als je aanmelding samenvalt met het ontvangen van stap-budget door de deelnemer, is annulering tot twee weken voor aanvang kosteloos mogelijk indien je aanvraag niet lukt.  Je kunt alle voorwaarden op onze site lezen. 
 • Iedere 2 maanden is er een nieuw aanvraagtijdvak. Het stap budget gaat in verschillende termijnen open voor opleidingen. 
 • Je aanmelding moet minimaal 4 weken en maximaal 3 maanden voordat jouw studie begint, zijn ingediend. De overheid verwacht dat je jouw cursus/opleiding binnen de studieduur afrondt.
 • Je opleiding dient te starten minimaal 4 weken na je aanvraag, en binnen 3 maanden na het betreffende aanvraagtijdvak. (dit tijdvak duurt 2 maanden) 

Je hebt recht op STAP-budget voor een opleiding als:

 • je ouder bent dan 18 jaar en nog geen AOW ontvangt (of je wel of niet werkt, een uitkering ontvangt of ondernemer bent, dat is voor je aanvraag niet relevant).
 • je volksverzekerd bent (dit ben je als je de afgelopen 27 maanden minstens 6 maanden in Nederland gewoond, gewerkt of een uitkering hebt gehad).
 • je dit kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt gekregen en er nog budget is.
 • je voor de opleiding STAP-budget kan krijgen (volgens het STAP-scholingsregister).

Nog goed om te weten:

 • Iedere 2 maanden start een nieuw aanvraagtijdvak. Wees er op tijd bij, want op=op. 
 • Je opleiding dient te starten minimaal 4 weken na je aanvraag, en binnen 3 maanden na het betreffende aanvraagtijdvak.
 • Is een opleiding duurder dan 1.000 euro? Dan betaal je de rest zelf. Je zou nog kunnen vragen of je werkgever (of een andere partij) het meerdere (of een deel daarvan) wil bijdragen.

 

  Meer informatie over het stap budget; https://www.stap-budget.nl/ 

BalanSanté

Bekslaan 22, Vogelenzang
Noord Holland

Neem contact met ons op

Tel. 023-2340028

Mail: [email protected]

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief en ontvang het BalanSanté e-magazine, mindful tips en we houden je op de hoogte van onze activiteiten.