Mind Yourself opleiding

Welkom bij BalanSanté 

Welkom bij BalanSanté, waar we een serene omgeving bieden voor onthaasting, leren en inspiratie. Onze zorgvuldig ontworpen programma’s passen zich aan jouw unieke behoeften aan, of je nu nieuw bent in mindfulness en yoga of een gevorderde beoefenaar.

Bij BalanSanté vinden we het niet noodzakelijk dat je een hbo-diploma hebt om deel te nemen aan onze opleidingen. Wat voor ons belangrijk is, is dat je een open geest en een open hart hebt. We streven ernaar een inclusieve omgeving te creëren waar iedereen zich welkom voelt.

Als CRKBO-geregistreerde onderwijsinstelling en geaccrediteerd bij MYVN, NVPA en registerplein, bieden wij hoogwaardige kwaliteit in onze opleidingen en therapieën.

Merel en het team van BalanSanté staat klaar om je hartelijk te verwelkomen op jouw reis naar balans, welzijn en groei.

Mind Yourself opleiding

 • Beoordeeld met een 9,3!
 • Combinatie van Ademwerk, yin yoga, neuropsychologie en mindfulness,
 • Geen voorkennis vereist
 • Al 17 jaar de beste in verdiepende mindfulness opleidingen
 • Registerplein en MYVN geaccrediteerd
 • CRKBO-geregistreerde onderwijsinstelling
 • Kleinschalig en persoonlijk
 • Praktijkgerichte opleiding met diepgang

Mind Yourself Compassie opleiding

Ontdek de diepgaande verbinding tussen lichaam en geest in de Mind Yourself Compassie opleiding. Leer hoe neuropsychologie ons begrip van ons brein en onze ervaringen vormgeeft. Verken de helende effecten van mindfulness en compassie op welzijn, en ontdek de kracht van yin yoga voor balans. Leer de kunst van adem coaching en ontdek hoe je ademhaling kunt gebruiken voor innerlijke groei. Deze opleiding biedt een unieke kans om te leren hoe je harmonie en veerkracht kunt cultiveren, zowel persoonlijk als professioneel. Ontdek een breed scala aan tools om te navigeren door uitdagingen zoals stress, angst en emotionele disbalans. Sluit je aan bij ons op een inspirerende locatie in Noordwijkerhout, waar je kunt vertragen, leren en groeien.

 

Neuropsychologie, Compassie en Mindfulness

Stap in de fascinerende wereld van neuropsychologie, compassie en mindfulness in onze opleiding. Ontdek de diepgaande relatie tussen het brein, cognitieve processen en gedrag, en leer hoe compassie een vriendelijke houding ten opzichte van onszelf en anderen bevordert. Wetenschappelijk onderzoek bevestigt de positieve effecten van compassiebeoefening op welzijn, relaties en emotionele veerkracht.

Tijdens deze opleiding krijg je een  basis in de theoretische principes van neuropsychologie, mindfulness en compassie. Leer praktische toepassingen vanuit psychologie, mindfulness, adem coaching en yin yoga om het welzijn en de veerkracht te bevorderen.

Verdiep je kennis van yin yoga, een vorm die diepe ontspanning en stimulatie van bindweefsel bevordert. Ontdek hoe yin yoga stress vermindert, flexibiliteit verbetert en het welzijn bevordert. Verken 10 relevante yin yoga houdingen die effectief zijn bij stressreductie en het creëren van balans en zelfcompassie.

Adem Coaching

Ontdek de kracht van adem coaching in onze opleiding. Leer essentiële technieken om de adem te coachen en begrijp hoe deze het zenuwstelsel beïnvloedt. Ontdek hoe adem coaching, gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek, ademhalingspatronen optimaliseert voor gezondheid en welzijn. Verfijn je vaardigheden om bewust ademhaling te beïnvloeden en verbeter je algehele gezondheid op een evidence-based manier.

Verdiep je in krachtige ademwerk oefeningen die het zenuwstelsel beïnvloeden, helpen om onderdrukte emoties los te laten en stress te verminderen. Leer verschillende ademhalingstechnieken, zoals diepe buikademhaling, verbonden ademhaling en box ademhaling, en ontdek hoe deze oefeningen diepgaande effecten kunnen hebben in je dagelijks leven.

In de Mind Yourself Compassie Opleiding ontwikkel je een stevige basis in mindfulness based stress reductie, yin yoga, compassie psychologie en ademwerk technieken. Leer de basisprincipes van mindfulness based stress reductie, inclusief inzicht meditaties en psychologische stressreductie technieken, en begrijp de rol van sociale en cognitieve psychologie bij het omgaan met stressoren.

Ervaren, Oefenen, Begeleiden: Een Krachtige Reis naar Welzijn en Stressreductie met Mind Yourself

Elke lesdag ervaar je zelf de meditaties en yin yoga houdingen. Oefen in kleine groepjes als zowel cliënt als therapeut. Deze opleiding biedt een krachtige combinatie van kennis, vaardigheden en persoonlijke ervaring, waardoor je anderen kunt begeleiden naar welzijn en stressreductie. Bij Mind Yourself geloven we in de kracht van compassie, mindfulness en yin yoga om een gezonder, gelukkiger en meer gebalanceerd leven te leiden. Sluit je aan bij onze opleiding en ontdek hoe deze benaderingen je kunnen helpen op je reis naar welzijn en innerlijke groei.

In het kort

Startdata: 2 mei 2024
Duur: 4 weken (4 lesdagen)
Locatie: Noordwijkerhout
Studiebelasting; 1 uur per week
Investering ; €499,-

Ben je er klaar voor om de wereld een stukje mooier te maken?

Je bent van harte welkom om mee te doen. 

Algemene informatie 

Inhoud

Algemene Informatie

 • 4 dagen van 10.00-16.30 uur. ( 26 contact uren in totaal)
 • Literatuur en meditatie oefeningen ongeveer 10 uur
 • je ontvangt bij de opleiding een trainer werkboekje met oefeningen en meditatie teksten.
BalanSanté is een CRKBO geregistreerde instelling. (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). De opleidingen zijn daarmee vrijgesteld van B.T.W.
Studie programma

Studiebelasting: 40 uur,  26 contact uren in totaal

De studiebelasting van deze opleiding bedraagt minimaal 40 uren, waarvan 26 contacturen, exclusief de pauzes.

 • Lezen van aanbevolen literatuur en oefeningen (10 uur)
 • Daarnaast wordt van deelnemers verwacht dat ze oefeningen doen en dat men oefent met trainersvaardigheden tussen de bijeenkomsten. ( 4 uur per week)

 

We oefenen tijdens de opleiding in kleine groepjes waarin je de werking van de methodes ervaart zowel als client of therapeut. 

Diploma en certificering

De module is gericht op mindfulness, burn-out en stress coaching, het geven van meditaties en bijpassende yin yoga oefeningen. 

Certificering

Deelname aan Mindfulness & Yin Yoga Stress Coach Opleiding (ID nummer: 459012) levert 34 registerpunten op voor de geaccrediteerde deskundigheidsbevordering voor bij Registerplein geregistreerde professional;

 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Cliëntondersteuners
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GGZ-Agogen
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Maatschappelijk werk
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering GHO
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Agogen
 • Geaccrediteerde deskundigheidsbevordering Sociaal Werker

Onze opleiding is CRKBO gecertificeerd en aangesloten bij het Mindfulness & Yoga Verbond Nederland, (MYVN)  Je kunt bij voldoende studie uren je aansluiten bij het MYVN.

 

Voorwaarde voor deelname
 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan stress reductie d.m.v. mindfulness, coach oefeningen en yin yoga.
 • Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote  doelgroep. 
 • Open Mind en Open hart.
 • Affiniteit met mindfulness, meditatie en yoga.  

Voor wie

De doelgroep

Mindfulness en Yin Yoga bij stress coaching is geschikt voor een brede doelgroep in diverse omgevingen. Zowel mensen met een burn-out als stressklachten hebben baat bij deze methodes. Ook kunnen de oefeningen preventief worden ingezet om stressklachten te voorkomen.

Voor wie

 • Deze scholing is bestemd voor iedereen die wil werken aan zelfbewust zijn voor zichzelf of met cliënten. Deze opleiding kun je breed inzetten en is daarmee geschikt voor een grote doelgroep.
 • De opleiding is daarmee ook geschikt voor therapeuten, mindfulness trainers, meditatie docenten, yoga docenten, sociaal werkers, coaches en iedereen die zich wil verdiepen in stress coaching, mindfulness en yin yoga houdingen.
 • Heb je al ervaring als therapeut, coach, trainer of yoga docent  of het geven van mindfulness of yin yoga en twijfel je of deze opleiding voor jou geschikt is? Neem dan contact met ons op; [email protected]
 • Je kunt ook meedoen met de advanced opleiding, deze is geschikt als je al ervaring hebt als coach of mindfulness trainer en je vaardigheden wilt verdiepen.
Door wie


De leiding van deze opleiding is in handen van Merel Gerrits, een gerenommeerde professional en auteur van de Mind Yourself boekenreeks. Met een brede expertise op het gebied van psychologie, burn-outcoaching, en mindfulness, brengt Merel haar diepgaande kennis naar onze compassietraining.

Als psycholoog, hoofdinstructeur van onze mindfulness opleidingen en gecertificeerd yin yoga docent, biedt Merel een schat aan ervaring en deskundigheid die de kwaliteit van onze compassietraining waarborgt.

 

Haar rijke achtergrond en toewijding aan het bevorderen van welzijn maken Merel tot een inspirerende gids op jouw reis naar zelfontdekking en persoonlijke groei. Of je nu een professional bent die op zoek is naar nieuwe inzichten, of een individu die streeft naar herstel en behoud van innerlijke balans

Data

Bekijk onze data en de beschikbare plekken:

Aanmelden Mindfulness opleidingen