Mindfulness Instituut

Investeer in jezelf. 

Juist Nu. 

Mind Yourself

Mind Yourself avond

Welkom bij BalanSanté, hét gecertificeerde mindfulness instituut sinds 2006.

Stap uit de hectiek van het dagelijks leven en betreed een betoverende ruimte waar rust en bewustzijn samenkomen tijdens onze Verdiepende Mindfulness Avond

Onze prachtige locatie in Noordwijkerhout is  de ideale plek om te onthaasten, te genieten en samen te zijn.   We kijken ernaar uit om jou te verwelkomen op en je te begeleiden op jouw pad van zelfontdekking en ontspanning.

Bereid je voor op een avond vol inzicht, bewustwording en rust.

Mind Yourself Avond

Stap uit de hectiek van het dagelijks leven en betreed een betoverende ruimte waar rust en bewustzijn samenkomen tijdens onze verdiepende Mind Yourself Avond. We nodigen je uit om deel te nemen aan een unieke ervaring die de traditionele elementen van mindfulness, inzichtmeditaties, ademhalingsoefeningen, yin yoga en klankschalen combineert, verrijkt met een hartverwarmende blauwe lotus ceremonie.

Elke avond heeft een ander thema en doel;

 • 11 maart; Innerlijke kracht en zelfverzekerdheid.
 • 15 april; Relax en release, extra lange avond met ademwerk oefeningen
 • 9 mei;  Vernieuwing, groei en bloei en ontdek het beste van jezelf. 
 • 6 juni: Vier je zomer en voel je innerlijke hart energie. 

Wat maakt deze avond bijzonder:

 • Nieuwe maan: De bijeenkomsten vindt plaats rond de nieuwe maan, een tijd om nieuwe intenties voor jezelf te creëren en je hart te volgen. Deze keuze is zorgvuldig gemaakt, met als doel de meest gunstige omstandigheden te bieden voor het ervaren van de kracht van het huidige moment. Bij nieuwe maan bevindt de maan zich tussen de aarde en de zon, waardoor haar verlichte zijde niet zichtbaar is vanaf de aarde. Symbolisch vertegenwoordigt nieuwe maan een fris begin, als een blanco blad waarop we de kans krijgen om bewustzijn te koesteren en onszelf te vernieuwen.
 • Mindfulness: Ervaar de kracht van het huidige moment met mindfulness-oefeningen. Leer hoe je je aandacht kunt richten op het nu en ontwikkel een bewustzijn dat je meeneemt naar een staat van kalmte.
 •  Blauwe lotus Ceremonie:  Ervaar de ontspannen werking van de blauwe lotus thee (Ons eigen merk Balans Blend)  voor een extra dimensie aan je ontspanning en inzicht. 
 • Inzicht en Ademhaling: Door inzichtmeditaties en ademhalingsoefeningen verkennen we de innerlijke wereld, creëren we ruimte voor bewustwording en leren we diep te ademen om het huidige moment volledig te omarmen.
 • Yin Yoga en Klankschalen: Laat spanning los met zachte, herstellende Yin Yoga-houdingen, terwijl de resonantie van klankschalen de ruimte vult en ons begeleidt naar een diepe staat van ontspanning.
 • Reiki Healing: Ontdek de helende kracht van Reiki tijdens onze sessies, waarbij onze bekwame begeleider, Monique Reiki gebruikt om de universele levensenergie te kanaliseren. Laat je onderdompelen in een diepe staat van ontspanning terwijl de helende energie je lichaam en geest omhult, waardoor blokkades worden losgelaten en balans wordt hersteld.
 • Samen Praten: Na onze meditatieve reis nodigen we je uit om je ervaringen te delen en te luisteren naar anderen. De kracht van gemeenschap versterkt onze persoonlijke groei en begrip.

Dus, kom samen met ons en geef jezelf de ruimte om te ademen, te verkennen en een dieper begrip van jezelf te cultiveren.

We kijken ernaar uit je te verwelkomen in een sfeer van sereniteit, verbondenheid en de transformerende kracht van cacao.

Laat deze avond jouw kompas zijn naar een leven waarin je weer je hart kunt volgen.

 

Algemene informatie
Wanneer

De mind yourself avond wordt gehouden op maandag of donderdagavonden van 19.30-21.30 rond de nieuwe maan. 

De extra lange avond ‘ Relax en Release’ op 15 april duurt van 19.00 tot 22.00 uur. 

Elke avond heeft een ander thema en doel;

 • 11 maart; Innerlijke kracht en zelfverzekerdheid.
 • 15 april; Relax en release, extra lange avond met ademwerk oefeningen
 • 9 mei;  Vernieuwing, groei en bloei en ontdek het beste van jezelf. 
 • 6 juni: Vier je zomer en voel je innerlijke hart energie. 

Bekijk in een gemakkelijk overzicht de data en meld je direct aan. 

https://balansante.nl/aanmelden-mindfulness-opleidingen/

 

 

 

Voor en door Wie

Voor wie; Deze avond is geschikt voor iedereen. Iedere volwassene, oud of jong, snel of langzaam, met of zonder klachten is welkom en kan ervan profiteren.

Door wie:

Ontdek de inspirerende Compassievolle Mindfulness Avonden, georganiseerd door Merel Gerrits, de  auteur achter de Mind Yourself boekenreeks.

Merel: Merel brengt haar uitgebreide deskundigheid in psychologie, burn-out coaching, en

mindfulness samen om deze avonden te leiden en haar diepgaande kennis met jou te delen.

Monique:

Daarnaast wordt je begeleid met extra aandacht door Monique Denkers, mindfulness coach en reiki therapeut. Monique staat klaar om je op jouw reis naar meer mindfulness, compassie en ademcoaching te ondersteunen.

Samen streven we ernaar om een betekenisvolle en verrijkende ervaring te bieden tijdens de Compassievolle Mindfulness Avonden.

Welkom op deze reis van zelfontdekking en welzijn!

Inclusief:

Inclusief; 

Thee en wat lekkers.

Blue Lotus Balans Blend thee

100% organische biologische blauwe lotus bloemen thee

Ontdek de subtiel gebalanceerde en ontspannende effecten van onze Blauwe Lotus Balans Blend, speciaal gecreëerd voor de mindfulness liefhebbers in onze shop. Deze unieke blend, doordrenkt met de kalmerende eigenschappen van Blauwe Lotus, biedt een verfijnde manier om stress te verminderen. De Blauwe Lotus staat bekend om zijn ontspannende werking, waardoor het een weldaad is voor zowel lichaam als geest. Voel hoe stress en onrust gevoelens aanzienlijk afnemen terwijl de Blauwe Lotus de maag kalmeert. De bladeren van de Blauwe Lotus dragen bij aan een natuurlijke balans in het lichaam.

Een extra bonus van de Blauwe Lotus is de aanwezigheid van vitamine B, die bijdraagt aan een betere gemoedstoestand en het algemene welzijn van lichaam en geest. De L-caroteen vitamine stimuleert je metabolisme, ondersteunt de verwerking van voedsel in je lichaam en verlicht dankzij zijn positieve invloed op het immuunsysteem ook infecties en huiduitslag.

Ervaar zelf de heilzame kracht van onze Blauwe Lotus Balans Blend en voeg een vleugje mindfulness en ontspanning toe aan je dagelijkse routine.

Bestel vandaag nog en omarm de harmonie van lichaam en geest met deze bijzondere Balans Blend.