Mind Yourself Therapie

Mindfulness, Psychologie en Stress Coaching

Jouw weg naar geluk en rust. 

Welkom bij BalanSanté’s Mind Yourself Therapie door Merel Gerrits, Psycholoog Apeldoorn. 

Ik ben Merel Gerrits, psycholoog in Apeldoorn, en ik begeleid je graag naar jouw balans, geluk en welzijn.

In 2006 heb ik BalanSanté opgericht. Met meer dan 20 jaar ervaring als psycholoog en mindfulness-docent, heb ik drie boeken geschreven waarin ik de Mind Yourself Methode beschrijf. Mijn deskundigheid op het gebied van stressmanagement, mindfulness en therapie stelt me in staat om je professioneel te ondersteunen bij diverse uitdagingen.

Bij BalanSanté bieden we een holistische benadering die zich richt op jouw innerlijke rust en welzijn. Door middel van mijn expertise en persoonlijke begeleiding helpen we je om weer in balans te komen.

Als geregistreerd therapeut bij het NVPA is er bovendien de mogelijkheid voor (gedeeltelijke) vergoeding via je zorgverzekering. Momenteel is er geen wachtlijst, dus je kunt direct een afspraak inplannen.

Je bent van harte welkom bij BalanSanté.

Mind Yourself!

Merel Gerrits

Merel Gerrits psycholoog regio Apeldoorn

Mind Yourself Therapie door Psycholoog Merel Gerrits

De Mind Yourself therapie wordt op maat afgestemd om jou te ondersteunen bij stress-, burn-out- en zingeving gerelateerde klachten. In deze therapie leggen we de focus op het begrijpen en aanpakken van de psychologische aspecten van stress, om je te helpen een veerkrachtiger en gebalanceerder leven te leiden. Ontdek samen met mij een gepersonaliseerde benadering waarbij psychologische inzichten en effectieve stressmanagementtechnieken centraal staan.

Met welke klachten kun je terecht?

Of je nu worstelt met depressie, angst, onzekerheid, stress, chronische pijn, slaapproblemen, concentratieproblemen, of misschien juist te maken hebt met burn-out of stressklachten, deze therapie biedt een holistische benadering om jou te helpen bij het vinden van balans en veerkracht in je leven. We leggen de nadruk op mindfulness, zelfontdekking en persoonlijke groei, om jou te ondersteunen in je welzijnsreis.

Stress en Burn-out: Voel je je uitgeput en overweldigd door dagelijkse verantwoordelijkheden? We onderzoeken samen de oorzaken van je stress en ontwikkelen strategieën om je energie en motivatie te herstellen.

Depressie en Angst: Ervaar je gevoelens van somberheid of angst die je dagelijkse leven beïnvloeden? Door middel van cognitieve gedragstherapie en andere psychologische technieken helpen we je om deze gevoelens te begrijpen en te beheersen.

Onzekerheid en Zelfvertrouwen: Vind je het moeilijk om in jezelf te geloven? We werken aan het versterken van je zelfbeeld en zelfvertrouwen, zodat je met meer zekerheid en veerkracht door het leven kunt gaan.

Chronische Pijn en Slaapproblemen: Heb je te maken met aanhoudende pijn of slaapproblemen? We combineren psychologische inzichten met praktische technieken om je levenskwaliteit te verbeteren.

Concentratieproblemen: Heb je moeite om je te concentreren en je taken af te maken? Samen ontwikkelen we strategieën om je focus en productiviteit te vergroten.

Focus op Mindfulness en Zelfontdekking

Tijdens de sessies richten we ons op het cultiveren van mindfulness en zelfontdekking, zodat je beter in staat bent om in het moment te leven en een diepere verbinding met jezelf te ervaren. We streven ernaar om concrete vaardigheden aan te reiken die je in staat stellen om effectief om te gaan met diverse uitdagingen en een diepere verbinding met jezelf te ervaren.

 

Wat gaan we doen met deze therapie?

Bij Mind Yourself Therapie door Psycholoog Merel Gerrits richten we ons op het ontwikkelen van concrete vaardigheden, specifiek gericht op het effectief omgaan met gepieker, stressvermindering en het bevorderen van zelfontdekking en persoonlijke groei. Hierbij maken we gebruik van verschillende psychologische technieken en inzichten.

Mindfulness-vaardigheden ontwikkelen: Ik zal je begeleiden bij het ontwikkelen van mindfulness-vaardigheden waarmee je in staat bent je gedachten te observeren zonder er volledig door te worden opgeslokt. Hierdoor vergroot je jouw vermogen om innerlijke rust te vinden te midden van de drukte van alledag. We zullen samen onderzoeken hoe mindfulness je kan helpen om meer in het moment te leven en bewuster om te gaan met stressvolle situaties.

Effectieve stressvermindering: Als het dagelijks leven overweldigend wordt en stress zich opstapelt, zal ik je voorzien van praktische en doeltreffende methoden om stress te verminderen. Je leert strategieën die je in staat stellen om veerkrachtig met stressfactoren om te gaan. Denk hierbij aan ademhalingstechnieken, ontspanningsoefeningen en cognitieve herstructurering.

Zelfontdekking en persoonlijke groei: Als je je richting in werk of persoonlijk leven kwijt bent, onzekerheden ervaart, of simpelweg jezelf beter wilt begrijpen, zal ik je ondersteunen bij het verkennen van je innerlijke wereld en het vinden van een hernieuwde verbinding met jezelf. Dit proces helpt je om inzicht te krijgen in je eigen waarden, drijfveren en doelen, wat essentieel is voor persoonlijke groei en zelfontplooiing.

Deze therapie is niet alleen gericht op het begrijpen van stress en burn-out, maar ook op het actief aanleren van praktische tools en inzichten die je kunt integreren in je dagelijks leven. Samen zullen we werken aan het herstel van innerlijke balans en het bevorderen van jouw welzijn. Door middel van een holistische benadering en persoonlijke begeleiding, streven we naar het opbouwen van een veerkrachtiger en gebalanceerder leven voor jou.

 

Vergoeding Zorgverzekering

 

Je vraagt je wellicht af hoe het zit met vergoedingen en verzekeringen. Ten eerste, als geregistreerd lid van de NVPA komt psychosociale therapie in aanmerking voor gedeeltelijke vergoeding, afhankelijk van je aanvullende verzekering. 

Bovendien is het belangrijk om te weten dat er geen verwijsbrief van de huisarts nodig is. Je welzijn staat centraal, en we staan klaar om je te ondersteunen op jouw reis naar innerlijke balans en welzijn.

Ten slotte, momenteel is er geen wachtlijst, dus je kunt direct je afspraak inplannen.

Merel Gerrits psycholoog  Apeldoorn

Heb je vragen? Neem gerust contact met mij op.

BalanSanté Mindfulness Instituut

Koningsweg 49, 7461 TB  Beekbergen

[email protected]

 

Mind Yourself e-magazine

Alles over supergelukkig zijn en je hart volgen.