Mindfulness Zwangerschapsyoga en Mommy & me cursus

Ontdek de perfecte combinatie van ontspanning en verbondenheid tijdens onze Zwangerschaps- en Mommy & Me Yoga Cursus in de regio Apeldoorn.

Laat je begeleiden door onze ervaren docenten terwijl je je voorbereidt op de bevalling en geniet van kostbare momenten met je baby.

Kom tot rust, versterk je lichaam en creëer een diepe band met je kleintje.

Locatie

Beekbergen, Gelderland

Data

2x 6 weken

6 lessen voor en 6 lessen na de bevalling

Start data

September 2024

& Januari 2025

Februari 2025

& Juni 2025

mei 2025

& September 2025

Investering

12 lessen  249,-

(6 lessen 140,-)

Je kunt meedoen met de geplande data reeksen, maar ook later instromen in de mommy &  me cursus als je dat fijner vindt. 

Mindfulness Zwangerschapsyoga cursus

6 lessen

In deze cursus bieden we technieken en ademhalingsoefeningen aan om je optimaal voor te bereiden op de bevalling. Je leert weeën opvangen en tussen de weeën door te ontspannen. We besteden ook aandacht aan het versterken van je bekken om klachten te voorkomen. Naast de fysieke oefeningen richten we ons op je mentale staat tijdens de zwangerschap. Door naar je lichaam te luisteren en ademhalingsoefeningen toe te passen, leer je tot rust te komen.

De laatste les is een partnerles waarin je begeleider uitleg krijgt over het verloop van de bevalling en hoe hij/zij jou kan ondersteunen. Er is ook aandacht voor de ademhaling tijdens de verschillende stadia van de bevalling. Aan het einde van de les is er ruimte voor vragen.

Aanvullende Modules: Mindfulness en Hypnobirthing

Naast de fysieke en ademhalingsoefeningen, bieden we in onze Zwangerschaps- en Mommy & Me Yoga Cursus ook modules aan over mindfulness en hypnobirthing.

Mindfulness  helpt je om tijdens de zwangerschap bewust en in het moment te leven. Door mindfulness-oefeningen leer je je gedachten en emoties beter te begrijpen en te beheersen. Dit helpt je niet alleen om te ontspannen, maar ook om je beter voor te bereiden op de bevalling. Tijdens onze lessen leer je technieken om stress en angst te verminderen, zodat je met vertrouwen en kalmte je zwangerschap en bevalling kunt beleven.

Hypnobirthing is een methode die gebruik maakt van zelfhypnose en diepe ontspanningstechnieken om de bevalling soepeler en minder pijnlijk te maken. In onze cursus leer je hoe je door middel van visualisaties, affirmaties en ademhalingsoefeningen je lichaam en geest kunt ontspannen. Deze technieken helpen je om de controle te behouden en een positieve bevallingservaring te hebben. Hypnobirthing bevordert een diep gevoel van rust en vertrouwen, waardoor je de bevalling vol vertrouwen tegemoet kunt zien. 

Door deze aanvullende modules te integreren in onze cursussen, bieden we een uitgebreide ondersteuning voor zowel je fysieke als mentale voorbereiding op de bevalling.

Mindfulness Mommy & me cursus

6 lessen

Onze Mommy & me cursus is bedoeld voor moeders die hun band met hun baby willen versterken door samen yoga te doen en te genieten. We richten ons op plezier met je kindje en jouw herstel voor lichaam en geest.  Ontdek hoe yoga en babymassage jullie nog dichter bij elkaar kunnen brengen.

Met je baby doe je speelse oefeningen voor lichaamsbewustwording. Er wordt ook aandacht besteed aan adem- en ontspanningsoefeningen, zodat je bewust wordt van spanning in je lichaam en deze kunt loslaten. De laatste les is gewijd aan babymassage, waarbij je iemand mee mag nemen om deze techniek ook te leren.

Voor moeders met baby’s vanaf 3 weken oud, die nog niet kruipen en graag dicht bij mama zijn. Deze cursus wordt gegeven volgens de Birthlight™ methode, een holistische benadering van zwangerschap, geboorte en ouderschap, ontwikkeld door Françoise Barbira Freedman.

 

Psychologische Begeleiding

Tijdens de Mommy & Me Yoga Cursus bieden we je ook psychologische begeleiding door psycholoog Merel Gerrits. Merel Gerrits zal inzichten delen over postpartum depressie en de emotionele uitdagingen van de “roze wolk”.

Met haar expertise biedt ze ondersteuning en advies om de emotionele gezondheid van moeders te bevorderen en hen te helpen bij een soepele overgang naar het moederschap.

Door deze aanvullende modules te integreren in onze cursus, bieden we een uitgebreide ondersteuning voor zowel je fysieke als mentale voorbereiding op de bevalling en het moederschap.

Omdat we de begeleiding na je bevalling minstens zo belangrijk vinden, raden we aan deze modules samen te volgen.  

 

De docentes van de Mindfulness Zwangerschapsyoga en Mommy & me cursus 

De Mindfulness Zwangerschapsyoga cursus en Mommy & Me worden gegeven door Jouetta Hora Siccama samen met Merel Gerrits.

Merel, de oprichter van BalanSanté, is psycholoog, mindfulness, ademcoach en zwangerschapcoaching docent. 

Jouetta, is een gecertificeerde (zwangerschap)yogadocente, birthlight Postnatal en Pelvic floor yoga docent en gecertificeerde mindfulness docent.

We geloven sterk in een holistische benadering van zwangerschap, bevalling en de periode daarna, samen met je kindje. Daarom begeleiden we je gedurende dit traject samen.

Samen verzorgen Jouetta en Merel ook de Mindfulness Zwangerschapsyoga opleiding.

Jouetta Hora Siccama

Merel Gerrits

balansante Kinder Mindfulness & Kinderyoga opleiding

Vergoeding Zorgverzekering

Je vraagt je misschien af hoe het zit met vergoedingen en verzekeringen. Zwangerschapsyoga of hypno-birthing kan soms gedeeltelijk vergoed worden, afhankelijk van je aanvullende verzekering.

Psycholoog Merel Gerrits is lid van de NVPA, waardoor de kans op vergoeding waarschijnlijk groter is.

Heb je tijdens of na je zwangerschap extra begeleiding nodig van Merel Gerrits? Dat kan, en het wordt dan als individuele therapie aangeboden.

Vergoedingen kunnen sterk variëren, dus we raden aan om dit te controleren bij je eigen verzekeraar.

Merel Gerrits psycholoog regio Apeldoorn

BalanSanté 

Beekbergen, Gelderland

[email protected] 

Heb je vragen of deze Mindfulness Zwangerschapsyoga en Mommy & me cursus iets voor jou is? Neem contact met Merel op

Gratis e-magazine

Mind Yourself e-magazine

Alles over supergelukkig zijn en je hart volgen.

Contact

Adres

Koningsweg 49, Beekbergen