Zo kom je af van het eeuwige moeten

Een strak lijf, een spannende relatie, een succesvolle loopbaan? Moet jij ook nog eens die zorgzame moeder, vriendin en collega zijn? Liefste met je huis spik en span en natuurlijk ben je op de hoogte van het allerlaatste nieuws en loop je bij voorkeur niet achter op de nieuwste trends. Wat is dat toch met het ‘ik moet’ virus? En nog belangrijker; hoe kom je er vanaf? En leef jij weer het leven dat je zelf wilt. BalanSanté deelt een aantal tips met jou, zodat je weer vanuit je hart leeft! Heerlijk toch?

5 x tips om van het moeten af te komen

#1 Kies drie dingen die je het liefste doet, zoals: aan yoga doen, met vrienden eten, spelen met de kinderen. Laat je bij elke keuze die je maakt leiden door je shortlist.

#2 Vraag je af, voordat je ergens ja op zegt, of je het doet omdat het bij je past. Is het jouw passie? Word je er een gelukkiger mens van? Of doe je de dingen om aardig gevonden te worden en om in het perfecte plaatje te passen?

#3 Probeer je tijd en en energie te steken in keuzes die werkelijk belangrijk zijn. Kies dus op grond van je waarden en prioriteiten.

#4 Denk bij eenvoudige beslissingen niet te lang na. Als je meteen weet wat je wilt, doe het dan. Wees niet bang en pak met zelfvertrouwen je kans en blijf niet per se zoeken naar het beste. Of het beste moment.

#5 Wees dankbaar voor wat je hebt gedaan en geniet daarvan, in plaats van je energie te laten wegsijpelen naar wat je niet hebt.

Wil je ook het beste uit jezelf halen, maar lukt het je niet om te ontdekken wat je wilt? Doe mee met onze mindfulness training en word bewust van het beste van jezelf.